KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
16 Jan

Sara Jelenić, Danska

AP Degree in Marketing Management

Zealand Institute of Business and Technology, Roskilde

Moja danska pustolovina

“Upoznala sam ljude iz različitih dijelova svijeta s kojima se redovito zabavljam, izlazim i privikavam na danske običaje te iz iskustva mogu potvrditi da je Danska najsretnija zemlja svijeta jer nam smijeha ni u kojem trenutku ne nedostaje”.

Moje ime je Sara i odlučila sam se uz pomoć BHV-a upisati studij Marketing managementa na Zealand Institute of Business and Technology u Kraljevini Danskoj. Trenutno se nalazim u Roskildeu, gradu udaljenom tek 20 minuta od glavnog grada Kopenhagena. Bilo je teško donijeti ovakvu odluku, spakirati kofere i preseliti se u daleku Dansku, no sada vidim da su najbolje odluke one najteže, te ne žalim ni malo!

Brzo sam se prilagodila novoj okolini i uživam u svakom provedenom danu. Jako mi se sviđa uređenje države te sam oduševljena sustavom obrazovanja u kojem nakon svakog teorijskog predavanja, tijekom kojeg moramo sudjelovati i raspravljati, imamo praktičan grupni rad u kojem na primjerima raznih svjetskih firmi i organizacija moramo primijeniti teorijsko znanje te ga prezentirati i iznijeti svoje mišljenje pred ostatkom razreda. Profesori su izvrsni predavači te iznimno ljubazni, pristupačni i prijateljski nastrojeni kao i naši kolege te jako drže do međuljudskih odnosa što mi se jako sviđa.

Život u Danskoj puno je ležerniji nego u Hrvatskoj, uvijek imate slobodnog vremena kojeg je lako organizirati za razne aktivnosti i druženja, no ipak mi pomalo fali taj naš trend ispijanja kava i uživanja u sunčanim danima kojih je ovdje nažalost jako malo, kao i da me ponekad dočeka napravljen ručak nakon predavanja hahaha.

Upoznala sam ljude iz različitih dijelova svijeta s kojima se redovito zabavljam, izlazim i privikavam na danske običaje te iz iskustva mogu potvrditi da je Danska najsretnija zemlja svijeta jer nam smijeha ni u kojem trenutku ne nedostaje.

Smatram da je ovo prekrasno životno iskustvo koje se ni s čim ne može usporediti, te bih svima koji razmišljaju o ovako velikom koraku savjetovala da se svakako okušaju u ovoj životnoj pustolovini, better safe than sorry! Sretno svima i veliki pozdrav iz hladne Danske!

Leave a Reply: