KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
22 Jan

Video igre: Studiraj na Digi Pen

DigiPen Institute of Technology – Broj 1 fakultet kompjuterskih znanosti prema magazinu Business Insider

Jeste li znali da industrija video igara u brojnim razvijenim zemljama ima veće prihode od industrije filma i glazbe?
Znate li da će za 10 godina na svjetskom tržištu rada nedostajati više od 60% potrebne radne snage u području video igara?

1080° Avalanche, Assassin’s Creed, Dota, Halo, Need for Speed i Grand Theft Auto samo su neka od imena brojnih video igara čiji su kreatori upravo studenti DigiPen Institute of Technology, prvog sveučilišta u svijetu specijaliziranog za edukaciju na području razvoja video igara.

DigiPen osnovan je 1988. u Sjevernoj Americi kao tvrtka koja se bavila kompjuterskom simulacijom i animacijom da bi danas glasio kao svjetski poznato sveučilište sa svojim podružnicama u Singapuru i Bilbau u Španjolskoj. Svaki od kampusa surađuje s renomiranim firmama koje razvijaju video igre te pomažu svojim studentima u pronalasku posla po završetku studija. Štoviše, 48% studenata preddiplomskog te 66% studenata diplomskog studija lansiraju svoju prvu igru prije nego što diplomiraju, a više od 300 renomiranih tvrtki zaposlilo je bivše studente DigiPen-a.

Tijekom četverogodišnjeg studija, studenti se upoznaju sa strukom od samih temelja te stječu diplomu s najmanje 4 različite video igre ili animacijskih projekata u svom portfoliu. Robert Frank, potpredsjednik nadzornog odbora Princetona, navodi sljedeće: „Za studenta koji teži ka poslu u rastućem području dizajna video igara, ova institucija je najbolja od najboljih.“

Preddiplomski programi:

Computer Science in Real-Time Interactive Simulation

  • 4 godine
  • titula po završetku: sofware developer sa snažnim tehnološkim znanjem, naglasak na izradi video igara

 

Fine Art in Digital Art and Animation

  • 4 godine
  • titula po zvršetku: animation artist za fil i video igre

 

Osim preddiplomskog i diplomskog studija, DigiPen nudi i dvotjedni summer school program u Bilbau (Španjolska) i Redmondu (SAD).

 

VIŠE INFO

Leave a Reply: