KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
25 Jan

Sabrina Ibrić, London

Iskustvo studiranja u UK
Queen Mary University of London

Spoznala sam svoj smjer razvoja i sada znam čime se želim baviti u budućnosti!

„Početak prvog semestra je bio težak kako je bilo za očekivati! Preselila sam se u novu državu, novi grad koji doslovno nikada ne spava! Prvi dani na Foundation Year su bili teški dok se nisam prilagodila i snašla.

Prve dane sam učila u domu, a kako je vrijeme prolazilo već sam počela učiti u knjižnici u kojoj sad obožavam provoditi vrijeme. Prvi testovi nisu slavno prošli, ali trebalo je vremena da shvatim kako učiti na stranom jeziku kao i nove tehnike učenja jer dosad sam učila sve napamet ali ovdje traže da izraziš svoje mišljenje. Iz svakog predmeta imamo seminare na kojima raspravljamo o temama iz određenih predmeta. Britansko obrazovanje se uvelike razlikuje od hrvatskog obrazovanja, ali i dalje mislim da je ovo jedinstvena životna prilika koja se ne pruža svaki dan i bilo kome.

Drugi semestar je vrlo dobro počeo i već mi se povećavaju postotci iz ocjena. Osim obaveznih modula, svaki dan imamo satove engleskog jezika na kojima učimo vještine učenja, pripreme za prvu godinu studija. Profesori su jako dobri, uvijek imaju vremena za studente i savjetovanje. Ispiti su većinom kao naši eseji. Upoznala sam dosta ljudi s kojima sam se sprijateljila. Već nekoliko puta smo imali grupne radove pri čemu smo posjećivali muzeje. U slobodno vrijeme obilazim London koji mi se sviđa svakim danom sve više i više. Planiram osim diplomskog upisati i magisterij i doktorat.

Tijekom srednje škole u Hrvatskoj bojala sam se izraziti svoje mišljenje, a sada s tim uopće nemam problema. U roku od mjesec dana riješila sam se tog straha. U ovom periodu od upisa studija do odlaska u inozemstvo spoznala sam svoj smjer razvoja i sada znam čime se želim baviti u budućnosti. Foundation Year je stvarno odličan program,a što se tiče BHV-a mogu samo reći da bez njihovog savjetovanja ne bih znala koju zemlju odabrati ni kako odraditi cijeli proces prijave.“

Leave a Reply: