KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
studij engleska
25 Jan

Sandra Matija, UK

University of Portsmouth, Velika Britanija

Svaka je odluka sada na meni, to je nekako najveća korist odlaska u inozemstvo!

“Zovem se Sandra i odlučila sam uz pomoć BHV-a upisati fakultet u Engleskoj. Trenutno se nalazim u Portsmouthu i studiram biznis i menadžment na University of Portsmouth. Prošla su već 4 mjeseca a ja se osjećam fantastično. Definitivno najbolja odluka koju sam donijela u svojih 19 godina života.

Bilo je teško, naravno, ali one najbolje odluke su najteže odluke. Ne žalim, na fakultetu je odlično, sve vrste pomoći su nam dostupne, bilo u vezi jezika ili u vezi samih predavanja. Profesori su odlični, komunikativni i dostupni u bilo kojem trenutku. Za ovaj fakultet imam samo riječi pohvale. A što se tiče samog života u drugoj zemlji, neopisivo. Ljudi, tempo i način života su sasvim drugačiji od onog na što sam navikla u Hrvatskoj, ali puno mi se više sviđa ovako.

Upoznala sam puno novih ljudi, zabavljamo se, izlazimo ali što je meni nekako najdraže, osamostalila sam se. Svaka je odluka sada na meni, to je nekako najveća korist odlaska u inozemstvo. Primoran si napraviti sve što moraš da bi uspio. Naravno, roditelji su uvijek tu, Skype, Viber i FaceTime su za to odlične stvari. Mogu se čuti s njima u bilo kojem trenutku i uvijek su tu spremni dati savjet. Vraćam se kući za koji dan kako bih provela Božić sa svojim roditeljima i onda se opet vraćam svojim pustolovinama po Engleskoj.

Planiram puno toga za 2016. godinu ali za sad ništa o tome. Onima koji čitaju i imaju san, viziju ili možda razmišljaju o odlasku u inozemstvo, poručujem da dobro razmisle, zahtjevno je ali nikako za požaliti. Želim sreću svima koji idu ili planiraju mojim putem, nadam se da će se pronaći kao što sam se ja pronašla.”

 

 

Leave a Reply: