KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
tečajevi
16 Feb

Petra Isailović, Los Angeles

EC English Language School,  SAD

Od početnog straha do nezaboravnog iskustva!

U početku, kada sam se odlučivala za ovaj tečaj, nisam bila sigurna bi li išla ili ne zbog straha od nepoznatog, dugog puta jer sam putovala sama, no odlučila sam ići jer sam to stvarno jako željela.

Smješteni smo bili u zgradi tipa studentskog doma. Postoji mogućnost izbora želiš li biti u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi, ja sam bila u dvokrevetnoj. Kada sam došla dobila sam ključ od sobe (u obliku kartice) koji ujedno služi i kao ključ za kupaonu, lift i ulazak u zgradu u kojoj sam bila smiještena. U sobama postoji besplatan wi-fi.

Općenito, ako imaš neko pitanje, nešto ti nije jasno, uvijek možeš pitati za objašnjenje. Svi su vrlo ljubazni i voljni pomoći.

Dan nakon što se smjestimo imali smo test koje je odredio razinu našeg znanja engleskog i time u kojoj ćemo grupi biti.

Atmosfera na nastavi je opuštena, puno se razgovara i diskutira o temama vezanim za tekst iz knjige, rade se intervjui na određenu temu s ljudima iz kampusa i igraju se razne igre. Što se tiče zadaće nju nismo imali. Ukoliko ti nešto nije jasno slobodno se može pitati i profesor će biti voljan objasniti.

Jedan dan u tjednu (najčešće srijeda) je slobodna večer kada možemo raditi što želimo. Može se ostati u sobi, šetati po kampusu ili ići do grada u Westwood. Ukoliko si mlađi od 16 godina ne možeš ići izvan kampusa bez pratnje voditelja, a ako si stariji možeš ići do grada u grupi od najmanje troje. Kada izlaziš van moraš se javiti voditelju, odjaviti se i reći u koliko ćeš se vratiti i točno tada moraš biti natrag. Za tu slobodnu večer, najčešće nas je puno htjelo ići u Westwood pa je voditelj zadužen za tu večer išao s nama.

Jednu večer smo gledali film u kampusu, a sljedeći tjedan se išlo u kino u Westwood.

Na kampusu također postoji teretana koja se slobodno može koristiti. Postojala je mogućnost kupanja u bazenu. Jedan od dana smo išli na kuglanje što je bilo zabavno i zanimljivo za vidjeti kako to izgleda kod njih. Jednom u tjednu smo imali international meet and greet s domaćom djecom koja su tamo na ljetnom kampu. Za vrijeme meet and greeta igrali smo odbojku i razne druge igre.

Postoji mogućnost odabira između Disneylanda i Universal Studiosa. Možeš ići na oba mjesta ovisno o tome koliko dugo ostaješ. Izlet je moguće platiti i tamo kada dođeš. Na izlet se ide u subotu. Ja sam išla samo u Disneyland s obzirom na to da sam tamo bila dva tjedna. Polazi se rano ujutro i vraća kasno navečer iza vatrometa.

Za vrijeme mog boravka bio je praznik (4th July – Dan neovisnosti USA) koji smo cijeli dan proveli u parku, družeći se, slušajući muziku te je navečer bio vatromet.

Provela sam dva nevjerojatna tjedna s ljudima iz drugih država, a i s ljudima koji tamo žive. Naučila sam, vidjela i isprobala puno novih stvari, upoznala različite ljude i kulture. Uvidjela sam koliko su zapravo Amerikanci (barem u Californiji) drugačiji od nas. Puno su opušteniji i svi su jako ljubazni i voljni pomoći. Upoznala sam nove prijatelje s kojima se nadam da ću ostati u kontaktu i da ću ih jednoga dana opet vidjeti. Mislim da takvu priliku ne treba propustiti jer je to savršena mogućnost da nešto naučiš, stekneš bolje samopouzdanje i osamostališ se. Kada je došao trenutak za povratak doma, bila sam tužna i željela sam još ostati. Da nisam otišla sigurno bi mi bilo žao i rado bih ponovila ovo iskustvo.

 

Leave a Reply: