KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
16 Feb

Marko Smoljan, Austrija

University of Applied Sciences Krems, Austria

One life time opportunity

Svatko u životu ima san. Moj je započeo još kada sam bio u petom razredu osnovne. Jedne večeri bez znanja roditelja gledao sam svima poznati CSI: NY. Tada sam rekao da želim biti jednoga dana forenzičar, to je moj san.

No, ubrzajmo malo na srednjoškolsko obrazovanje i četvrti razred. Dok sam shvatio da sam maturant, već je došlo vrijeme za razmišljanje o državnoj maturi i upisu na studij. Znao sam da želim nešto više od sebe, tako sam saznao za BHV Education koji mi je pomogao da ostvarim svoj san. Sjećam se kao da je bilo jučer, deveti mjesec tek je počela škola, ja i otac smo otišli u Zagreb kod gospođe Marije koja nas je dočekala na vratima BHV-a. Posjela nas je i pitala me što bih volio upisati, a moj odgovor je bio bilo što, samo da kasnije mogu biti forenzičar.

Tako je i bilo! Pokazala mi je brošuru fakulteta kojeg danas pohađam i mogu reći da sam jako zadovoljan. Fakultet o kojem pričam je FH- Krems, a smjer Biotechnology.

Prvi tjedan je bilo strašno! Trebalo se priviknuti na to da je engleski od sada moj materinji jezik. Živim u malom hostelu/domu, gdje sam upoznao mnogo ljudi, mnogo različitih kultura i to je tako “egzotično”. 21.09.2015. – doručak, kao i obično slušalice, mobitel, kava i čitam 24 sata. Trenutak kasnije ispred mene moj budući kolega i počinje se predstavljati, a meni jedino kroz glavu što prolazi je: “Znaš li ti koliko je sati?”. Zanimljivost u cijeloj priči je da pohađamo isti smjer i danas mso super prijatelji.

Možda najbolje šta mogu reći za studij ovdje, je mogućnost da od prvog tjedna mogu raditi u laboratoriju i “istraživati” svijet kroz okular mikroskopa što je fenomenalno. Velika prednost je i practical training semester tijekom kojeg odlazimo na jedan od instituta gdje ujedno radimo i učimo. Velike su šanse da ću ja svoj semestar provesti na institutu za forenziku gdje ću dobiti priliku steći uvid u osnove forenzike i prije master programa. Svakome preporučujem studiranje u inozemstvu, to je one life time opportunity i ako možeš ugrabi to objema rukama.

Leave a Reply: