KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
16 Feb

Željko Kaštelan, Copenhagen

CPH Business Academy, Service, Hospitality and Tourism Management, Copenhagen

Približite se svom cilju bez straha

Pozdrav BHV-u i svima koji ovo čitate.

Moje ime je Željko i trenutno studiram u Kopenhagenu na CPH Business Academy – Service Management.

Što reći o Danskoj i Kopenhagenu, osim da bih vam preporučio dolazak ovamo ako planirate u inozemstvo. Bez straha i previše razmišljanja jer vas to samo može udaljiti od cilja. Ja sam se brinuo zbog mnogo stvari, ali nakon par dana ovdje shvatio sam da je većina te brige bila nepotrebna. Naravno normalno je brinuti se kada se spremaš za odlazak, i to 1700 km od kuće.

20161217 092441 Copy

Najvažniji savjeti, probajte naći smještaj prije dolaska u Kopenhagen i budite sigurni da imate dovoljnu količinu novca za početak te pokušajte naći neki studentski posao što prije, koji će vam omogućiti primanje SU-a. Start je težak, kao i svaki, ima puno dokumentacije za riješiti za što vam treba otprilike 2-3 tjedna, barem u mom slučaju. Kad s tim završite sve je puno lakše.

Što se tiče cijena hrane, malo je skuplje nego u Hrvatskoj, ali uspije se izdržati. Najveći troškovi su stanarina i javni prijevoz, ali ukoliko nabavite bicikl na prijevozu možete dosta uštediti.

Što se tiče grada, mogućnosti su velike, mnogo zanimljivih mjesta, nađe se nešto za svakoga. Prijevoz je organiziran jako dobro, vlakovi, busevi gotovo nikad ne kasne.

Cph

Što se tiče škole (fakulteta), moj kampus se nalazi u Lyngbyu, što je otprilike 20 km od mjesta na kojem živim i za stići tamo mi treba otprilike pola sata vožnje vlakom. CPH Business Academy se više bazira na praktičnom učenju nego na teoriji te se jako često radi u grupama što po meni nije loš pristup, ovisi kakav način rada preferirate.

Jedina stvar koja mi se ne sviđa u Kopenhagenu je vrijeme. Sunce se pojavi vrlo rijetko, pogotovo sada u ovom periodu, ali nadam se da će u proljeće već biti bolje.

To bi bilo to od mene, nadam se da sam nekom olakšao odluku ili barem umanjio brige ovim tekstom.

Puno pozdrava i sretno.

ž.kaštelan

Leave a Reply: