KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
16 Feb

Patrick Margan, Toronto

Seneca College, Toronto, Kanada

Moje ime je Patrick Margan i studiram Electronics Engineering Technology na Seneca koledžu u Torontu, Kanadi.

Smještaj:

Za studenski dom u Torontu treba spakirati gotovo skoro sve. Što znači da treba spakirati ili kupiti plahte, jastuke, ručnike za tuširanje, ruke, šampon, gel za tuširanje, deterdžent za robu itd.
Srećom, studenska soba je dosta velika tako da dosta stvari stane u nju.

Slika sobe:

Slika zajedničkog područja (Kuhinja i WC):

Neke stvari je bolje/jeftinije spakirati od kuće dok je neke jeftinije ovdje kupiti.

Smješten sam u studentski dom gdje dijelim mali stan s cimerom. Svako od nas ima svoju sobu te zajedničku kuhinju i wc. Ovo je ujedno i najjeftinija opcija.

Prije nego sto se dođe u studenski dom postoji online biranje cimera po određenim karakteristikama kao na primjer higijena, uobičajeno vrijeme spavanja, da li vam smeta glazba itd. Na početku se potpisuje se ugovor o čistoći zajedničkog prostora kao i ostale stvari. Ukoliko vam se cimer ne svidi, može se premjestiti u drugu sobu ukoliko je neka slobodna ili zamijeniti cimera.

Cijena smještaja mi je 7000 CAD (37000 kn) za 2 semestra (8 Mjeseca).Imamo brzi Internet 100/100 mbps. Skidanje filmova je zabranjeno ali nitko to ne prati te se ne kažnjava.

Studij:
Ukoliko imate poteškoća s nekim kolegijem na mom faksu postoji odjel koji se bavi davanjem besplatnih instrukcija za sve kolegije.
Ukoliko se padne ispit nažalost nema ponavljanja no jedan ispit neće promijeniti puno jer najčešće ti ispiti nose oko 10-15% ocjene.

Društveni život:
Ja kuham sam no povremeno si kupujem hranu u kantini. Jeftinije je kuhati no vremenski ekonomičnije je kupiti hranu tako da ovisi o studentu što mu je važnije. Voda iz slavine se može piti.

Posao:
Ja osobno ne radim nikakav studentski posao i preko praznika odlazim kući.

Sport:
Ne bavim se sportom, ali postoji puno opcija za one koji žele: tu su košarka, nogomet, rugby, hokej, tenis, golf i brojni drugi. Imamo i biljarske stolove kao i teretanu čija cijena po semestru iznosi samo 10 CAD (cca 50 kn).

Putovanja:
Fakultet organizira razna putovanja i izlete na koje mogu ići svi studenti, primjerice slapovi Niagare, grupni shopping, posjete zabavnom parku Canada wonderland itd.

Praksa:

Praksa nije obavezna no ukoliko upišete CO-OP program možete odabrati praksu u trajanju od 2-3 semestra gdje se radi puno radno vrijeme.

Leave a Reply: