KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
studij
16 Feb

Upoznajte Švedsku u ljetnom kampu “Discover Sweden”

Provedite ljeto upoznavajući Švedsku i njezine ljepote

Jedna od zemalja koja se redovito nalazi na popisima najboljih za život i studij, uz ostale skandinavske zemlje je zasigurno Švedska. Bogata prirodnim ljepotama, tolerantna i sigurna zemlja sa visokim standardom života oduvijek je privlačila Hrvate koji se odluče okušati sreću izvan domovine. Dom mnogih poznatih brandova poput IKEA-a, H&M-a, Volva, Skype, Ericssona i drugih dokazuje ne samo inovativnost Šveđana, već i njihovu marljivost i radišnost. Iako poslu pristupaju vrlo ozbiljno, Šveđani itekako znaju kad je vrijeme za odmor ili fiku. Fika je naziv za stanku koja uključuje kavu, čaj, kolač, sendvič ili nešto slično, a postala je važnim dijelom nacionalne kulture.

Arnold exconde 448648

Još nekoliko zanimljivosti o Švedskoj prije nego što napišem ono što vam novo nudimo:

– Švedska već više od 2 stoljeća nije sudjelovala u ratu

– Ima 7 nobelovaca među kojima je i prva Nobelovka za književnost Selma Lagerlof  (1909.godine)

– Švedska je treća po veličini zemlja EU, ali ima drugu najnižu gustoću naseljenosti (23,5 stanovnika po km2)

– 600 000 Šveđana pjeva u zborovima, a državu predstavlja čak 500 zborova

– Stockholm je nazvan Venecijom sjevera jer je sagrađen oko vode s 14 otoka i više od 50 mostova

– Oresundski most je najduži kombinirani most-tunel za automobilski i vlakovni promet u Europi i najduži most na svijetu koji povezuje državni granicu (Malmo – Kopenhagen)

– Polarna svjetlost – aurora borealis je predivna pojava koja se može vidjeti u Švedskoj

Ken cheung 250959

Ako želite saznati još više o Švedskoj i vidjeti sve njezine ljepote, otvara vam se izvrsna mogućnost koju nudi Jonkoping University. Sveučilište započinje sa tečajem pod nazivom Discover Sweden , gdje u obliku dvotjednog ljetnog kampa imate priliku upoznati  švedsku kulturu, jezik, ali i ono najvažnije, ljude! Na obali jezera Vattern u jednom od najljepših mjesta u Švedskoj – Granni – upoznajte se sa svim ljepotama Švedske. U ugodnom društvu domaćina ali i ostalih polaznika iz cijele Europe, a i šire stvorite nova prijateljstva i predivne uspomene u ovom prijateljskom koji je kao stvoren za ljetni boravak.

Pigoff photography 347479

Kampus Granna smješten je u samom centru grada opremljen modernim sadržajima, a od smještaja je udaljen samo nekoliko minuta hoda. Uz teorijski dio koji je dio programa, boravak prati i niz radionica, izleta i drugih aktivnosti kako bi u dva tjedna trajanja naučili i saznali što više o Švedskoj, ali se i opustili i uživali.

Svaki polaznik u smještaju ima svoju sobu, a minimalna dob za prijavu je 18 godina i znanje engleskog jezika.


Provedite dva nezaboravna tjedna u Švedskoj – javite nam se za više informacija na:

education@bhvedu.com

Posjetite nas i na društvenim mrežama:

Facebook               Instagram

Leave a Reply: