KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
22 Feb

Iskustvo roditelja: Kada se vaše dijete odluči studirati van Hrvatske

Nakon dugih razgovora o budućnosti i neodlučnosti, saznajemo za BHV pomoću kojih smo riješili sve svoje dvojbe i došli od stanja očaja do oduševljenja.

Cambridge, utrka četveraca, prvo mjesto u konkurenciji. Veselje!!! Ponos!!! Osmijeh našeg sina na „otoku“ i nas doma okupljenih pred iPadom gledajući „live stream“.  Kakav predivan osjećaj! 


Kao i svi ponosni roditelji započinjemo pohvalama. Ali prije samo godinu dana bili smo očajni. Naš najstariji sin bio je učenik Klasične gimnazije, koja mu možda i nije bila na zadnjem mjestu, ali veslanje je nekako uvijek imalo prednost – višesatni treninzi, trke i putovanja, sve radi natjecanja i dakako, izvrsnih sportskih rezultata. No, nismo mogli vjerovati da naše drago i dobro dijete ništa više od vesla ne zanima. Ili smo, barem u tom trenutku, tako mislili. Nakon dugih razgovora o njegovoj budućnosti i istraživanja kuda će i kako, obilaska nekoliko adresa na kojima ne dobivamo ništa više informacija od onoga što se nalazi na web stranicama, pa čak i odgovora: „budemo Vam provjerili i javili“ te naravno ta javljanja nikada ne uslijede (…) upoznajemo Gordanu i BHV Education, agenciju koja je našem sinu otvorila sva vrata i pokazala bezbroj mogućnosti koje mu se nude. Od Harrison profesionalne orijentacije koja je otvorila sasvim novi pogled na njega samoga, njegove interese, sklonosti, afinitete, onog što ga usrećuje (…) do pomoći pri izboru programa i fakulteta, pa pisanja njegovog motivacijskog pisma, prijavljivanja studija u Engleskoj i to onih kojih se mi, oboje akademski obrazovani, s njegovim školskim rezultatima ne bi niti usudili. Cijela jedna lijepa priča o dijeljenju informacija, pomaganju, poticanju i na kraju, divnom prijateljstvu, koja ne završava upisom na željeni fakultet.

IMG 7616 Copy

Odlazak na „otok“ obilježili smo obiteljskim putovanjem, par dana u svima nam dragom Londonu, a potom su brat i sestra silno željeli vidjeti u kojem to gradu najstariji braco ide na fakultet. Nepunih sat vremena vožnje vlakom sjeveroistočno od Londona, nalazi se Colchester, najstariji grad u Engleskoj, a tik uz njega kampus Essex-a. Dolazak studenata na kampus vrlo je interesantan. I kaotičan! Veliki broj volontera, starijih studenata na raspolaganju su onim „novim“. Bezbroj ogromnih kolica punih stvari potrebnih za život guraju studenti prema svojem smještaju. Na svakom koraku dobrodošlica, žamor, pjesma… Naš sin oduševljen! Jedva je dočekao da prošećemo krug i odemo u hotel, samo mu je „fini“ odgoj držao jezik za zubima. Kad je u neko doba kasno navečer ušao u svoju sobu po punjač za mobitel, kratko je poslao poruku: “Sretan sam!”  Jedva smo ga i vidjeli sljedeća dva dana, došao bi samo na večeru pa smo na kraju imali osjećaj da smo mi ti koji odlazimo od njega, a ne on od nas.

IMG 7313 Copy

Oduševljenje uglavnom ne splašnjava. Od predavanja, pristupa mentora i profesora, načina rada, uvažavanja studenata i poštovanja, odličnih ocjena, do prijateljstava sa studentima iz Engleske i cijelog svijeta, a onda naravno i veslanja, gdje je postao kapetan nakon samo mjesec dana…  sve je baš onako kako treba biti. I bolje!!!

Iva Appelt Zulfikarpasic,

Od očaja do oduševljenja – iskustvo roditelja

IMG 7619 Copy


University of Essex – dom znatiželjnih, hrabrih i odvažnih!

Izvrsnost u podučavanju i izvrsnost u istraživanju, te u top 15 sveučilišta u Engleskoj

što se tiče zadovoljstva studenata.


UPITI I PRIJAVE

VIŠE O STUDIJU U UK


BHV Education – vaši savjetnici za obrazovanje

Leave a Reply: