KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Irska
21 Mar

Ljeto u Irskoj: Nauči engleski jezik i otkrij Irsku

Irska je odlična destinacija za učenje ili vježbanje engleskog jezika. Irci su iznimno prijateljski raspoloženi narod koji uživa pričati sa strancima, a kažu i da je se u Irskoj govori najbolji engleski jezik, što potvrđuju i brojni svjetski poznati pisci proizašli upravo iz Irske. Uz to, uživat ćete u živopisnom krajoliku Irske, zelenim brežuljcima i dolinama, nevjerojatno predivnim pogledima na mnogobrojne zaljeve i stijene te bajkovite tvrđave i dvorce kojima Irska obiluje.  Slobodno vrijeme možete provesti na otvorenom igrajući nogomet, jašući konje, vožnjom čamcem  ili jednostavno opuštajućom šetnjom.

“Irsku sam htjela posjetiti još od studentskih dana i prve proslave St. Patrick’s Day na Zrinjevcu u Zagrebu. Obožavam irsku glazbu, a filmove koji su snimani u Irskoj ne propuštam. Jedan od najdražih koncerata dogodio se upravo na INmusic festivalu uz super energične i živopisne melodije benda Flogging Molly, a film koji mogu uvijek pogledati zbog predivnih irskih prostranstava je Leap Year. Ovo su samo neki od osobnih razloga zbog kojih mi se Irska urezala u srce i na listu želja gdje bih svakako jednog dana htjela otputovati. Želja je dugo rasla, a napokon se i ostvarila u ljetu 2017.” Ružica Pejić

Poziv je stigao od strane irske krovne organizacije za promociju škola jezika u Irskoj – Marketing English in Ireland. Službeno su pozvali BHV Education kao svoje glavne promotore u Hrvatskoj da sudjeluju na fam tripu kako bi smo bolje upoznali i iskusili njihove škole jezika diljem Irske. Inače, u Irskoj djeluje 66 akreditiranih škola engleskog jezika koje nude tečajeve za juniore do 16 godina i za odrasle od 16+ godina. Ja sam dobila tu čast da nas predstavljam na ovom putovanju i upoznam se sa svim čarima koje možete doživjeti ako odaberete učenje engleskog jezika tijekom ljeta baš u nekoj od irskih škola. Na fam tripu posjetila sam škole u Dublinu, Galwayu, Corku, Kanturku, Kilkennyu, Killarney, Enisu i Cahersiveenu.

Ružica Pejić, BHV Education

“Prirodne ljepote koje su me na ovom putu pratile su bez pretjerivanja puno više od očekivanoga. Beskrajna prostranstva zelenila, klifova, obale i životinja koje slobodno uživaju u prirodi su samo dio atmosfere. Irska dobrodošlica i ljudi koje sam upoznala su iznimno srdačni, topli i veseli baš kao da smo se odavno upoznali. Tu je i zanimljiva arhitektura, skriveni mali zamci i dvorci koji se savršeno stapaju s prirodom. Samo da napomenem da me vrijeme izvrsno poslužilo jer je većinu vremena bilo super sunčano.” Ružica Pejić

Cork, irski buntovnički grad i drugi po veličini u Republici Irskoj iznenadit će vas svojom raznolikošću i multikulturalnošću. Poznat je kao studentski grad i nalazi se na jugozapadu Irske. Osim činjenice da se velik broj Hrvata doselio u Cork zadnjih nekoliko godina, grad odiše urbanim štihom s mnoštvom kulturnih i zabavnih događaja kroz cijelu godinu. Cork English College je škola engleskog jezika koja nudi tečajeve za juniore do 16 godina tijekom ljeta na studentskom kampusu, a kroz cijelu godinu nudi različite opcije od general, business, academic english-a za odrasle 16 + u samom centru grada.

Kanturk, prijateljski gradić nedaleko od Corka, odiše jedinstvenom osobnošću te smislom za povijest i tradiciju i smjesta će osvojiti vaša srca. Škola engleskog jezika Infinity English College u Kanturku otvorena je kroz cijelu godinu, obzirom da ju vodi bračni par koji, uz pomno odabrane suradnike,  osobno brine za sve svoje polaznike. Škola nudi tečajeve engleskog jezika u trajanju od 2 do 4 tjedana za učenike osnovnih i srednjih škola.

Galway

Kilkenny je predivan srednjovjekovni  gradić na obali rijeke Nore na sjeverozapadu Irske, čiji dvorci, crkve i ostale divno restaurirane zgrade ukljopljene u svakodnevni život  pozivaju na razgledavanje šetnjom. Premda izgledom srednjovjekovni, u Kilkennyu možete naći sve komfore modernog doba, poput kina, trgovačkih i zabavnih centara – a zovu ga i kreativnim srcem Irske. Ljetna škola engleskog jezika Mackdonald Language Academy u Kilkennyu pruža tečajeve za tinejdžere u trajanju od 2 do 6 tjedana, ali isto tako ima i tečajeve za odrasle.

irska

Killarney School of English smještena je u istoimenom gradiću Killarneyu nedaleko veličanstvenog i prvog nacionalnog parka u Irskoj – Killarney National Park. Nevjerojatan krajolik, prekrasna povijest  i 250 godina iskustva u pružanju dobrodošlice gostima Killarney uistinu čine posebnim mjestom za provesti nekoliko tjedana. Škola koju vodi irska obitelj pružit će svojim polaznicima nezaboravno iskustvo življenja u tako lijepom okruženju kroz razne aktivnosti, ali i učenje engleskog uz profesionalne učitelje. Tečajevi se organiziraju za sve uzraste, a postoji čak mogućnost da engleski uči cijela obitelj.

Ipak, moram istaknuti grad koji me najviše oduševio.

Cahersiveen je malo ribarsko mjesto koje odiše pravim irskim duhom i šarmom kakvog smo mogli viđati u filmovima. Na vrhu poluotoka Iveragha, na jugozapadnoj obali Irske smjestio se dom jednog on najdramatičnijih i najljepših pejzaža Irske, a okolno područje prekriveno je spomenicima keltske i prethistorijske kulture. Baš taj dan je vrijeme bilo oblačno i tmurno, zapravo idealno za potpuni irski doživljaj. Prvo smo posjetili školu Asana English in School in Ireland koja je odisala potpuno drugačije od ostalih uz zvuke Jose Gonzaleza u predvorju i mirise aromatičnih štapića. Imali smo priliku prisustvovati nastavi kroz koju se koriste razne alternativne metode učenja. Nakon toga, ručak smo imali u lokalnom pubu tik uz pristanište brodova. Za kraj, domaćini su nam pripremili simpatično iznenađenje koje ću uvijek pamtiti, plovidbu zaljevom Atlanskog oceana.

irska

Zbog svoje veličine, Cahersiveen je idealno mjesto gdje će polaznici dobiti priliku učiti engleski u zdravom okruženju, ali i vježbati ga u susretima sa lokalnim stanovništvom. Škola nudi ljetne programe za tinejdžere, ali i programe za odrasle kroz cijelu godinu.

Atlantic Language School nudi učenje jezika u dva različita grada, Dublinu ili Galwayu. Dublin, kao glavni grad Irske pruža razne mogućnosti, kako za učenje jezika, tako i za provođenje slobodnog vremena. Mnogobrojne crkve, muzeji, spomenici, ali i pubovi dočarat će vam kako se živi u ovom „najvećem europskom selu“. Nakon par dana u veseloj, raspjevanoj  i rasplesanoj atmosferi Galwaya, irske prijestolnice kulture i domaćinom mnogih festivala, zasigurno nećete požaliti zbog odluke da tamo usavršite svoj engleski jezik. Škola nudi tečajeve, kako za tinejdžere i mlade, tako i za odrasle, ali i obitelji i grupe.

Tko ne bi volio provesti par tjedana usavršavajući engleski jezik i stvarati nova prijateljstva u predivnom ambijentu dvorca. Upravo to pruža Irish College of English koja surađuje sa Glenstal Abbey školom. Dvorac Glenstal Abbey, nedaleko grada Limericka, u  kojem je smještena ljetna škola, okružen je predivnim šumama i parkovima, ali i uređenim prostorima koji će polaznicima pružiti nezaboravno iskustvo življenja u ovom prestižnom kampusu. Ljetna škola otvorena je za tinejdžere, dok se tečajevi za odrasle održavaju kroz cijelu godinu.

Osim tečajeva jezika, svaka od ovih škola nudi posebno osmišljen niz programa izvannastavnih aktivnosti, u vidu izleta, sportova ili sličnih druženja koji pruža polaznicima mogućnost da se svakodnevno i gotovo isključivo koriste engleskim jezikom, upoznaju Irsku i njezine ljude te kulturu, te da iskuse nešto novo te da stvore mnoga nova prijateljstva.

 

NEKOLIKO SAVJETA:

Avio karte:

Zagreb – Dublin direktni let s Croatia Airlines

Zadar – Dublin direktni let s Ryanair

Pula ili Split – Dublin direktni let s Aer Lingus

Jeftin autobusni prijevoz unutar Irske: http://www.gobus.ie/

Jeftini prijevoz s aerodroma do centra: http://www.aircoach.ie/

Izleti: https://www.getyourguide.com/s/?q=ireland&customerSearch=1&searchSource=2

 

Izleti koje sam ja uzela:

Cjelodnevni izlet: Cliffs of Moher and Burren Tour from Galway

Cjelodnevni izlet: Connemara and Kylemore Abbey from Galway

 

U Dublinu svakako preporučam posjet Trinity College– u i famoznoj knjižnici u stilu Harry Pottera: The Book of Kells and Old Library

 

Provedi ljeto u Irskoj i vrati se oduševljeni irskom prirodom, kulturom, ljudima i naravno obogaćeni znanjem engleskog jezika i novim poznanstvima.

 

Ružica Pejić,

Savjetnica za tečajeve jezika u inozemstvu

 

POŠALJI UPIT

 

Ružica Pejić, Ljetne škole jezika Irska

 

VIŠE O TEČAJEVIMA

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.