KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
rad za vrijeme studija

Radne dozvole za Hrvate u Velikoj Britaniji

Ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju 01. srpnja 2013. godine, naši državljani načelno više nisu imali potrebe za radnim dozvolama kako bi radili bilo gdje u EU. Neke zemlje su ipak odlučile ograničiti prijelaznim mjerama pravo na rad iako ste državljanin Europske Unije. Zemlje ograničenje mogu koristiti do 30.06.2020. godine, a koriste ga:

  • Austrija
  • Nizozemska
  • Slovenija
  • Ujedinjeno Kraljestvo

Britanska Vlada je 19. ožujka 2018. godine na svojim službenim stranicama objavila kako se ograničenje ukida za Hrvatske državljane 30.06.2018. što je odlična vijest za sve koji su htjeli ostvariti karijeru u Londonu, Manchesteru, Glasgowu ili bilo kojem prekrasnom gradu u Velikoj Britaniji.

Ova vijest je svakako odlična i za naše studente koji više neće trebati radnu dozvolu kako bi radili uz studij i na taj način pomogli roditeljima u financiranju troškova studiranja.

Iako su radnu dozvolu dobivali svi naši studenti, ovo svakako smanjuje stres naših studenata pri dolasku na studij u inozemstvu koji su uz prilagodbu na novu sredinu, novi fakultet i sustav morali ishoditi i radnu dozvolu. Sada će naši studenti, kao i svi drugi studenti EU u Velikoj Britaniji moći raditi uz studij bez potrebe za tzv. “Yellow Certificate”.

Poveznica na izvorni članak: https://www.gov.uk/government/news/restrictions-on-croatian-workers-to-expire-in-june

 

POŠALJI NAM UPIT ZA PRIJAVU

 

Sorry, the comment form is closed at this time.