KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
hrvati u americu
12 Apr

Srednja škola u Americi – iskustvo za cijeli život

Prvih mjesec dana mi je trebalo da se priviknem na različite ljude, drugačiju školu i općenito drugačiji stil života. Prvi dan škole upoznala sam jako puno ljudi, ali sam još uvijek bila “ the girl from Croatia“.

 

Trebalo mi je neko vrijeme da steknem prijatelje i u toj situaciji sprijateljila sam se sa Vici, koja je također učenica na razmjeni, iz Njemačke. Sa Vici sam se povezala odmah čim smo se upoznale i postale smo dosta dobre frendice. Nakon Nove godine sam se bolje prilagodila  promjenama i od tada sve je super i imam više američkih prijatelja.

Upoznala sam i puno drugih učenika na razmjeni iz Brazila, Italije, Južne Koreje i drugih zemalja.

                   

Sa svojom host obitelji se lijepo slažem. Paze da imam privatnost jer imaju mlađu djecu i brinu o mojim željama i planovima tako da uvijek paze da radim ono što bi me činilo sretnom. Općenito dosta razgovaramo i pokušavam pomagati u kući koliko mogu, ali najčešće zabavljam svoje “host siblings” jer kazu da je to pomoć koju trebaju dok moja host mama kuha ili host tata radi.

Mjesto u kojem živim, Davie County, North Carolina, je manje mjesto koje je slika onog što na televiziji vidite kao američki cuntry gradić.

Ponekad slobodno vrijeme moram posebno planirati jer ne mogu svugdje ići pješice, no trudim se uživati svaki dan. Iako mjesto u kojem živim nije u potpunosti ono što sam ja zamišljala imala sam prilike putovati sa svojom host obitelji i vidjeti dio Amerike, što mi se jako svidjelo.

  Za Božić smo otputovali zajedno u Maryland i putem smo stali u Washington na par sati. Dok smo bili u Marylandu otišli smo u New York City na jedan dan i slavili Novu godinu u Marylandu.

Zimi sam imala sam mogućnost otići na skijanje par puta sa svojim frendovima iz škole, a u 4 ili 5 mjesecu planiramo otići na kampiranje.

Vrijeme brzo prolazi, tako da sam već pri kraju svog programa. Za vrijeme „Spring Break“ sa host obitelji planiramo putovanje na Floridu, Bonitu Springs te ću imati prilike posjetiti i Orlando.

        

Bilo je i teških dana kada mi je nedostajala moja obitelj i moji prijatelji što je normalno kada si daleko od svojih najbližih.  Upoznala sam mnogo ljudi iz različitih država i dobila puno različitih iskustava, te sam značajno poboljšala svoj engleski jezik.

Razmjenu bih preporučila svakome.

Preporučam svima koji razmišljaju o razmjeni da sa prijavom krenu što ranije. Zahvalna sam Ivani i cijeloj agenciji što su dali sve od sebe da mi omoguće ovu životnu priliku.

Šaljem puno pozdrava BHV agenciji!

Tia

Sorry, the comment form is closed at this time.