KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top

Studij u UK ti može pomoći da postaneš novi premijer

Visoko obrazovanje se nekako podrazumijeva kod osoba koje vode državu, bilo da su predsjednici ili političari. Kroz godine se pokazalo da su oni političari koji su barem dio svog studija završili u Velikoj Britaniji u prednosti naspram ostalih koji su završili studij u svojoj državi.

Tko je sve studirao u Velikoj Britaniji?

Neki od poznatih svjetskih političara koji su studirali u UK – Bill Clinton (bivši predsjednik SAD), Abdullah Gül (bivši predsjednik Turske), Tony Abbott (bivši premijer Australije), Juan Manuel Santos (predsjednik Kolumbije), Najib Razak (premijer Malezije), Alexander Stubb (premijer Finske). Na sveučilištima Velike Britanije su studirali i kraljevi – Norveški kralj Harald i Kralj Tonga Tupou.

 

 

Kako financirati studij u UK

 

Čak i ako vaše želje nisu usmjerene na predsjedanje državom nego više u neka druga područja, onda imamo primjere i za vas – Sir Alec Jeffreys (otkrio je izradu profila DNK), Dr Stewart Adams OBE (napravio poznati analgetik Ibuprofen). Na Vama je da odaberete koji smjer studirati a mi ćemo Vam pomoći da ostvarite san o studiju u UK i voditi Vas kroz cijeli proces prijave.

 

 

Zašto je studij u UK bolji od studija u Hrvatskoj

Za razliku od naših fakulteta, UK ima razvijen praktičan pristup učenju. Imat ćeš seminare na kojima se razvija sposobnost kritičkog razmišljanja, praktikume i razne projekte. Profesori su tu za tebe i studij je organiziran u malim grupama gdje svatko dođe do izražaja.

 

Pogledaj iskustvo studiranja u Velikoj Britaniji

 

Studij u UK te toliko razvije kao osobu, otvori drugim kulturama i nauči razvijati ideje, da na kraju doista imaš osjećaj kako možeš spasiti svijet i kako imaš ideje koje nisu neostvarive zbog konkretnog odabira studija. Više svjetskih vođa je studiralo društvene i humanističke znanosti, no drugih nešto manje od 50% je studiralo predmete iz STEM područja. Tako da što god odabrali za svoju budućnost, studij u inozemstvu vas priprema za to.

 

Što sve nudi iskustvo studiranja u UK

Iskustvo visokog obrazovanja u UK ti pruža puno više od samog znanja. Studenti svladaju nove vještine kroz izvannastavne aktivnosti i iskustva koja dožive izvan samih predavanja. Kroz sportske aktivnosti i natjecanja možeš izgraditi disciplinu i natjecateljski duh koji itekako pomažu u poslovnom svijetu.

 

Pogledaj druge blog objave i priče polaznika

 

Izloženost raznim kulturama kroz druženja s kolegama koji su također iz drugih država došli studirati u UK će ti pružiti novi pogled na probleme i nove perspektive. Uz takva međunarodna poznanstva gradiš svoju mrežu koja će itekako dobro doći u životu – bilo za posjet drugoj državi ili sklapanje međunarodnih projekata i suradnji. Uz sva izvannastavna iskustva i sam studij je dizajniran tako da potiče poduzetništvo i kreativnost.

 

 

Iskustvo studiranja u UK pomaže i u razvijanju tzv. „soft skills“, kao što su komunikacijske vještine, kulturalno razumijevanje, fleksibilnost i sposobnost rješavanja problema. Sve te vještine su ključne za razvoj karaktera i snalaženje u poslu po završetku studija. Zbog toga se i 96% studenata iz UK zaposli brzo po završetku studija.

 

 

Kako i kada se prijaviti za studij?

Prijave na studij u Velikoj Britaniji su i dalje moguće kod naših partnerskih fakulteta. Prijavi se, odaberi smjer i upiši studij na sveučilištu u UK u 2018. Za prijavu je potrebno motivacijsko pismo, pismo preporuke od jednog profesora i položiti test engleskog jezika IELTS (ili neki drugi).

Javite nam se što prije ako se želite prijaviti ili ako imate dodatnih pitanja!

Prijavi se na studij u UK

Sorry, the comment form is closed at this time.