KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
1 May

Od odluke da postaneš Au Pair – do putovanja u SAD

Odlučila si postati Au Pair i putovati kroz SAD? Ovaj tekst će ti pobliže objasniti koji proces prolaziš prije odlaska u SAD te neposredno nakon dolaska u New York i svoju obitelj domaćina. Pripremi se za iskustvo života i kontaktiraj nas za prijavu na program Au Pair!

 

Tvoj online profil i predstavljanje

Prije nego postaneš Au Pair u svojoj novoj obitelji prvi korak je ispuniti online aplikaciju. Tamo ćeš napraviti svoj profil da te bolje upoznaju. Napisat ćeš nešto o sebi, o motivaciji zašto si se prijavila i zašto voliš raditi s djecom. Možeš slobodno opisati i kako izgleda tvoj pristup u radu s djecom. Što djeca vole kod tebe kada ih čuvaš? Napravite zajedno crtež i to možeš pokazati u svom predstavljanju.

Nađi lijepe fotke i uploadaj ih, a poželjno je snimiti i kratak video koji će obitelji pružiti bolji dojam o tome tko si ti i kakva si s djecom. Kada obitelji pretražuju aplikaciju i traže svoju novu au pair djevojku prvo im se prikažu profili koji imaju video i nedavno su ažurirani.

 

Saznaj više o Au Pair programu

 

Odabir obitelji

Kada ti je profil dostupan online za pretraživanje, obitelj će te kontaktirati pa redovno pregledavaj poruke i odgovori brzo. I ti ćeš moći vidjeti profil obitelji koja te kontaktirala te se čuti s njima videopozivom. Intervju s obitelji ti je prilika da ih pitaš sve što te zanima i da podijeliš informacije o sebi.

 

 

Prijavi se na program Au Pair

 

Ako ti se obitelj koja te kontaktirala ipak ne svidi, možeš ih odbiti. Lijepo se zahvališ što su te uzeli u obzir i navedeš razloge zašto ipak ne želiš biti njihov Au Pair. No, treba biti otvorena uma i prihvaćati razlike jer je riječ o drugačijoj kulturi. Oni imaju drugačije običaje, način komunikacije i pristup odgoju i to treba imati na umu pri odabiru.

 

 

Odabir obitelji je obostran – ti se moraš svidjeti njima kao i oni tebi. Tek kada su obje strane zadovoljne i pristaneš biti njihova Au Pair počnu se dogovarati pojedinosti odlaska. Zajedno dogovorite okviran datum dolaska u obitelj i započne se postupak dobivanja J-1 vize.

 

 

Saznaj kako izgleda Au Pair iskustvo

 

Priprema za putovanje

Do svog putovanja života svakako imaš dovoljno vremena. U tom periodu ćeš se sve češće čuti s odabranom obitelji i bolje ćete se upoznati. Možeš se ponuditi pisati za njih kratak dnevnik kroz redovne poruke, tako će vidjeti na koji način provodiš svoje vrijeme, što te zanima i znat će ti bolje pripremiti smještaj u koji dolaziš.

 

 

 

Mi smo ovdje da ti pomognemo oko cijelog procesa prijave i nemoj brinuti kako ćeš to sve obaviti. Prije tvog odlaska će doći i paket iz SAD-a u kojem će biti svi potrebni formulari za posljednje pripreme. Na tebi je da se upoznaš s novom obitelji i pripremiš na ostvarenje snova!

 

 

Pogledaj druge radne programe u inozemstvu

 

Seminar u New Yorku i dolazak u obitelj

Kada dođeš u SAD, prva postaja je New York i seminar koji će sve nove Au Pairke iz cijelog svijeta upoznati s potrebnim detaljima. Tek nakon nekoliko dana seminara i provoda u New Yorku putuješ u svoju odabranu obitelj. Nakon dolaska u obitelj upoznaješ lokalnog koordinatora koji će ti biti na raspolaganju za sva pitanja i probleme, a javit će ti se i druge Au Pairke iz susjedstva koje već znaju da dolaziš.

 

Kada kreneš na put iz New Yorka u obitelj za koju si se odlučila, oni će te čekati s nestrpljenjem. Vesele se tvom dolasku, čeka te uređena soba i sigurno će se pobrinuti da ti početak boravka kod njih bude što ugodniji. Ponesi im sitne znakove pažnje, tradicionalne suvenire ili sitnice preko kojih se odmah možete povezati.

Uvjeti prijave:

  • 18 – 26 godina
  • Iskustvo u čuvanju djece
  • Znanje engleskog na razini svakodnevne komunikacije
  • Vozačko iskustvo
  • Završeno srednjoškolsko obrazovanje
  • Potvrda o nekažnjavanju
  • Spremnost odlaska na 12 mjeseci
  • Uspješno obavljen intervju koji organizira BHV

Za prijavu je potrebno:

  • Provjeriti zadovoljavate li uvjete
  • Javiti nam se na morana.erdelja@bhvedu.com
  • Platiti upisninu na program
  • Ispuniti aplikacijski obrazac
  • Obaviti intervju koji organizira BHV Education

Dokumenti koji će vam biti potrebni pri prijavi:

  • Ispunjena aplikacija (dobivate od BHV Education)
  • Kopija vozačke dozvole
  • Kopija putovnice
  • Potvrda o nekažnjavanju
  • Kopija srednjoškolske diplome

 

Prijave i upiti

Sorry, the comment form is closed at this time.