KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top

Studij u Velikoj Britaniji: vlada odobrila studentske kredite za 2019/2020

Stižu nam izvrsne vijesti iz Velike Britanije – britanska vlada odobrila je studentske kredite za sljedeću akademsku godinu, 2019/2020. U nastavku pročitajte više o samoj vijesti uz par praktičnih savjeta koji će vam dobro doći ako odlučite studirati u Velikoj Britaniji.

Vlada Velike Britanije smatra da brojni studenti iz zemalja EU koji odlučuju svoje obrazovanje nastaviti na nekom od sveučilišta u Velikoj Britaniji dokazuju kvalitetu obrazovanja koje ova zemlja pruža, ali i obogaćuju njihove kampuse kulturološki i akademski. Upravo zbog toga odlučili su kako će i dalje pomoću studentskih kredita poticati mlade i talentirane ljude da bez straha od plaćanja visokih školarina za internacionalne studente upišu svoje željene fakultete.

Studentski kredit britanske vlade koriste ne samo internacionalni, već i većina britanskih studentata. Kredit pokriva troškove školarine, a otplaćujete ga tek kada završite fakultet i zaposlite se.

 

Ovdje možete pročitati izvor informacija iz Times Higher Education:

Pročitaj više

 

U međuvremenu, dok razmišljate o smjeru i fakultetu koji ćete upisati, pročitajte nekoliko savjeta za prijavu i boravak tijekom studija u Velikoj Britaniji:

  1. Prije samog odlaska informirajte se o mjestu u koje odlazite. Vremenske prilike u Britaniji često su drugačije od vremenskih prilika u Hrvatskoj, tako da se opremite sa toplom i nepropusnom odjećom zbog kiše i vjetra koji nisu neuobičajena pojava, čak i tijekom ljeta.
  2. Zdravstveno osiguranje. Svakako prije polaska izvadite Europsku zdravstvenu iskaznicu kako bi liječenja koja ne možete odgoditi do povratka u Hrvatsku mogli lakše i jeftinije obaviti u Britaniji.
  3. Na sveučilištima u Britaniji ima bezbroj society-a u koje se možete uključiti. To su razne grupe gdje se okupljaju i druže istomišljenici, tako da postoje grupe od debatnog tima, sporta do igranja quidditcha iz Harryja Pottera. Naš savjet je da se uključite u takva društva, upoznat ćete mnogo novih ljudi, stvoriti nova prijateljstva, ali i razne nove kontakte.
  4. Probajte naći posao. Kada se smjestite, upoznate fakultet i grad, možete raditi uz studij, i to od 1.7. bez radne dozvole. Studentski poslovi u inozemstvu prilagođeni su studentima, tako da nećete raditi osmosatne smjene, a možete zaraditi pristojan džeparac.
  5. Vikendima putujte. U Britaniji ima toliko gradića i mjesta koja vjerojatno nikada nakon studija nećete posjetiti, a vrijedi vidjeti. Kao student možete dobiti razne popuste na karte za putovanja. Okružite se pozitivnim ljudima i vikende provodite u prirodi.
  6. Nađite savjetnika 🙂 Ako niste sigurni što vam sve treba za prijavu ili kako to napraviti, tu smo za vas. Vodimo vas kroz cijeli proces prijave, brinemo da se sve što je potrebno pošalje na vrijeme kako bi vaša prijava bila uspješna.
Uz ove odlične vijesti, imamo još jednu super vijest za vas. Iskoristite 20% popusta na naše savjetovanje i prijavite se čim prije. U Velikoj Britaniji surađujemo sa preko 25 fakulteta na kojima ćete sigurno naći smjer koji vas zanima jer nude sve od arhitekture pa do zoologije.

Pročitajte u našem vodiču razloge da se prijavite što prije i popuste koje nudimo:

Popust na savjetovanje

 

Ovdje možete pročitati iskustva naših sretnih polaznika, a vaših budućih kolega na sveučilištima u Velikoj Britaniji:

Iskustva polaznika

 

Prvi korak u prijavi je poslati nam e-mail sa svim pitanjima koje imate:

POŠALJI NAM UPIT ZA PRIJAVU

 

Sorry, the comment form is closed at this time.