KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
1 Oct

SDU: Studentsko iskustvo u Danskoj

Southern Denmark University dolazi na Dane mobilnosti i edukacije 2018. Jedan od najvećih sveučilišta u Danskoj s više od 60 preddiplomskih i diplomskih programa na engleskom jeziku. Dario će na sajmu i prezentaciji o studij u Danskoj ispričati svoje studentsko iskustvo koje provodi u Sønderborgu već nekoliko godina.

Kada sam započeo svoj studij u Danskoj, bio sam jedini Hrvat u generaciji. Došao sam sam i poprilično brzo se uklopio u internacionalnu ekipu. Već u startu sam se posebno iznenadio konceptom studentskih domova, koji su više podsjećali na luksuzne stanove u studentskoj zgradi.

 

PRIJAVI SE ZA PREZENTACIJU O STUDIJU U DANSKOJ NA DANIMA MOBILNOSTI I EDUKACIJE 2018.

 

Sto se tiče faksa, bilo je to ugodno iznenađenje. Nema tu vise štrebanja, stigla je čista praksa. Teorije, matematičke formule te pojmove više nisam trebao pamtiti, zato sto su Danci poprilično dobro upoznati sa internetom i njegovim potencijalom, te je na ispitima dozvoljeno donositi digitalne ili printane skripte i udžbenike. Osim toga profesori su poprilično ljubazni i dostupni u svojim uredima te rado pojašnjavaju bilo kakve nejasnoće.

Međutim, glavni fokus na svim inženjerskim smjerovima je na timski rad te svaki semestar imamo zadatak organizirati se i izraditi tehnološku napravu. SDU se zasniva na velikom izboru tehnologije, laboratorija, radionica te na institucijskom povjerenju prema studentima osiguravajući nam pristup svim alatima 0-24 sata.

A na kraju dana tu su studentska druženja. Kao u američkim filmovima, SDU ima svoj Intro Team, skupinu volonterskih studenata koji se svake godine pobrinu za studentske tulume, lude izlete te ostale socijalne aktivnosti. Toliko je dobar koncept studiranja u Danskoj na SDU sveučilištu da su odmah iduće godine mnogi prijatelji navrnuli. Trenutno nas toliko ima da su svi u gradu upoznati s konceptom “Mi Hrvati, mi Balkanci”. Naš Balkan Crew nestrpljivo iščekuje vas, mlade generacije, da se tradicija nastavi u naraštajima.

Dario Šimunović,

BEng Interaction Design,

SDU, Sønderborg, Denmark

 

VIŠE O STUDIJU U DANSKOJ

 

PRIJAVI SE ZA PREZENTACIJU O STUDIJU U DANSKOJ

 

Sorry, the comment form is closed at this time.