KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
11 Oct

IBA Kolding: Kako je biti student u Danskoj?

Toni će ispričati svoju studentsku priču školovanja u inozemstvu na Danima mobilnosti i edukacije 2018. i odgovoriti nam kako je to biti student u Danskoj. Kako kaže, razlog odlaska na studij u inozemstvo je bila želja za nečime više. “Odlazak u Veliku Britaniju prije dvije godine  na business start up radionicu u trajanju od četiri tjedna mi je otvorio oči i pomogao proširiti vidike u mnogim smjerovima. Odlučio sam kontaktirati BHV Education savjetnike koji su mi pomogli da postignem svoj cilj i budem tu gdje sam sada. Živim i besplatno studiram Marketing Management u manjem gradiću Koldingu na jugu Danske  više od godinu dana.”

Studentski život u Danskoj je nešto najbolje što mi se dogodilo. U početku je bilo teško biti daleko od svojih najdražih – obitelji i prijatelja, ali bez obzira na udaljenost,  oni su uvijek bili tu kao podrška kako bih se podigao jednu stepenicu gore za moje dobro. Kao student sam se zaposlio na više mjesta i naravno da svaki posao ima svoje prednosti i mane. Na početku sam radio u skladištu gdje nitko ne vidi svoga šefa, već se  samo radi što se kaže i to je to. Naučio sam kada ustrajno težim i želim nešto novo, onda se te nove prilike i otvaraju.

 

PRIJAVI SE ZA JESEN 2019.

 

Uz studentski posao koji trenutno radim, dobio sam priliku pohađati dodatnu edukaciju zbog čega dobivam nove radne zadatke i izazove što će mi sigurno puno značiti za buduće zaposlenje. U Dansku sam kročio sa svojih 18 godina i upoznavanje sa njihovim državnim sustavom mi je definitivno promijenilo stajališta i razmišljanja za brojna životna područja. Zbog toga razmišljam i planiram ostati u Danskoj po završetku studija. Nakon završetka prve dvije godine Academic Professional  Degree-a, upisati ću Top Up bachelor degree kako bih mogao kasnije upisati i master.

Preporučam svima da donesu odluku što zapravo žele u životu i ako vas zanima studiranje u inozemstvu, krenite hrabro u tom smjeru. Život od kuće dalek više od 1.600 km je nešto potpuno drugačije i izazovno u svakom pogledu ali ja nisam požalio ni jednog trenutka.

 

Toni Vilagoš iz Osijeka,

AP Degree Marketing Management

Inernational Business Academy Kolding

Sorry, the comment form is closed at this time.