KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
19 Nov

Stipendija za diplomski studij u Velikoj Britaniji

Sa veseljem vam predstavljamo stipendiju koje će naše partnersko sveučilište Portsmouth dodjeljivati studentima koji upišu diplomski studij!

Portsmouth je gradić na jugu Engleske, udaljen nešto više od sat vremena od Londona. Grad broji oko 200 tisuća stanovnika, od čega 23 tisuće studenata. Dom je nogometnom klubu Portsmouth, a vjerojatno najpoznatija osoba rođena u Portsmouthu jest Charles Dickens.

Samo sveučilište broji oko 40-ak zgrada, koje sigurno mogu zadovoljiti sve vaše interese, želje i potrebe. Svaka od zgrade osim što broji dvorane za predavanja, ima dio gdje se studenti mogu opustiti i popiti kavu dok čekaju predavanje, računalni dio gdje je svim studentima u svakom trenutku dostupan dovoljan broj računala – a ako slučajno u dotičnoj zgradi nje dostupno niti jedno računalo, na svakom katu ćete pronaći info screen koji vam govori koliko je računala slobodno u 3 najbliže zgrade tako da nećete imati izgovor zašto niste završili svoj projekt, seminar ili istraživanje.

University of Portsmouth nudi 200-tinjak preddiplomskih te 130-ak diplomskih programa među kojima će svaki učenik i student pronaći studijski program svog interesa.

Kad je u pitanju zaposlenje nakon završetka University of Portsmouth, sveučilište se može pohvaliti da čak 93% studenta pronađe posao u roku od 6 mjeseci po završetku studija. Osim što se može pohvaliti tim podatkom, čak 89% studenata je iznimno zadovoljno svojim studijem, a njihovih čak 19 programa pruža 100% zadovoljstva studenta. 43. po redu na Guardianovoj listi britanskih fakulteta i u top 2% najboljih fakulteta svijeta.[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

Spomenuta stipendija dodjeljuje se studentima koji upišu diplomski studij sa početkom nastave u rujnu 2019. Stipendija će se dodijeljivati u iznosu do 3.000 GBP, a kako biste konkurirali za stipendiju potrebno je:

prihvatiti ponudu redovnog diplomskog studija s početkom u rujnu 2019. (MA, MSc, MPA, MRes ili LLM) do 28. lipnja 2019.

završiti preddiplomski studij sa odličnim uspjehom

Sveučilišno vijeće će odlučiti tko će dobiti stipendiju i u kojem iznosu. Prioritet imaju studenti sa najboljim akademskim uspjehom.

Mi znamo koliko vam znače iskustva drugih i koliko vam mogu pomoći u donošenju odluke:

“Zovem se Sandra i odlučila sam uz pomoć BHV-a upisati fakultet u Engleskoj. Trenutno se nalazim u Portsmouthu i studiram biznis i menadžment na University of Portsmouth. Prošla su već 4 mjeseca a ja se osjećam fantastično. Definitivno najbolja odluka koju sam donijela u svojih 19 godina života.

Bilo je teško, naravno, ali one najbolje odluke su najteže odluke. Ne žalim, na fakultetu je odlično, sve vrste pomoći su nam dostupne, bilo u vezi jezika ili u vezi samih predavanja. Profesori su odlični, komunikativni i dostupni u bilo kojem trenutku. Za ovaj fakultet imam samo riječi pohvale. A što se tiče samog života u drugoj zemlji, neopisivo. Ljudi, tempo i način života su sasvim drugačiji od onog na što sam navikla u Hrvatskoj, ali puno mi se više sviđa ovako.

Upoznala sam puno novih ljudi, zabavljamo se, izlazimo ali što je meni nekako najdraže, osamostalila sam se. Svaka je odluka sada na meni, to je nekako najveća korist odlaska u inozemstvo. Primoran si napraviti sve što moraš da bi uspio. Naravno, roditelji su uvijek tu, Skype, Viber i FaceTime su za to odlične stvari. Mogu se čuti s njima u bilo kojem trenutku i uvijek su tu spremni dati savjet. Vraćam se kući za koji dan kako bih provela Božić sa svojim roditeljima i onda se opet vraćam svojim pustolovinama po Engleskoj.

Planiram puno toga za 2016. godinu ali za sad ništa o tome. Onima koji čitaju i imaju san, viziju ili možda razmišljaju o odlasku u inozemstvo, poručujem da dobro razmisle, zahtjevno je ali nikako za požaliti. Želim sreću svima koji idu ili planiraju mojim putem, nadam se da će se pronaći kao što sam se ja pronašla.”

 

Sorry, the comment form is closed at this time.