KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top

Srednja škola u Americi: Dijelimo pet stipendija za 2019.

Dodjeljujemo stipendiju za najbolju godinu u tvom životu uz program srednje škole u SAD-u. Program je namijenjen učenicima od prvog do trećeg razreda srednje škole. Provedi godinu dana u inozemstvu, usavrši engleski jezik i doživi pravu Ameriku. Stipendiju osiguravamo za 5 učenika stoga prikupite sve informacije na vrijeme i rezervirajte svoje mjesto.

Srednjoškolska razmjena u SADu najstariji je program kojim se bavimo, a prvi učenik iz Hrvatske otišao je prije 25 godina u Ameriku na godinu dana razmjene.

 

Tko prvi, njegova stipendija 🙂

 

Svaki učenik za vrijeme razmjene boraviti će u američkoj obitelji koja će se brinuti za vas, voziti vas u školu, imati ćete vlastitu sobu, 3 obroka svaki dan i hrpu zabavnog sadržaja u slobodno vrijeme. International Student Exchange je organizacija s kojom surađujemo u SADu i koja brine da svaki učenik dobije obitelj s kojom će se slagati. S druge strane za sigurnost učenika brine State Department koji vodi nadzor nad svim procesima koji se događaju prilikom odobravanja obitelji i dolaska učenika na program.

 

stipendija

 

Američke srednje škole svima su više manje poznate iz filmova i serija, a kako to izgleda u stvarnosti imate priliku već sljedeće godine i sami otkriti. Predmete koje ćete slušati na nastavi sami birate i imat ćete priliku uz neke standardne predmete, probati nešto sasvim novo kao što je  Handwork or Handcrafts,  Life Lab or Gardening, Cooking, Handwriting, Dramatics, Dance, Leadership, Digital Media, Nutrition i brojni drugi. Obitelji su u većini slučajeva smještene u ruralnim predgrađima tako da do škole idete školskim busom ili će vas host obitelj ili netko od susjeda voziti.

Za vrijeme programa ne smijete voziti automobil ali zato možete polagati vozački ispit i vratiti se kući s vozačkom koja je dosta jeftinija nego u Hrvatskoj.

Svaka američka škola nudi učenicima veliki broj izvannastavnih aktivnosti. Ako ste se do sada već bavili sportom ili drugom izvannastavnom aktivnošću, u Americi ćete imati priliku probati nešto novo što se možda u vašem gradu ili u cijeloj Hrvatskoj ne nudi.

srednja škola

Prijavi se do kraja 12. mjeseca!

 -Jedan semestar ili cijela akademska godina-

 

PRIJAVE I UPITI

 

DJELOMIČNA STIPENDIJA ZA AKADEMSKU GODINU IZNOSI: 1.500 USD

 

Svi zainteresirani trebaju nam javiti koji razred idete i koju školu, kakav vam je prosjek ocjena te nam poslati pismo na engleskom jeziku u kojem se predstavljate svojoj budućoj host obitelji.

 

 

Obitelji koje sudjeluju u programu već dugi niz godina ugošćuju mlade iz cijelog svijeta. Njihovi motivi su različiti. Nekima su starija djeca odselila od kuće pa imaju dosta slobodnog mjesta i financijski mogu priuštiti gosta kroz cijelu godinu, neki imaju djecu vaših godina te im je to način da upoznaju druge kulture i nauče nešto novo. Poznato je da veliki postotak Amerikanaca nikada nije putovao van svoje zemlje.

Ono što ćete vi dobiti sudjelovanjem na ovakvom programu je neprocjenjivo iskustvo koje ćete pamtiti cijeli život i prepričavati. Nakon povratka, učenici koji su sudjelovali na programu srednjoškolske razmjene napredniji su i samostalniji od svojih vršnjaka za nekoliko godina.

 

 

VIŠE O PROGRAMU

 

Također nam se pridružite i na prezentacijama programa koje se održavaju svaku srijedu u BHV Education uredu u 15.00h u Martićevoj 13 i saznajte što vam je sve potrebno za prijavu. Za sva pitanja obratiti nam se možete i telefonski na 01 48 33 833.

 

ISKUSTVA POLAZNIKA

Leave a Reply: