KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
28 Nov

University of Portsmouth: što donosi dobar izbor studija

Luka Dretar, danas dvadesetogodišnjak sa britanskom adresom prije samo 3 godine nije bio siguran kako nastaviti obrazovanje nakon što završi Prvu ekonomsku školu u Zagrebu.

Prije sudjelovanja u Erasmus + projektu mobilnosti u Exeteru u Velikoj Britaniji sa ciljem školovanja i stručnog usavršavanja, Luki nije na kraj pameti bilo da bi jednog dana mogao biti student u Velikoj Britaniji.

Sudjelovanje u Erasmus + projekt sa kolegama iz ekonomskih škola iz svih krajeva Lijepe naše, Luku je potaknulo da krene razmišljati u smjeru studija u inozemstvu.

Kao vrlo dobar učenik, Luka nije bio siguran može li upisati studij te što bi zapravo studirao. Odabir srednje škole i okolina gurali su ga u smjeru ekonomije dok je on bio siguran da jednog dana sam sebe ne vidi u knjigovodstvenom uredu ili banci. Kako je BHV Education bio voditelj Erasmus + projekta, Luka je osim stručnog usavršavanja u Velikoj Britaniji odlučio napraviti i profesionalno usmjeravanje kako bi potvrdio svoje sumnje da ekonomija nije najbolji izbor za njega i da postoji nešto u čemu bi bio uspješniji, a samim time i zadovoljniji poslom kojim će se jednog dana baviti.

Nakon tumačenja rezultata testa profesionalne orijentacije sa kolegicom Gordanom, Luka je bio siguran da je sportski menadžment pravi izbor za njega. BHV tim, uzevši u obzir Lukin dotadašnji uspjeh u školi, znanje engleskog jezika te financijske mogućnosti koje nisu odskakale od velike većine hrvatskih učenika i studenata, predložio je Luki studij u Velikoj Britaniji.

Iako na prvu nije bio siguran da je odlazak na studij u inozemstvo uopće opcija za njega, danas je Luka student 3. godine sportskog menadžmenta i razvoja Sveučilišta Portsmouth na jugu Engleske tepostiže sjajne što akademske rezultate što osobne.

Luka je samostalno uspio povećati broj studenata Sveučilišta Portsmouth koji igraju futsal (dvoranski nogomet). Primjetivši da interes za futsalom iz nekog razloga pada, Luka je odlučio zavrnuti rukave i ne dopustiti da njegov hobi i strast nestanu zbog manjka informiranosti ili interesa. Stečenim znanjem, Luka je promovirao futsal na kampusu i društvenim mrežama te tako Sveučilište danas broj 9 futsal ekipa.

Njegova uloga aktivatora je zapravo dio njegovog studijskog programa, sportskog menadžmenta i razvoja te neupitno pokazuje kako vas studij u Velikoj Britaniji već u studentskim danima uči kako vas pravilno upravljanje vremenom, organizacija i motivacija mogu dovesti do uspjeha.

Moja uloga aktivatora pomogla mi je iskusiti i razviti ključne vještine upravljanja koje smo obuhvatili tijekom tri godine studija sportskog menadžmenta. Postao sam sigurniji u sebe i svoje sposobnosti. Ova prilika sjajna je osnova za svakoga tko traži karijeru u sportskoj profesiji i vjerujem da će mi koristiti u budućnosti, a najbolji je dio ... uživam u svakoj minuti! ``

Sorry, the comment form is closed at this time.