KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top

Hrvatski učenici među najboljima u Europi u znanju engleskog i njemačkog jezika

BHV EDUCATION već drugu godinu zaredom sudjeluje u organizaciji međunarodnog online natjecanja iz njemačkog i engleskog jezika.

Međunarodno natjecanje za srednjoškolske učenike Best in English i Best in Deutsch prije četiri godine pokrenule su neprofitne organizacije iz Češke: Institut za razvoj kompetencija, studentska agencija Czech-us, te Injoy agency. Cilj natjecanja je potaknuti učenike na razvoj jezičnih kompetencija kroz usporedbu svojih rezultata sa vršnjacima diljem svijeta. Najbolji natjecatelji koji uđu u top 10 ostvaruju pravo na nagrade.

 

 

U petak 23.11.2018. održano je međunarodno natjecanje iz njemačkog jezika Best in Deutsch.

U natjecanju je sudjelovalo 243 škola iz cijele Europe, sa ukupno 3052 učenika iz 11 zemalja. Učenici hrvatskih srednjih škola pokazali su zavidne rezultate. Najbolji rezultat je postigao učenik Prve gimnazije Varaždin Fabijan Blaži koji je osvojio prvo mjesto ne samo u Hrvatskoj, već u sveukupnom poretku. To je izvrstan uspjeh i razlog za ponos. Od 7 do 12 mjesta ukupnog poretka također drže učenici iz škola iz Čakovca, Ivanca, Varaždina i Donjeg Miholjca. Najbolja škola u ukupnom poretku također je iz Hrvatske, a to je Gimnazija Josipa Slavenskog iz Čakovca.

 

Natjecanje iz engleskog jezikaBest in English – održano je 30.11.2018. godine.

Sudjelovalo je ukupno 21110 učenika iz 892 škola, ukupno 30 različitih država, što je porast od 19% u odnosu na prošlu godinu. Najbolji učenik, Petar Tomorad, dolazi nam iz Srednje škole Novi Marof – sa osvojenim prvim mjestom u Hrvatskoj i 13im u ukupnom rezultatu. Prvo mjesto u poretku škola osvojila je V. Gimnazija Zagreb, koja sa prvim mjestom u Hrvatskoj drži i visoko 7 mjesto u sveukupnom poretku. Karlo Lučan iz daruvarske gimnazije drugi je u Hrvatskoj, a 23 u ukupnom poretku.

 

 

BHV Education kao hrvatski partner natjecanja, a u svrhu promicanja međunarodnog obrazovanja i učenja stranih jezika, želi prije svega pohvaliti dobrovoljno zalaganje škola, a i čestitati školama i učenicima na postignutim rezultatima.

Studij u inozemstvu: vodič kroz prijavu

Više informacija i prijave

[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

Sorry, the comment form is closed at this time.