KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
17 Jan

Studiraj na popularnom britanskom sveučilištu

Studirao sam preddiplomski studij Filma na Canterbury Christ Church University (CCCU) u povijesnom britanskom gradiću Canterbury nedaleko Londona. Proveo sam tamo tri godine, koliko traje taj program.

Canterbury je iznimno lijep povijesni grad sa svim potrebnim sadržajima od trgovina, restorana, dva kina i drugih mjesta prilagođenih okupljanjima i druženju studenata.

CCCU je vrlo moderno sveučilište. Ima nekoliko kampusa raspodijeljenih unutar nekoliko engleskih gradova. Kampus u Canterburyu je vrlo velik, sa nizom moderno uređenih popratnih ustanova sa ciljem postizanja što boljih rezultata studenata. U sklopu sveučilišta nalazi se moderna i dobro opremljena knjižnica. Otvorena je 24 sata, a osoblje je uvijek srdačno i prijateljski raspoloženo.

I prema UNESCO-vim pokazateljima Velika Britanija je najprivlačnija zemlja u Europi za studiranje unatoč visokim školarinama i troškovima života koji se mogu pokriti jednom od stipendija kao i mogućnosti rada uz određenu satnicu.

Tokom dosadašnjeg studiranja filma i filmske režije oduševila me podrška i odnos profesora prema nama studentima. Velika prednost je organizacija u manje grupe i individualniji, pristupačniji  odnos profesora i studenata. Posebno bih istaknuo svoga profesora Gorana Stefanovskog, makedonskog velikog spisatelja i scenarista. Kontinuiranim radom s njim razvio sam svoje filmske sposobnosti i proširio svoje poglede, a i njegovi savjeti i iskustva iz svijeta filma i oko filma bili su utjecajni čimbenici tijekom mog studiranja.

Studiranje na CCCU znači puno istraživačkog rada, praktične izvedbe i kontinuiranog angažmana kao i svakodnevno širenje horizonta.

Odnos studenata je iznimno dobar i kolegijalan. Na mojoj godinu svi studenti su iz Engleske osim mene, ali nikada nisam osjetio tu razliku. Dapače, stvorio sam velika i vjerujem trajna prijateljstva, a i sama adaptacija u engleski sustav lakše mi je protekla.

Do sada sam snimio i dva kratka filma. Zadnji snimljeni film konkurirat će mi na nekoliko filmskih festivala u svijetu.

Snimio sam i treći film koji je ujedno bio i završni rad  na preddiplomskom studiju.

U suradnji s BHV agencijom iz Zagreba preko koje sam upisao preddiplomski studij u Velikoj Britaniji  prijavio sam i diplomski studij na prestižnom britanskom sveučilištu. Dakle, kruna moga studiranja je Master studij na University of Kent, a nadam se u skoroj budućnosti i doktorat kao asistent („graduate teaching asisstant“) za što mi se već ukazuju mogućnosti.

Niko Majstorović

 

Više o financiranju studija u Velikoj Britaniji pročitaj ovdje
U slučaju da ne znate što vam je sve potrebno za upis na britanska sveučilišta ili niste sigurni da sami možete kvalitetno napraviti prijavu, obratite se BHV savjetnicima koji imaju 25 godina iskustva i preko 10.000 zadovoljnih polaznika raznih obrazovnih programa.
Pošalji upit za prijavu

Sorry, the comment form is closed at this time.