KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
15 Mar

SAD: Iskustvo na srednjoškolskoj razmjeni

Na program srednjoškolske razmjene u SAD-u moguće je ići na jedno polugodište ili cijelu školsku godinu. Donosimo vam iskustvo naše učenice Paule iz XVI. gimnazije u Zagrebu koja je u SAD-u već 3 mjeseca na programu razmjene na jedno polugodište. Paula boravi u američkoj obitelji i pohađa američku državnu srednju školu u trećem razredu srednje škole u Livermore-u u saveznoj državi Maine.

“Moj boravak do sada u Americi je super, moja koordinatorica je odlična pa sam se odmah počela družiti sa drugom djecom s razmjene. Viđam ih praktički jednom tjedno i jako sam si dobra s njima.

ŠKOLA I AKTIVNOSTI

U svojoj školi sam jedina na razmjeni ali nema veze, zato su se svi odmah htjeli družiti sa mnom. Na početku je bilo dosta teško jer se svi već poznaju, pa je bilo malo čudno družiti se s njima, ali upisala sam se na dramsku umjetnost kao izvannastavnu aktivnost koja se nudi u školi, a ići ću i na softball kada počne.

Imam već nekoliko prijatelja s kojima sam išla na školske utakmice i u subotu ćemo ići u shopping. Prošli tjedan je bio spirit week pa smo svaki dan morali doći u školu kostimirani (bila je drugačija tema svaki dan).

Ovo je ekipa s dramske na natjecanju u subotu na kojemu smo osvojili treće mjesto 🙂

HOST OBITELJ

Moja host obitelj je dobra, iako bi bilo bolje da imaju djecu u kući, ovako sam sama. Osim toga sve je dobro, imam prijatelje koji su dosta dragi, profesori su dobri, sve je dobro.

 

PREDMETI U ŠKOLI

Predmeti su uglavnom zanimljivi, osim algebre, ali i to se mora. Idem na AP Engleski.

Sve je lako moram reći, i svi kažu da sam jako pametna.

Najdraži predmet mi je definitivno British History. Idem i na US History, ali to mi je malo dosadnije jer nema kraljeva 🙂

Još jedan dobar predmet je landscape painting, baš sam neki dan završila svoje prvo “remek djelo”! Najgore oko škole je što ima hrpa dobrih predmeta, a mogla sam ih uzeti samo 8!

 

Ovo smo ja i ostali učenici na razmjeni na Prom Night-u (neki od njih su imali Prom pa su pozvali i nas mađe radi iskustva i doživljaja)

IZLETI

26.3. ću ići u Disney world u Floridu s koordinatoricom i ostalim učenicima s razmjene i vjerojatno ću u 5. mjesecu ići u New York sa školom.

 

Paula Pavičić Perez

Sorry, the comment form is closed at this time.