KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
20 Mar

Diplomski studij u Velikoj Britaniji: Last minute prijave

Iako je budućnost Velike Britanije u EU možda neizvjesna, to ne znači da mora biti i tvoja. Naime, još uvijek stigneš osigurati svoje mjesto na jednom od popularnih britanskih sveučilišta i upisati se po jednakim uvjetima kao dosadašnji studenti. To znači da možeš ostvariti pravo na studentski kredit uz potporu britanske vlade i tako si osigurati financijska sredstva za studij.

Prema jednom istraživanju, do 2022. godine, 1 od 7 poslova zahtijevat će diplomsku razinu studija.

Zato ništa ne prepuštajte slučaju jer prijave su do 30.6.

Britanska sveučilišta su među najviše rangiranima i imaju sjajnu reputaciju tako da gdje god završili nakon studija, diploma s nekog od britanskih sveučilišta bit će prepoznata svuda u svijetu i predstavlja sjajnu odskočnu dasku za daljnju karijeru.

Posjetite nas na Danima mobilnosti i edukacije u ožujku 2019. gdje ćete imati priliku poslušati prezentaciju o studiju u Velikoj Britaniji i razgovarati sa predstavnicima sveučilišta.


RIJEKA

Petak, 29.3.2019. u 14.00 h

Filozofski fakultet, Sveučilišna avenija 4

ZAGREB

Subota, 30.3.2019 u 14.00 h

Algebra Lab, Ilica 242

 

Registracija dolaska


 

O kvaliteti britanskih sveučilišta već smo puno pisali, ali evo nekoliko razloga zašto je UK idealna destinacija za diplomski studij:

 • Veliki izbor (jednogodišnjih) programa

Možda zvuči kao otrcana fraza, ali u UK-u će stvarno svatko pronaći nešto za sebe. Ako nam ne vjerujete, evo nekoliko neobičnih prijedloga;

 • Stand-up Master’s Degree
 • Luxury Brand Management
 • Equestrian Psychology and Sports Science
 • Surf Science and Technology
 • Ethical Hacking
 • Parapsychology
 • Baking Technology Management

Ono što je tipično za UK Master programe jest da traju samo jednu godinu što je duplo kraće nego u drugim zemljama tako da odmah po završetku možete krenuti raditi ili, kome se studiranje jako svidi, može dalje upisati doktorat.

Programi su fleksibilni tako da ako naglo odlučite promijeniti karijeru, UK je zemlja za Vas.

Velika većina programa, uz određene uvjete, dopušta odstupanja od onoga što ste studirali na preddiplomskoj razini. Na primjer, ako ste studirali psihologiju, a sada Vas je Brexit naglo zainteresirao i želite studirati međunarodne odnose, više ste nego dobrodošli.

 

 

 • Male grupe i praktičan rad

Metode rada i podučavanja naglasak stavljaju na male grupe i puno prakse. Neki od programa uključuju i stažiranje u tvrtkama ili institucijama kako bi studenti doskočili budućim poslodavcima koji već u početku traže određeno iskustvo.

Tijekom obrazovanja, naglasak nije samo na stjecanju akademskih vještina nego i tzv. soft skills.

Kroz specifične module i njihove kombinacije, studenti imaju priliku formirati svoje polje interesa i njemu se intenzivnije posvetiti. Istraživanja su pokazala da je ovaj recept očito uspješan jer je čak 90% studenata zadovoljno studijem.

 

 • Mogućnost rada uz studij

Većini hrvatskih studenata iznimno je važna mogućnost rada uz studiji, a u UK-u ne nedostaje opcija; od zaposlenja na kampusu, do raznih restorana, kafića i ostalo. Također, s obzirom da se radi o engleskom govornom području, jezik zasigurno neće predstavljati barijeru prilikom zaposlenja.

 

 • Multikulturalno okruženje

Na britanskim sveučilištima studiraju studenti iz cijelog svijeta, čak 17% studenta i 25% profesora dolaze iz inozemstva. Studij u UK-u je zato sjajna prilika za sklapanje novih prijateljstava, širenje mreže poslovnih kontakata i usavršavanje engleskog jezika.


Na Danima mobilnosti i edukacije imat ćete priliku popričati sa predstavnicima sljedećih fakulteta:

QA HIGHER EDUCATION

Misija QA Higher Education je kroz blisku suradnju s partnerskim institucijama pružiti programe koji su orijentirani na praktično iskustvo čime studenti razvijaju vještine ključne za njihovo zaposlenje. Svi ponuđeni programi nude opciju koja uključuje „Advanced Practice“. Praksa pruža dragocjeno iskustvo, priliku da se iskusi poslovno okruženje i radi na stvarnim problemima sa kojima se poslovni subjekti svakodnevno susreću. Traje jedan semestar (15 tjedana) i održava se između drugog i zadnjeg semestra. Alternativa stažiranju je rad u timu na konzultantskim projektima i različitim poslovnim scenarijima. Bilo da izaberete praksu ili konzultantski projekt, u svakom slučaju ćete razviti svoje poslovne vještine i povećati svoju zapošljivost.

QA Higher Education na jednom mjestu okuplja sljedeće partnerske fakultete;

 • Middlesex University
 • Northumbria Univeristy
 • Solent University
 • Ulster University
 • University of Roehampton

Većina programa je usko vezana uz bussiness, a neki od Master programa koji se nude sa opcijom „Advanced Practice“ su:

 • MSc Business with Business Analytics
 • MSc Digital Marketing
 • MSc Cyber Security Technology
 • MSc Global Logistics, Operations and Supply Chain Management

 

CANTERBURY CHRIST CHURCH UNIVERSITY

Zašto izabrati baš CCCU?

Sveučilište je u top 20 britanskih sveučilišta po kvaliteti podučavanja, Canterbury u top 10 najsigurnijih studentskih gradova, a 94% studenata ovog sveučilišta zaposli se u rekordnom roku od 6 mjeseci po završetku studija. Sveučilište posebnu pažnju pridaje stranim studentima te im svake godine omogućuje da za potrebe upisa polažu njihov test engleskog jezika koji je potpuno besplatan, za razliku od većine ostalih sveučilišta za koja je potrebno položiti IELTS test. CCCU nudi uistinu veliki izbor programa iz svih područja (toliko da ih ovdje ne možemo ni pobrojati) i omogućava upis diplomskog studija koji nije nužno nastavak na preddiplomski.

 

STUDENTSKA ISKUSTVA NA CCCU

 

NEW COLLEGE OF THE HUMANITIES

Kako i samo ime govori, ukoliko Vas zanimaju humanističke i društvene znanosti, NCH je pravi izbor za Vas. Osnovan 2012, u srcu Londona, s naglaskom na personalizirane metode podučavanja jedan na jedan, svakom studentu pruža se prilika da razvije vještine kritičkog mišljenja, sinteze i analize informacija i usmenog i pisanog izražavanja. Iznimno su ponosni na omjer studenata i profesora koji omogućava da se, kroz rad u malim grupama i individualni rad, svakom studentu pruži potrebna pažnja i podrška kroz studij. Studenti su zadovoljni ovakvim pristupom i upravo zato je NCH u nedavnoj anketi ostvario najviše bodova u kategoriji zadovoljstva studenata, čak više od prestižne Russell grupacije.

Diplomski programi koje tamo možete upisati su:

 • MA Communicating Economic Policy
 • MA Historical Research & Public History
 • MA Philosophy
 • MSc Global Politics

 

Ako ste još uvijek neodlučni, na linku pročitajte iskustvo naše nove kolegice Martine koja je završila diplomski studij na University of Essex:

ISKUSTVO POLAZNICE

 


Pogledaj ostale teme prezentacija na DANIMA MOBILNOSTI I EDUKACIJE, PROLJEĆE 2019.

POPIS IZLAGAČA I TEME PREZENTACIJA

 

Sorry, the comment form is closed at this time.