KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
21 Jan

Srednja škola u inozemstvu uz BHV Education 2020.

Srednjoškolska razmjena u inozemstvu na kraći period ili školsku godinu kao i završavanje srednje škole u inozemstvu programi su koji otvaraju vrata za upis na prestižna svjetska sveučilišta i općenito bolji uspjeh u životu. Prijave za ljeto 2020. primamo do 15.04.2020.

 

ZAŠTO UČENICI IDU NA PROGRAM KULTURNE RAZMJENE I TKO DONOSI ODLUKU?

Na ovo pitanje odgovaramo na temelju našeg iskustva koje smo stekli u zadnjih 25 godina baveći se ovim programom. Većina naših polaznika donijela je odluku o sudjelovnaju na programu srednjoškolske razmjene skupa s roditeljima.

Najbitnija stavka u donošenju odluke je da učenik zaista želi iskusiti život i školu u drugoj zemlji, te da u toj odluci ima punu podršku roditelja. Osim toga, za učenike koji žele sudjelovati u ovom programu, očekuje se određena razina zrelosti i odgovornosti te spremnosti na svakodnevno prilagođavanje u novom razredu kao i u novoj obitelji kod koje će boraviti.

Srednjoškolska razmjena u inozemstvu program je koji otvara vrata za upis na prestižna svjetska sveučilišta i općenito bolji uspjeh u životu. U većini škola u inozemstvu učenici sami biraju predmete, od kojih svi ne moraju biti na istoj razini.

Broj predmeta u školama općenito je manji nego u Hrvatskoj, a između predmeta koje možete odabrati su i predmeti poput forenzike, zoologije i dr. Profesori su učenicima stalno na raspolaganju, a učionice su odlično opremljene.

Osim želje za usavršavanjem engleskog ili nekog drugog jezika, učenici biraju ovaj program i radi upoznavanja druge kulture i običaja kao i radi izgrađivanja jačeg osobnog identiteta.

KOJA JE ULOGA BHV EDUCATION-A KROZ PRIJAVU I PRIPREMU UČENIKA ZA PROGRAM?

Naša uloga je višestruka u procesu prijave kao i pripreme polaznika za odlazak na program. Prvenstveno smo tu kako bi smo Vas informirali o svim opcijama i pomogli Vam da pronađete program koji će najbolje odgovarati Vašim očekivanjima. Jer, očekivanja su različita za svakog polaznika. Bitno nam je da razumijete program na koji se prijavljujete kao i sva pravila.

BHV Education je centar za profesionalno usmjeravanje i savjetovanje učenika i odraslih kroz osobni i karijerni razvoj. Temeljeno na dosadašnjim iskustvima, odlučili smo da će prvi korak u prijavi za sve buduće polaznike ovog programa biti upravo test profesionalne orijentacije, odnosno identificiranje najjačih strana osobnosti učenika kao i njihovih nedostataka. Ovaj korak je bitan kako bi učenici stekli samopouzdanje spoznajom vlastitih karakteristika i načinom kako ih optimalno mogu koristiti kroz boravak na programu srednje škole u inozemstvu.

Upitnik se popunjava online od kuće, nakon čega dogovaramo sastanak skupa s roditeljima kako bi smo prošli kroz dobivene rezultate. Nakon detaljne analize i upoznavanja, znati ćemo da su sve strane spremne na ovaj veliki korak u životu jednog tinejdžera: polaznik/učenik, njegovi roditelji kao i savjetnice iz BHV Educationa.

Nakon toga, vodimo Vas kroz cijeli proces prijave i prikupljanja dokumentacije koja će biti potrebna za prijavu.

Svaka zemlja ima drukčiji proces prijave tako da će popis dokumenata ovisiti radimo li prijavu za SAD ili neku drugu zemlju kao što je Velika Britanija, Njemačka i slično.

Prije odlaska na program, BHV Education sa svim polanzicima organizira orijentaciju kako bi smo Vas upoznali sa svim pravilima programa i bolje pripremili za odlazak.

Tijekom trajanja programa ostajemo u kontaktu sa učenicima i roditeljima, te stojimo na raspolaganju za sve što će biti potrebno.

VRSTE PROGRAMA I TRAJANJE

Programe dijelimo na dvije vrste: 

  • Standardni program pohađanja državnih škola gdje učenici ne mogu birati grad, školu i obitelj koju će dobiti,
  • Program pohađanja privatnih škola gdje učenici biraju točnu školu i mogu biti smješteni u studentskom domu.

Duljina trajanja programa:

  • Dvije školske godine (u privatnim školama)
  • Školska godina
  • Jedno polugodište
  • Tri mjeseca

POŠALJI NAM UPIT

Označavanjem potvrdnog okvira, dajete suglasnost da BHV Education koristi vaše podatke za kontaktiranje u svrhu informiranja i slanja ponuda mobilnim i elektroničkim putem. Ukoliko označite ne na obrascu, sukladno Općoj Uredbi o zaštiti osobnih podataka ne možemo vam poslati tražene informacije. Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku putem linka za otkazivanje pretplate u podnožju web stranice. Povlačenje suglasnosti ne utječe na zakonitost izvršene obrade podataka do trenutka povlačenja suglasnosti.

Sorry, the comment form is closed at this time.