KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
9 Mar

Srednja škola u Atlanti: Iskustvo na razmjeni

Polaznica iz Splita nam donosi svoje iskustvo na programu srednje škole u Americi. Karmen je dobila placement u Atlanti, Georgia gdje boravi već sedam mjeseci pohađajući jedanaesti razred u Lakeside High School.

“Moje ime je Karmen, dolazim iz Splita  i imam 17 godina. Već sedam mjeseci sam na programu srednjoškolske razmjene u SAD-u i ne mogu biti sretnija.”

 

 

“Američki obrazovni sustav je potpuno različit od hrvatskog obrazovanja ali nije mi trebalo dugo da se naviknem.

U škola imam sedam predmeta koje sam sama izabrala. Naglasak se stavlja na izvannastavne aktivnosti koje bih svakako svima preporučila. Od sportova i kazališta do razno raznih klubova, svatko može lako pronaći nešto u čemu uživa. Ja sam izabrala marching band gdje sam upoznala sjajne prijatelje s kojima se svakodnevno družim i moje iskustvo bi bilo potpuno drugačije bez njih. ”

 

 

Jedno od najdražih događanja u školi su mi nogometne utakmice petkom na kojima bude sjajna atmosfera, bez obzira na rezultat.

Iako u školi ima skoro tri tisuće učenika, osjećam se kao kod kuće i ni u jednom trenutku se nisam osjećala kao “stranac”.”

 

 

Sjajno se slažem sa svojom host obitelji.  Zajedno smo posjetili New York, Washington DC i Disneyworld.

 

 

“Jako sam zahvalna sto sam imala priliku provesti akademsku godinu u SADu i svakako preporučam da se odvažite na ovaj veliki korak ako ste znatiželjni kao ja.

Ova razmjena mi je pružila nova znanja i prijateljstva koja ce mi zauvijek ostati u lijepom sjećanju.”

 

Karmen Pletikosić

 

VIŠE O SREDNJOJ ŠKOLI U INOZEMSTVU

Sorry, the comment form is closed at this time.