KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
13 Mar

Studij u Velikoj Britaniji: University of Portsmouth

Postani student University of Portsmouth-a čiji su studenti najbolje plaćeni po zaposlenju nakon studija u Velikoj Britaniji. Pridruži nam se na on line webinaru koji će održati predstavnik University of Portsmouth-a 20. travnja u 16 sati i postanite jedan od njih! Studij u Velikoj Britaniji za 2020./2021. godinu i dalje je financiran uz kredit britanske vlade koji vrijedi za cjelokupno vrijeme trajanja programa.

Postani najbolje plaćeni diplomant University of Portsmouth-a u Velikoj Britaniji!

Odabir sveučilišta gdje ćete nastaviti svoje obrazovanje odavno ne znači samo pronalazak zanimljivog studijskog programa. Budući studenti žele studij s visokom stopom zapošljavanja, grad s mnoštvom društvenih aktivnosti i kulturnih sadržaja, povoljne troškove života. University of Portsmouth u Velikoj Britaniji vam upravo to i nudi.

Predstavnik University of Portsmouth-a 20. travnja u 16 sati održat će on line webinar kako bi vas upoznao s iskustvom studija na 21. najboljem britanskom sveučilištu.

 

Diplomanti University of Portsmouth-a zarađuju 13% iznad početnih očekivanja i po tome su rangirani kao broj jedan u Velikoj Britaniji.

 

 

PRIJAVI SE ZA WEBINAR

Budućim studentima ovog sveučilišta nudi se izbor čak 187 preddiplomskih i 133 diplomska programa.

Među najatraktivnijim programima su: biokemija, digitalni marketing, business management, studije zaštite okoliša, kriminalistička znanost, sportski menadžment i razvoj, edukacijske znanosti, arhitektura. Portsmouth je među 10 najpovoljnijih mjesta za studente u Velikoj Britaniji. Idealno je mjesto za život u međunarodnom okruženju i upoznavanje studenata iz cijelog svijeta-University of Portsmouth ponosi se podatkom od 30% stranih studenata.

 

 

Financiranje studija u Velikoj Britaniji – tvoja posljednja prilika prije Brexita!

Kako bi studiji u Velikoj Britaniji bili široko dostupni mladima, postoji mogućnost apliciranja za studentske kredite britanske vlade.

S obzirom na trenutačna politička zbivanja s britanskim izlaskom iz Europske unije, akademska godina 2020/2021. posljednja je prilika europskih studenata za dobivanje povoljnih studentskih kredita. Tijekom studija financiranjem putem kredita pokrit ćete svoju školarinu i životne troškove tijekom trogodišnjeg studiranja. Boravkom u Portsmouthu ti će troškovi svakako biti manji od primjerice Londona s obzirom da je riječ o jednom od najpovoljnijih studentskih gradova gdje se svi sadržaji nalaze na kratkim udaljenostima. Iako u Hrvatskoj kredit veliku većinu ljudi asocira na cjeloživotno otplaćivanje dugova, u ovom slučaju to nije tako.

 

97.5% diplomiranih studenata University of Portsmouth, šest mjeseci nakon završetka studija, zaposli se ili nastavi svoje obrazovanje.

 

S obzirom na to da se studenti Portsmoutha nakon što završe studij u kratkom roku zapošljavaju te su na prvom mjestu u Velikoj Britaniji prema mjesečnim primanjima, studentski kredit jest ulaganje u sigurnu budućnost. Studentske službe sveučilišta također nude mogućnosti karijernih savjetovanja i do pet godina nakon završetka studija i pomoć u otvaranju vlastitog start upa. Osim stranih studenata, ovaj tip kredita koriste i brojni mladi u Velikoj Britaniji.

 

Osobna, akademska i profesionalna potpora tijekom i nakon studija

Tijekom studija studentsko udruženje UPSU, koje vode studenti, brine se o pravima i dobrobiti studenata na Portsmouthu. Ovo udruženje rangirano je među top 20 udruženja u Velikoj Britaniji, a u njegovoj domeni rada nalazi se podrška i savjeti studentima o temama smještaja, kurikuluma, pa sve do zdravlja. Postoji i sveučilišni tim kojemu je fokus na dobrobiti studenata. Studenti se timu mogu obratiti s različitim problema; zabrinutost oko troškova, zdravlja, smještaja, predavanja ili drugih problema.

Nakon što diplomirate, ostajete povezani sa matičnim sveučilištem. Na sveučilištu se nalazi ured koji pomaže studentima da se povežu s lokalnim, nacionalnim i međunarodnim poslodavcima. Službe pomažu studentima sastaviti CV i kako najbolje predstaviti stečena znanja i vještine tijekom studija. Kroz usluge karijera i zapošljivosti možete dobiti stručan savjet o traženju posla i razvoja svoje karijere pet godina nakon što ste diplomirali.

 

Stjecanje vještina za buduću profesionalnu karijeru

Studijski programi na Portsmouthu su dizajnirani prema potrebama britanskog i međunarodnog tržišta i u skladu s trendovima 21. stoljeća. Vježbe se odvijaju u simuliranom radnom okruženju koja izgledaju kao radne prostorije njihovih budućih zanimanja. Primjer su studenti dentalne medicine koji liječe pacijente u Dentalnoj akademiji, studenti sporta koji treniraju učenike u lokalnoj školi te studenti prava koji pružaju legalne savjete javnosti. Studente biokemije potiče se na istraživanja na područjima tehnološkog razvitka, zdravstvenih usluga itd.

Sveučilište Portsmouth pripada probranim sveučilištima s Gold rating odlikovanjem (Teaching Excellence Framework – TEF) u izvrsnosti podučavanja, učenja i studentskih rezultata kojeg je odobrila i britanska vlada. Studenti imaju priliku učiti od stručnjaka, od kojih mnogi imaju impresivno iskustvo i kontakte u svojoj branši, od biokemije do marketinga.

 

Promicanje održivosti

Uz redovni studijski program zaštite okoliša, University of Portsmouth promiče održivost kroz sve svoje aktivnosti s ciljem smanjenja štetnih utjecaja na okoliš. Ohrabruju sve članove svoje zajednice da u svakodnevnom životu unose pozitivne promjene koristeći manje energije i vode, smanjenjem otpada i recikliranja te biranjem održivih opcija putovanja.

 

Without environmental sustainability, economic stability and social cohesion cannot be achieved.” Phil Harding

 

Ciljevi sveučilišta su da:

  • smanji korištenje jednokratne plastike
  • poveća recikliranje sa 70% na 75% do 1. kolovoza 2021. godine
  • umanji prekomjerno korištenje klimatizacije
  • uvede energetsko učinkovitu LED rasvjetu sa senzorima u novim i obnovljenim zgradama
  • smanji prosipanje vode

 

Od 2009. godine sveučilište je umanjilo emisiju ugljika za 40%, a to su postigli smanjenjem korištenja struje, plina, vode i goriva te poboljšanjem odlaganja otpada. University of Portsmouth predano radi na poticanju društvene održivosti i napretka organizacijom događaja poput Female Entreprenuers Network gdje je cilj povezati se s lokalnim ženama osnivačicama raznih poduzeća.

 

Studentska društva i klubovi

Studenti imaju velik izbor društava i klubova gdje student mogu provoditi svoje slobodno vrijeme; Anime, Bhangra, Breakdancing, Sci-Fi, Water Polo, Quidditch. Za rekreaciju dostupne su sportske dvorane i teretana. U gradu Portsmouthu aktivna je umjetnička scena koju čine brojni talentirani slikari, glazbenici, pisci i ostali kreativci. Ljubitelji društvenih igara mogu pronaći novo društvo za igranje u Dice Board Game Loungeu, a gejmeri mogu zaigrati video igre u Game Overu.

Portsmouth je prepun šarmantnih kafića u kojem možete popiti čaj ili kavu. Ukoliko ste ljubitelj gramofonskih ploča ili pak samo dobre glazbe, svoju kavu možete popiti uz zvukove vinila u Pie & Vinyl kafiću. Ni noćni život ne zaostaje u svojoj ponudi; od pubova u Albert Roadu, klubova u Gunwharfu i pokraj Guildhalla pa sve do Victorious festivala koji se održava svakog ljeta. Ukoliko studenti požele nakratko istražiti okruženje izvan Portsmoutha, do Londona mogu stići vlakom za manje od 2 sata.

 

Hrana na kampusu

Na kampusu se nalazi 10 prostorija gdje studenti mogu objedovati. U skladu s održivim razvojem sveučilišta hrana na kampusu dolazi iz održivog uzgoja, minimalizira se bacanje hrane te se ide k smanjivanju korištenja plastike. Uz kartu lojalnosti koju studenti koriste pri kupovini obroka, nalaze se pogodnosti:

  • 5% popusta kod svake kupovina
  • Sakupljanje markica za kavu – svaka deveta kava je besplatna
  • Sezonski bonusi i ponude
  • Web aplikacija za praćenje kupnji i bodova
  • Sakupljeni bodovi mogu se koristiti za umanjenje iznosa pri sljedećoj kupovini

 

SLUŽBENA FACEBOOK STRANICA SVEUČILIŠTA

 

Prostorije za učenje

Studenti mogu učiti u sveučilišnoj knjižnici ili u prostorijama studentskog udruženja. Knjižnica je otvorena 24 sata u vrijeme ispitnih rokova.

U njoj se nalaze mini prostorije za sastanke namijenjene grupnom radu, brojni stolovi za samostalan rad i velik broj računala sa slobodnim pristupom.

Zgrada udruženja studenata građena je otvorenim planom i uređena neformalno te je samim time idealno mjesto za postizanje work-life balansa.

Ovime želimo ukratko predstaviti studij i studentski život  na sveučilištu Portsmouth, na vama je da nam se pridružite

20. travnja u 16 sati on line webinar i saznajte više. Dotada pogledajte video u nastavku.

 

VIŠE O STUDIJU U UK

Sorry, the comment form is closed at this time.