KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Ca'Foscari event
14 May

Study Italy: Studiraj na Ca’ Foscari sveučilištu

Ca’Foscari University of Venice državno je sveučilište osnovano 1868. godine kao prvi ekonomski fakultet u Italiji. Smješteno je u impozantnoj gotičkoj palači u samom srcu Venecije od samog osnutka. Velika pažnja fakulteta posvećena je proučavanju međunarodnih kultura, a sam fakultet broji preko 23 tisuće studenata. Danas je jedno od najprestižnijih talijanskih sveučilišta sa više od 40 programa na talijanskom i engleskom jeziku podijeljenih u 7 glavnih područja:

  • Ekonomija i management
  • Jezici i kultura
  • Znanost i tehnologija
  • Umjetnost i humanističke znanosti
  • Globalni i međunarodni studiji
  • Javne politike i društvena promjena
  • Očuvanje i upravljanje kulturnom baštinom
Studij u Italiji - Ca'Foscari

Ca’Foscari je jedan je od najviše rangiranih sveučilišta u Italiji, a 2017. godine bio je 5 najbolji talijanski fakultet (od ukupno 89 sveučilišta).  Službeno je akreditirano od strane talijanskog ministarsva obrazovanja te je član Europske sveučilišne asocijacije (European University Association).

Uz to, Ca’Foscari nedavno je ušao u top 100 najboljih svjetskih fakulteta za studij jezika, a trenutno je na 116 mjesta u polju umjetnosti i humanističkih znanosti. U ukupnom poretku, nalazi se u 300 najboljih svjetskih sveučilišta. Ovakav zavidni ranking u kombinaciji sa lokacijom nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Studij u Italiji - Ca'Foscari

CA’FOSCARI PRIMA PRIJAVE NA PREDDIPLOMSKE I DIPLOMSKE PROGRAME DO 28. LIPNJA 2020.

A MI ZA VAS ORGANIZIRAMO ONLINE WEBINAR NA KOJEM ĆETE IMATI PRILIKU ČUTI SVE ŠTO VAS ZANIMA:

Ca'Foscari event 28.05.2020.

Ca’ Foscari uz veliki broj programa na talijanskom jeziku, omogućuje i studij na engleskom jeziku.

Karijerni centar

Osim odličnih programa na engleskom i talijanskom jeziku, studentima Ca’Foscari sveučilišta na raspolaganju je karijerni centar kako bi diplomantima pomogao pri snalaženju na tržištu rada po završetku studija. Karijerni centar tako organizira radionice sa vodećim stručnjacima koji će vam pomoći pri izradi vašeg životopisa i zamolbe te kako se predstaviti potencijalnim poslodavcima.

Karijerni centar također pruža korisne informacije o tome kako se ponašati na intervjuu za posao ne samo u Italiji nego i u inozemstvu, pružajući vam priliku da sudjelujete u simulacijama razgovora za posao i da na taj način povećate svoje samopouzdanje i smanjite tremu kao i da pravilno predstavite vas i vaša dosadašnja postignuća.

Smještaj i troškovi

I kada je u pitanju pronalazak smještaja, Ca’Foscari je tu za vas sa svojim Uredom za smještaj (The Housing Office) koji služi talijanskim i međunarodnim studentima i istraživačima, profesorima i administrativnom osoblju kako bi im olakšao proces preseljenja u Veneciju. Ured vam pomaže pronaći odgovarajući i pogodan smještaj u studentskim domovima, stanovima ili hotelima koji imaju potpisan ugovor sa sveučilištem Ca’Foscari. Nakon što podnesete zahtjev sa vlastitim potrebama i preferencijama, ured za smještaj će vam odgovoriti sa trenutno raspoloživim smještajem koji odgovara vašem zahtjevu. Ured vam također pomaže sa prijavom privremenog boravišta, a na njihovoj web stranici dostupan vam je popis agencija i ustanova sa kojima Ca’FOscari surađuje.

Smještaj se može pronaći po cijeni od 300 do 500 EUR mjesečno, dok se okvirni mjesečni troškovi života kreću između 700 i 1.000 EUR mjesečno.

Školarine ovise o primanjima vašeg kućanstva, a mogu iznositi do maksimalnih 2.000 EUR, a dostupne su i stipendije za akademsku izvrsnost kao i financijske pomoći koje ovise o primanjima kućanstva.

Studij u Italiji - Ca'Foscari

Italija je Hrvatima oduvijek bila privlačna studijska opcija zbog geografske blizine i upoznatosti s kvalitetom talijanskih fakulteta i sveučilišta. Moglo bi se reći da je studiranje u Italiji među Hrvatima tradicija.

Osim što je Italija jedna od najposjećenijih turističkih destinacija čiji gradovi oduzimaju dah, Italija je jedna od suosnivača Europske Unije kao i dom najpoznatijih brendova na svijetu: Ferrаri, Alfа Romeo, Mаsserаti i Lаmborghini velikani u automobilskoj industriji, Gucci, Prada, Armani, Versace kao vodeći dizajneri u modnoj industriji, a Barilla, Nutella te parmezan samo su neki od gastronomskih užitaka koje nam je iznjedrila ova predvina europska zemlja. Moramo li podsjetiti da je mnogima najdraže jelo pizza upravo nastala u Italiji?

Italija osim što je prepoznata kao kulturna i gastronomska destinacija, može se pohvaliti i genijalnim umjetnicima i znanstvenicima: Niccolò Machiavelli, Leonardo da Vinci,Michelangelo Buonarroti, Galileo Galilei, Verdi, Pucinni, Donatelo  i mnogi drugi koji su Italiju nazivali svojom domovinom.

Zemlja u obliku čizme dom je i tri tisuće muzeja, a sveučilište u Bologni , osnovan 1088. godine najstarije je sveučilište u svijetu koje je još uvijek aktivno.

Studij u Italiji - Ca'Foscari

Venecija, dom Ca’Foscari, poznata je kao Grad mostova, a ukupno ih ima 417 od čega su 72 privatna. Najuža ulica u Veneciji široka je svega 53 centimetra, a nosi ime Calletta Varasico. Svake godine Veneciju posjeti 18 milijuna turista, odnosno 50 tisuća na dan. Najveća gužva je tijekom karnevala s više od tri milijuna posjetitelja, a uz karneval venecijanski filmski festival jedan je  od najprestižnijih i najstarijih festivala filma na svijetu. Simbol Venecije su svakako gondole, a na njezinih 177 kanala plovi njih čak 400.  Sv. Marko zaštitnik je grada, a bazilika sv. Marka koja se nalazi na istoimenom Trgu primjer je ljepote umjestnosti. Svaki dani imat ćete priliku uživati u brojnim ljepotama Venecije dok se šećete na svoje odredište s obzirom da je promet automobilima zabranjen.

Pošalji nam upit i saznaj što sve trebaš kako bi postao budući student Ca’Foscari University of Venice!

Sorry, the comment form is closed at this time.