KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
10 Jul

Zašto trebate započeti školovanje u Velikoj Britaniji ove jeseni?

U lipnju je službeno objavljeno da učenici i studenti koji će započeti studij u Velikoj Britaniji nakon 31.12.2020. više neće imati mogućnost dobivanja povoljnog kredita britanske vlade za plaćanje školarina, te će se cijene školarina za Europljane izjednačiti se sa onima za internacionalne studente. Drugim riječima školovanje u toj zemlji višestruko će poskupiti.

Zbog toga je jesenski rok 2020. godine uistinu zadnja prilika za sve da započnu ili nastave školovanje u Velikoj Britaniji, jer ako im studentski status započne prije 31.12.2020. imat će status domaćih studenata, niže školarine, i pristup povoljnom financijskom aranžmanu britanske vlade za plaćenje školarina iduće 4 godine.

U ovoj situaciji imamo veliki broj upita od strane učenika, studenata i njihovih roditelja o opcijama koje mogu upisati još samo ovu jesen:

  1. Završetak srednje škole u UK ako ste završili drugi razred u Hrvatskoj možete pohađati dvogodišnji A-level ili B-tech program u britanskoj državnoj ii privatnoj srednjoj školi, nakon čega možete upisati i preddiplomski studij kao domaći studenti.
  2. Pohađanje Foundation programa na sveučilištu ako ste završili treći razred četverogodišnjeg programa u Hrvatskoj i niste maturirali. Ovaj program se računa kao nulta godina, nakon koje slijedi trogodišnj Bachelor program koji možete nastaviti studirati kao domaći student uz povoljan kredit.
  3. Pohađanje Foundation programa ako ste maturirali sa uspjehom nedovoljnim za izravan upis na studij, ili ako nemate dovoljnu razinu znanja engleskog jezika. Nakon nulte godine imate priliku nastaviti preddiplomski studij kao domaći studenti sa svim pogodnostima.
  4. Ako već studirate u Hrvatskoj ili nekoj drugoj zemlji EU a nećete još diplomirati ovo ljeto, možete aplicirati za transfer na britansko sveučilište gdje ćete moći diplomirati i upisati Master studij kao domaći studenti uz financijsku pomoć.
  5. Ako želite upisati prvi puta Master studij i mlađi ste od 60 godina, i vi možete dobiti status domaćeg studenta u Velikoj Britaniji i pravo na kredit za plaćanje školarine.

Što je to A-level?

Dva završna razreda srednje škole u Velikoj Britaniji zovu se “6th Form College” i završavaju A-level ispitom. Drugim riječima, A-level je srednjoškolska kvalifikacija poput Hrvatske mature, međutim razlika je u tome da se kroz dvije školske godine slušaju samo tri predmeta koja će se i polagati na završnom ispitu. Na taj način učenici se puno bolje pripremaju za završni ispit i kasniji studij, a njihovo poznavanje i razumijevanje izabranih predmeta je puno dublje. Sa takvom pripremom naši učenici su do sada postizali iznimne rezultate, osvajali nagrade na natjecanjima i s lakoćom upisivali najbolje fakultete u Velikoj Britaniji.

 

VIŠE O SREDNJOŠKOLSKOM PROGRAMU U UK

 

Posebna pogodnost za polaznike programa u 2020.

 

Da biste ostvarili mogućnost višegodišnjeg školovanja u Velikoj Britaniji sa statusom domaćeg studenta i pristupom povoljnim financijskim aranžmanima, neophodno je da započnete školovanje u toj zemlji prije 31.12.2020.

Polaznici dvogodišnjeg A-level programa imaju mogućnost ove godine započeti školovanje 1.9.2020. ili 1.12.2020. te u oba slučaja dobiti status domaćeg studenta za nastavak školovanja jer će aplicirati za tzv. “pre-settlement status”.

Sve o programu završetka srednje škole u Velikoj Britaniji,  pre-settlemnt statusu i nastavku školovanja na fakultetu saznat ćete na ZOOM prezentaciji 24.7.2020. od gđe. Juliet Cassells, direktorice programa srednjoškolske razmjene u južnoj Engleskoj.

 

VIŠE O KONFERENCIJI I PRIJAVA NA EVENT

 

Sorry, the comment form is closed at this time.