KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
6 Aug

Dani mobilnosti i edukacije: 10. međunarodni sajam školovanja u inozemstvu

Desetu godinu zaredom organiziramo međunarodni sajam u Zagrebu na kojem će se predstaviti inozemna sveučilišta, srednje škole i škole jezika iz Nizozemske, Danske, Švicarske, Italije, Velike Britanije,  SAD-a i drugih zemalja. Osim prilike za osobni razgovor s predstavnicima srednjih škola, sveučilišta ili škola jezika iz inozemstva, na Danima mobilnosti i edukacije ćete imati priliku sudjelovati u nizu zanimljivih panela i radionica s aktualnim temama iz područja obrazovanja u inozemstvu koja će voditi predstavnici gostujućih sveučilišta i škola, studenti i polaznici programa, njihovi roditelji i BHV savjetnice.

Ove godine osim planiranog live eventa koji će se održati 07. studenog, za vas smo pripremili seriju virtualnih konferencija na kojima će također sudjelovati inozemna sveučilišta, srednje škole i škole jezika te studenti i učenici.

U vremenu kada je svijet sve bliži i dostupniji, današnja generacija Z sve više želi putovati i upoznati nove zemlje, kulture, ljude i u tom procesu osamostaliti se i pripremiti se za svoju buduću karijeru. Izuzetak više nije ni Hrvatska jer prema brojnim istraživanjima rezultati pokazuju da više od 75% Hrvata mlađih od 35 godina zanima školovanje i rad u inozemstvu.

Profesionalno usmjeravanje, srednja škola, studij, tečajevi jezika, kulturalni i radni programi u inozemstvu. Bilo da ste tek upisali srednju školu, završili studij ili želite promijeniti karijeru, za svakog imamo ponešto!

RASPORED DOGAĐAJA

17.10.2020.

ONLINE

07.11.2020.

UŽIVO

19.12.2020

ONLINE

09.01.2021.

ONLINE

STUDIJ U NIZOZEMSKOJ

studij nizozemska

Tilburg University – smjestio se u gradu Tilburgu, 7. najvećem gradu u Nizozemskoj na udaljenosti od samo 2 sata od glavnog grada Amsterdama. Moto Tilburg University-ja je Understanding Society – te filozofije se sveučilište drži od samih početaka, a više od 1.500 djelatnika razvija i prenosi znanja drugima te spaja ljude iz različitih disciplina zajedno kako bi društvo učinili boljim mjestom. Na taj način, sveučilište želi dati svoj doprinos rješavanju kompleksnih društvenih problema.

Fontys University of Applied Sciences – kampusi se nalaze na tri lokacije, Eindohven kao centar za smjerove poput ICT i inženjerstva, zatim Venlo kao centar za smjerove iz područja ekonomije i businessa, a Tilburg kao centar za smjerove vezane uz umjetnost (Dance and Music and Performing Arts). Programi predstavljaju kombinaciju teorije, prakse i obaveznog rada za vrijeme studija kako bi primjenili naučeno i bili spremni za ulazak na tržište rada po završetku studija.

STUDIJ U DANSKOJ

studij u danskoj

IBA International Business Academy – smještena u Koldingu, ova poslovna akademija nudi programe iz područja poslovanja, marketinga kao i multimedije i dizajna. Studijski programi nude dinamičnu kombinaciju teorijskog studija i praktičnog iskustva koji imaju za cilj osnažiti studente u rješavanju stvarnih problema. Programi su globalno orijentirani i uključuju specijalizacije koje pokrivaju niz područja, uključujući upravljanje, komunikacije, dizajn i inovacije.

Zealand Academy of Technologies and Business – sa 5 kampusa smještenih u Roskilde, Køge, Næstved, Slagelse i Nykøbing Falster,  snažan obrazovni profil temeljen je na tradiciji i najboljim praksama. Akademija prati trendove i kontinuirano se proširuje u skladu sa potrebama poslovnog sektora. U svih pet kampusa programi se podučavaju u modernim studijskim okruženjima uz mentorstvo i akademski pristup koji kombinira opće obrazovanje, socijalnu kompetenciju i progresivne nastavne metode.

University of Southern Denmark – s radom je započelo 1996 godine, a danas broji preko 27 tisuća studenata. Glavni kampus se nalazi u Odense, a reginalni kampusi se nalaze u Slagelseu, Koldingu, Esbjergu i Sønderborgu. Nalazi se među top 50 najboljih mladih sveučilišta, a nude različite studijske programa iz područja inženjerstva, humanističkih, društvenih i prirodnih znanosti na engleskom jeziku.

University College Absalon – sa kampusima u 7 gradova Roskilde, Slagelse, Sorø, Næstved, Holbæk, Kalundborg, Vordingborg i Nykøbing Falster regionalna je obrazovna institucija koja nudi 2 programa na engleskom jeziku za internacionalne studente: Bachelor of Engineering in Biotechnology te International Honours Degree in Teaching. Fakultet također ima bliska partnerstva sa poslodavcima što osigurava visokokvalitetne mogućnosti stažiranja kao i kontinuirani razvoj njihovih programa u skladu s potrebama tržišta rada.

University College of Northern Denmark – smješten u tri danska grada: Hjørring, Thisted i Aalborg nudi dinamično i neformalno okruženje za učenje i rad. Manje seminarske grupe i rad u skupinama uvijek su dio studijskih programa. Studenti se osnažuju i očekuje se da razviju kritički i analitički pristup kao i da preuzmu aktivnu ulogu glede njihovog studija i buduće karijere. Centar za karijere je tu kako bi pomogao studentima u pronalasku prakse te lakšeg zaposlenja po završetku studija.

Copenhagen Business Academy – najveća danska poslovna akademija sa 5 lokacija u Kopenhagenu: kampus City, Nørrebro, Søerne, Lyngby, Hillerød. Na njihovim programima teorija i praksa idu ruku pod ruku, a glavni cilj im je pružiti najbolje obrazovanje za studente nudeći profesionalne programe koje karakteriziraju raznolikost i fleksibilnost. CPH vas nikad neće gledati kao samo još jednog studenta, vrlo im je važno da su timovi povezani sa profesorima i da usko surađuju te se ostvare u područjima programa koje nude – marketinga i turizma.

STUDIJ U ITALIJI

studij u italiji

Ca’Foscari University of Venice – državno je sveučilište osnovano 1868. godine kao prvi ekonomski fakultet u Italiji. Smješteno je u impozantnoj gotičkoj palači u samom srcu Venecije od samog osnutka. Velika pažnja fakulteta posvećena je proučavanju međunarodnih kultura, a sam fakultet broji preko 23 tisuće studenata. Ca’Foscari je jedan je od najviše rangiranih sveučilišta u Italiji, a 2017. godine bio je 5 najbolji talijanski fakultet (od ukupno 89 sveučilišta).

Florence Institute of Design International –  međunarodna škola dizajna mjestila se u centru Firence. Kao škola talijanskog dizajna, Institut je specijaliziran za tečajeve grafičkog dizajna, arhitekture, dizajna namještaja i dizajna interijera za studente iz cijele Europe i svijeta. Navedeni programi se izvode na engleskom jeziku, a studentima je omogućeno pohađanje satova talijanskog jezika za vrijeme studija.

Sveučilište IUAV –   jedno je od vodećih sveučilišta arhitekture u Italiji. Prema QS rangiranju svjetskih sveučilišta u kategoriji arhitekture iz 2019. godine IUAV je treće po redu talijansko sveučilište koje se nalazi na toj ljestvici. Ono što razlikuje ovo talijansko sveučilište od drugih sveučilišta jest ulaganje u istraživanje i razvoj rješenja problema koji su povezani s gradom i okolišem, infrastrukturom i mobilnošću, zaštitom i očuvanjem okoliša, održivim dizajnom, poviješću arhitekture, novim granicama dizajna i umjetnosti.

STUDIJ NA VIŠE LOKACIJA EU BUSINESS

eu business

EU Business School – sa kampusima u Barceloni, Ženevi, Montreuxu i Münchenu međunarodni je privatni fakultet sa tradicijom dužom od 45 godina. Fakultet je razvio i nudi velik broj programa na engleskom jeziku poput poslovnog upravljanja, komunikacija, turističkog menadžmenta, internacionalnog poslovanja, marketinga, financija i poduzetništva. Programi se održavaju na kampusima u navedenim gradovima, ali također i online. Osim mogućnosti studiranja u spomenutim europskim gradovima, fakultet ima bogatu mrežu partnerskih ugovora s brojnim svjetskim sveučilištima zbog čega je mogućnost za mobilnost studenata iznimno velika.

SREDNJA ŠKOLA U VELIKOJ BRITANIJI

srednja skola uk

Dukes Education – grupa jaslica, škola i koledža u Velikoj Britaniji. Dukesove škole imaju raznovrsnu i komplementarnu ponudu obrazovanja – srednjoškolski programi, dnevni kampovi, ljetne  škole i savjetnike za upis na studij. Na taj način, Dukes Education stvara zaokruženo iskustvo za svaku obitelj koja im se pridruži, a najistaknutije škole u portfoliu su: Cardiff Sixth Form College, Earlscliffe i Rochester Independent College koje nude mogućnost završetka srednje škole u Velikoj Britaniji kao i kraćih srednjoškolskih razmjena

STUDIJ I SREDNJA ŠKOLA U SAD

studij u SAD

Graceland University – osnovano 1895. godine, Sveučilište Graceland je je zajednica strastvenih, brižnih i predanih pojedinaca koji svoje odnose sa studentima stavljaju na prvo mjesto. Aktivna mreža bivših studenata Gracelanda doseže daleko dalje od studentskog vremena u kampusu. Uz dva kampusa, Lamoni u Iowi i Independence u Missouri, sveučilište Graceland pionir je u učenju na daljinu s desetljećima iskustva pružajući iznimno obrazovanje studentima koji nisu u mogućnosti pohađati tradicionalnu nastavu.

Peralta Community College District – broji četiri koledža: Berkeley City College, Laney College i Merritt College u Oaklandu te College of Alameda. Koledži Peralta pružaju dinamično multikulturalno okruženje za učenje koje nude dostupne, visokokvalitetne obrazovne programe i usluge, uključujući dvogodišnje diplome, certifikate i transferne programe na sveučilišta, za više od 30 000 studenata.

Kako je to izgledalo prethodnih godina:

Sorry, the comment form is closed at this time.