KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
11 Sep

IBA Kolding: Kako je biti student u Danskoj?

Toni će ispričati svoju studentsku priču školovanja u inozemstvu na online Danima mobilnosti i edukacije 2020. i odgovoriti nam kako je to biti student u Danskoj. Kako kaže, razlog odlaska na studij u inozemstvo je bila želja za nečime više. “Odlazak u Veliku Britaniju prije četiri godine  na business start up radionicu u trajanju od četiri tjedna mi je otvorio oči i pomogao proširiti vidike u mnogim smjerovima. Odlučio sam kontaktirati BHV Education savjetnike koji su mi pomogli da postignem svoj cilj i budem tu gdje sam sada. Živim i besplatno studiram Multimedia Design and Communication u manjem gradiću Koldingu na jugu Danske  više od godinu dana.”

 

Studentski život u Danskoj je nešto najbolje što mi se dogodilo. U početku je bilo teško biti daleko od svojih najdražih – obitelji i prijatelja, ali bez obzira na udaljenost,  oni su uvijek bili tu kao podrška kako bih se podigao jednu stepenicu gore za moje dobro. Kao student sam se zaposlio na više mjesta i naravno da svaki posao ima svoje prednosti i mane. Na početku sam radio u skladištu gdje nitko ne vidi svoga šefa, već se  samo radi što se kaže i to je to. Naučio sam kada ustrajno težim i želim nešto novo, onda se te nove prilike i otvaraju.

 

PRIJAVI SE ZA JESEN 2021.

 

Uz studentski posao koji trenutno radim, dobio sam priliku pohađati dodatnu edukaciju zbog čega dobivam nove radne zadatke i izazove što će mi sigurno puno značiti za buduće zaposlenje. U Dansku sam kročio sa svojih 18 godina i upoznavanje sa njihovim državnim sustavom mi je definitivno promijenilo stajališta i razmišljanja za brojna životna područja. Zbog toga razmišljam i planiram ostati u Danskoj po završetku studija. Nakon završetka prve dvije godine Academic Professional  Degree-a, upisati ću Top Up bachelor degree kako bih mogao kasnije upisati i master.

Preporučam svima da donesu odluku što zapravo žele u životu i ako vas zanima studiranje u inozemstvu, krenite hrabro u tom smjeru. Život od kuće dalek više od 1.600 km je nešto potpuno drugačije i izazovno u svakom pogledu ali ja nisam požalio ni jednog trenutka.

 

Toni Vilagoš iz Osijeka,

AP Degree Multimedia Design and Communication

Inernational Business Academy Kolding

Sorry, the comment form is closed at this time.