KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
23 Sep

Zealand Academy: Kako je studirati Marketing Management u Danskoj?

Zdravo! Ja sam Kate Mišković iz Rijeke, imam 20 godina i pohađam Zealand Academy of Business and Technology/ ZIBAT u Roskildeu. Prva 2 semestra sam završila Marketing Management, te sam sada za izborne predmete izabrala Digital Marketing and Content Creation.

Odabrala sam Zealand zato što je akademija i temelji se na više prakse nego University.

Drugi razlog je to što je manji faks, a ja sam za prve 2 godine željela vise opuštenu atmosferu dok se ne prilagodim i odlučim u kojem točno smjeru želim ići jer tu ima puno programa za koje mi ni ne znamo. Nakon godinu dana shvatila sam da je Danska odlična država za studentski život u smislu fakulteta, posla i izlazaka. Uspjela sam upoznati puno zanimljivih i različitih ljudi, zaposlila sam se u Foot Lockeru i sve mi je bilo moguće organizirati i uskladiti. (Neposredno prije corone bila sam u Pragu na tjedan dana, tako da je moguće i uštedjeti i otputovati negdje s društvom).

Ako niste sigurni što želite dalje, ne brinite, ovdje u Danskoj ćete otkriti.

Ja sam uzela prvo općenito, sada sam se fokusirala na digitalni marketing i content creation, ali cilj mi je završiti Event Management za festivale, koncerte i ostale evente, a krenula sam sa razmišljanjem da cu završiti Hospitality, Service and Tourism Management.

Za smještaj bih preporučila stranicu s.dk jer je sigurna i nije scam. Također postoji  mogućnost dobivanja i housing support koja je otprilike 500 dkk. Prvo sam živjela u kući s 2 stanodavca i još jednim studentom sa Zibata, ali sada sam sama u studio apartmanu. Stan se nalazi u Trekroneru, jednu stanicu od Roskildea i 25 minuta od Kopenhagena. Stan ima 26 m2, malu kuhinju, kupaonicu i sobu, te zajedničku veliku kuhinju u sredini zgrade gdje se nalazi i laundry room i common room koji se može iznajmiti za rođendane i druženja.

Budite spremni da ćete biti umorni i pomalo ludi od svega što morate napraviti za dokumente, ali na kraju se isplati. Nakon godinu dana osjećam se kao da sam se preporodila. Naravno da mi fali obitelj i prijatelji u Hrvatskoj zato se i dosta često čujemo preko poruka/video-poziva, ali shvatila sam da ja ovaj grad stvarno volim, ljudi kojima sam okružena su neopisivi, te sam pronašla faks koji me zanima.

Više o studiju u Danskoj i na Zealand Academy možete saznati na našim prvim online Danima mobilnosti i edukacije ovu subotu 26. 09. od 13 do 14 sati. 

Prijavi se ovdje

Pošalji nam direktan upit

Sorry, the comment form is closed at this time.