KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
29 Sep

Online Dani mobilnosti i edukacije listopad 2020.

BHV Education 17. listopada organizira drugi online sajam školovanja u inozemstvu u 2020. na kojem će se predstaviti fakulteti iz Nizozemske, Italije, Danske, Švicarske i Japana. Osim teme studiranja u inozemstvu, moći ćete saznati i sve detalje vezane uz program srednjoškolske razmjene u SAD-u. Na panelima će sudjelovati predstavnici fakulteta, hrvatski studenti na studiju u inozemstvu kao i BHV savjetnice.

Pored toga, učenici, studenti i roditelji će imati priliku prije i nakon panela osobno razgovarati sa svakim predstavnikom fakulteta.

REZERVIRAJ SVOJE MJESTO NA PANELIMA

PANEL O STUDIJU U NIZOZEMSKOJ OD 10.00 DO 11.30 h

Fontys University of Applied Sciences – kampusi se nalaze na tri lokacije, Eindohven kao centar za smjerove poput ICT i inženjerstva, zatim Venlo kao centar za smjerove iz područja ekonomije i businessa, a Tilburg kao centar za smjerove vezane uz umjetnost (Dance and Music and Performing Arts). Programi predstavljaju kombinaciju teorije, prakse i obaveznog rada za vrijeme studija kako bi primjenili naučeno i bili spremni za ulazak na tržište rada po završetku studija.

Tilburg University – smjestio se u gradu Tilburgu, 7. najvećem gradu u Nizozemskoj na udaljenosti od samo 2 sata od glavnog grada Amsterdama. Moto Tilburg University-ja je Understanding Society – te filozofije se sveučilište drži od samih početaka, a više od 1.500 djelatnika razvija i prenosi znanja drugima te spaja ljude iz različitih disciplina zajedno kako bi društvo učinili boljim mjestom. Na taj način, sveučilište želi dati svoj doprinos rješavanju kompleksnih društvenih problema.

Rotterdam University of Applied Sciences – nalaze se u gradu Rotterdamu i nude niz međunarodnih studijskih programa na dodiplomskim i poslijediplomskim (master) razinama na engleskom jeziku. Također imaju i posebne programe pripreme za prvostupnike i magistarske programe. Samo obrazovanje kao i poslovni plasmani kasnije, programi razmjene i praktični istraživački projekti – svi su usmjereni na pripremu njihovih studenata za međunarodnu karijeru.

TOP RAZLOZI ZAŠTO ODABRATI STUDIJ U NIZOZEMSKOJ:

  1. Jedan od najboljih obrazovnih sustava u EU za programe na engleskom jeziku
  2. Među top 20 ekonomija na svijetu
  3. Vrlo povoljne školarine za EU studente (do 2.200 EUR za preddiplomski studij)
  4. Posvećenost grupnom radu
  5. Razvoj kritičkog načina razmišljanja (tzv. “problem based learning”)
  6. Činjenica da svi govore engleski
  7. Obavezno stručno stažiranje

+ Mogućnost dobivanja studentskog kredita

+ Mogućnost dobivanja stipendije

PANEL O STUDIJU U ITALIJI OD 11.30 DO 12.30 h

Sveučilište IUAV –   jedno je od vodećih sveučilišta arhitekture u Italiji. Prema QS rangiranju svjetskih sveučilišta u kategoriji arhitekture iz 2019. godine IUAV je treće po redu talijansko sveučilište koje se nalazi na toj ljestvici. Ono što razlikuje ovo talijansko sveučilište od drugih sveučilišta jest ulaganje u istraživanje i razvoj rješenja problema koji su povezani s gradom i okolišem, infrastrukturom i mobilnošću, zaštitom i očuvanjem okoliša, održivim dizajnom, poviješću arhitekture, novim granicama dizajna i umjetnosti.

Ca’Foscari University of Venice – državno je sveučilište osnovano 1868. godine kao prvi ekonomski fakultet u Italiji. Smješteno je u impozantnoj gotičkoj palači u samom srcu Venecije od samog osnutka. Velika pažnja fakulteta posvećena je proučavanju međunarodnih kultura, a sam fakultet broji preko 23 tisuće studenata. Ca’Foscari je jedan je od najviše rangiranih sveučilišta u Italiji, a 2017. godine bio je 5 najbolji talijanski fakultet (od ukupno 89 sveučilišta).

Florence Institute of Design International –  međunarodna škola dizajna mjestila se u centru Firence. Kao škola talijanskog dizajna, Institut je specijaliziran za tečajeve grafičkog dizajna, arhitekture, dizajna namještaja i dizajna interijera za studente iz cijele Europe i svijeta. Navedeni programi se izvode na engleskom jeziku, a studentima je omogućeno pohađanje satova talijanskog jezika za vrijeme studija.

Prestiž i duga tradicija talijanskog obrazovnog sustava


+ Privlačna studijska destinacija zbog geografske blizine i kulturnih sličnosti

+ Cijenjeni programi za dizajn i arhitekturu

PANEL O STUDIJU U DANSKOJ OD 12.30 DO 14.30 h

University College Absalon – sa kampusima u 7 gradova Roskilde, Slagelse, Sorø, Næstved, Holbæk, Kalundborg, Vordingborg i Nykøbing Falster regionalna je obrazovna institucija koja nudi 2 programa na engleskom jeziku za internacionalne studente: Bachelor of Engineering in Biotechnology te International Honours Degree in Teaching. Fakultet također ima bliska partnerstva sa poslodavcima što osigurava visokokvalitetne mogućnosti stažiranja kao i kontinuirani razvoj njihovih programa u skladu s potrebama tržišta rada.

University of Southern Denmark – s radom je započelo 1996 godine, a danas broji preko 27 tisuća studenata. Glavni kampus se nalazi u Odense, a reginalni kampusi se nalaze u Slagelseu, Koldingu, Esbjergu i Sønderborgu. Nalazi se među top 50 najboljih mladih sveučilišta, a nude različite studijske programa iz područja inženjerstva, humanističkih, društvenih i prirodnih znanosti na engleskom jeziku.

University College of Northern Denmark – smješten u tri danska grada: Hjørring, Thisted i Aalborg nudi dinamično i neformalno okruženje za učenje i rad. Manje seminarske grupe i rad u skupinama uvijek su dio studijskih programa. Studenti se osnažuju i očekuje se da razviju kritički i analitički pristup kao i da preuzmu aktivnu ulogu glede njihovog studija i buduće karijere. Centar za karijere je tu kako bi pomogao studentima u pronalasku prakse te lakšeg zaposlenja po završetku studija.

Business Academy Aarhus – nalazi se u Aarhusu, drugom gradu po veličini u Danskoj i najvećoj danskoj luci. BAA je fakultet primijenjenih znanosti na kojem ćete dobit visoko obrazovanje koje vas odlično priprema za vašu karijeru. Nudi savršenu ravnotežu između teorije i prakse kako biste odmah mogli koristiti ono što naučite. BAA nudi raznolik izbor studijskih programa na engleskom jeziku od biotehnologije do ekonomije, kao i programe multimedijskih aplikacija i razvoja weba.

Zealand Academy of Technologies and Business – sa 5 kampusa smještenih u Roskilde, Køge, Næstved, Slagelse and Nykøbing Falster,  snažan obrazovni profil temeljen je na tradiciji i najboljim praksama. Akademija prati trendove i kontinuirano se proširuje u skladu sa potrebama poslovnog sektora. U svih pet kampusa programi se podučavaju u modernim studijskim okruženjima uz mentorstvo i akademski pristup koji kombinira opće obrazovanje, socijalnu kompetenciju i progresivne nastavne metode.

IBA International Business Academy – smještena u Koldingu, ova poslovna akademija nudi programe iz područja poslovanja, marketinga kao i multimedije i dizajna. Studijski programi nude dinamičnu kombinaciju teorijskog studija i praktičnog iskustva koji imaju za cilj osnažiti studente u rješavanju stvarnih problema. Programi su globalno orijentirani i uključuju specijalizacije koje pokrivaju niz područja, uključujući upravljanje, komunikacije, dizajn i inovacije.

TOP RAZLOZI ZAŠTO ODABRATI DANSKU:

  1. Besplatan studij na engleskom jeziku;
  2. Velik izbor preddiplomskih i diplomskih programa;
  3. Kombinacija teorije i prakse u nastavi;
  4. Prijateljski odnos s profesorima;
  5. Male studijske grupe;
  6. Timski rad na projektima;
  7. Skandinavski stil života;
  8. Mogućnost rada 11-15 sati tjedno;
  9. Besplatan tečaj danskog jezika.

HOSPITALITY U ŠVICARSKOJ OD 12.30 DO 13.30 h

Business & Hotel Management School – poznat kao BHMS smjestio se u Luzernu, a nudi studijske programe u području hospitality managementa, business managementa te kulinarstvu. Studenti preddiplomskog studija 18 mjeseci provesti ćena kampusu fokusirajući se na teorijski dio nastave, dok će 18 mjeseci provesti na plaćenoj praksi te po završetku studija imati potrebna znanja, ali i vještine cijenjene na tržištu rada.

Swiss Education Groupjedan od najboljih privatnih fakulteta za hotelski i turistički menadžment. Swiss Education Group nudi studijske programe ugostiteljskog menadžmenta i kulinarstva sa naglaskom na praksu i povezivanje sa poslodavcima. Diplomantima Swiss Education Group iz Švicarske osigurana je karijera na najboljim svjetskim pozicijama u hospitality branši koja prema procjenama danas zapošljava svaku 10. osobu u svijetu.

PANEL O STUDIJU U JAPANU OD 13.30 DO 14.30 h

International College of Liberal Arts, Yamanashi Gakuin University  osnovano 1946. godine, Sveučilište Yamanashi Gakuin ima preko 70 godina povijesti, a nalazi se na samo sat vremena od Tokia. Japan je sve popularnije odredište za studiranje zbog visokog standarda obrazovanja, sigurnog okoliša, jedinstvene kulturne baština, te stalnih napora da se globalizira te podrške koju pružaju internacionalnim studentima. Studenti na iCLA mogu birati između različitih kolegija sa inovativinim nastavnim planom i programom koji vodi do diplome iz Međunarodnih liberalnih umjetnosti. iCLA studentima nudi jedinstvenu priliku da upoznaju japansku kulturu istovremeno stječući  kvalitetno globalno obrazovanje u jednom od najmodernijih kampusa.

SREDNJA ŠKOLA U SAD-u OD 14.30 DO 15.00 h

Najpopularnija obrazovna destinacija na svijetu


+ Najbolja godina tvog života

+ Prilika za osamostaljenje i usavršavanje engleskog jezika

srednja škola

RASPORED SVIH DOGAĐAJA

VIŠE INFO O OSTALIM IZLAGAČIMA

Sorry, the comment form is closed at this time.