KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
1 Oct

Srednja škola u Americi: Otvorene prijave za 2021.

Prijavi se za jedno polugodište koje počinje u siječnju 2021. ili pak za cijelu akademsku godinu koja počinje u kolovozu 2021. Program srednjoškolske razmjene omogućit će vam da sazrijete kao osoba, upoznate novu kulturu, proširite horizonte i steknete kvalitetnu pripremu za nastavak obrazovanja.

Provedi godinu dana u inozemstvu, usavrši engleski jezik i doživi pravu Ameriku. Srednjoškolska razmjena u Americi najstariji je program razmjene učenika, a prvi učenik iz Hrvatske otišao je prije 25 godina u Ameriku na godinu dana razmjene.

 

Školski sustav je fleksibilan, profesori vrlo pristupačni, a škole nude obilje izvannastavnih i sportskih aktivnosti.

 

Program srednje škole u Americi je namijenjen učenicima od prvog do trećeg razreda srednje škole. U većini američkih srednjih škola naglašena je uloga izvannastavnih aktivnosti, bilo društvenih, sportskih ili kulturnih, kako bi se razvio duh zajedništva i sposobnost vođenja. Svaki učenik za vrijeme razmjene boraviti će u američkoj obitelji koja će se brinuti za vas, voziti vas u školu, imati ćete vlastitu sobu, 3 obroka svaki dan i hrpu zabavnog sadržaja u slobodno vrijeme. International Student Exchange je organizacija s kojom surađujemo u SAD-u i koja brine da svaki učenik dobije obitelj s kojom će se slagati. S druge strane za sigurnost učenika brine State Department koji vodi nadzor nad svim procesima koji se događaju prilikom odobravanja obitelji i dolaska učenika na program.

 

 

Američke srednje škole svima su više manje poznate iz filmova i serija, a kako to izgleda u stvarnosti imate priliku već sljedeće godine i sami otkriti. Predmete koje ćete slušati na nastavi sami birate i imati ćete priliku uz neke standardne predmete, slušati nešto sasvim novo kao što je  Handwork or Handcrafts,  Life Lab or Gardening, Cooking, Handwriting, Dramatics, Dance, Leadership, Digital Media, Nutrition i brojni drugi predmeti. Ono što je najbitnije sve se radi timski uz veliku pomoć profesora.

Obitelji kod kojih učenici borave su u većini slučajeva smještene u ruralnim predgrađima tako da do škole idete školskim autobusom ili će vas host obitelj ili netko od susjeda voziti.

Za vrijeme programa ne smijete voziti automobil ali zato možete polagati vozački ispit i vratiti se kući s vozačkom koja je dosta jeftinija nego u Hrvatskoj.

Svaka američka škola nudi učenicima veliki broj izvannastavnih aktivnosti. Ako ste se do sada već bavili sportom ili drugom izvannastavnom aktivnošću, u Americi ćete imati priliku isprobati nešto novo što se možda u vašem gradu ili u cijeloj Hrvatskoj ne nudi.

Pridruži nam se na online prezentaciji Srednja škola u Americi 17. listopada u 14.30h u sklopu Dana mobilnosti i edukacije listopad 2020.

 

Online prezentacija prijave

 

 

Započni prijavu  do 15. ožujka 2021.!

 – Jedan semestar ili cijela akademska godina –

 

PRIJAVE I UPITI

 

Svi zainteresirani mogu dogovoriti besplatne individualne konzultacije kod nas u uredu ili online.

 

 

Obitelji koje sudjeluju u programu već dugi niz godina ugošćuju mlade iz cijelog svijeta. Njihovi motivi su različiti. Nekima su starija djeca odselila od kuće pa imaju dosta slobodnog mjesta i financijski mogu priuštiti gosta kroz cijelu godinu, neki imaju djecu vaših godina te im je to način da upoznaju druge kulture i nauče nešto novo. Poznato je da veliki postotak Amerikanaca nikada nije putovao van svoje zemlje.

Ono što ćete vi dobiti sudjelovanjem na ovakvom programu je neprocjenjivo iskustvo koje ćete pamtiti cijeli život i prepričavati. Nakon povratka, učenici koji su sudjelovali na programu srednjoškolske razmjene napredniji su i samostalniji od svojih vršnjaka za nekoliko godina.

 

 

VIŠE O PROGRAMU

 

 Za sva pitanja obratiti nam se možete i telefonski na 01 48 12 200.

 

ORIJENTACIJA U BHV UREDU S NEKIMA OD POLAZNIKA 2019.

NEKI OD PLACEMENTA KOJE SU DOBILI NAŠI POLAZNICI:

 • Atlanta, Georgia
 • Huntsville, Alabama
 • Tacoma, Washington
 • Livermore, Maine
 • Panama City Beach, Florida
 • Cuyahoga Falls, Ohio
 • Bridgeport, Ohio
 • Buckfield, Maine
 • Huntingtown, Maryland
 • Nederland, Texas
 • Roseburg, Oregon
 • Mascoutah, Illinois
 • Loogootee, Indiana
 • Springdale, Washington
 • Lewisville, Texas

ISKUSTVA POLAZNIKA IZ 2018.

Iskustvo na  razmjeni
Srednja škola u Alabami
Moja godina u Americi

Sorry, the comment form is closed at this time.