KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
7 Oct

Fontys University: Kako je biti student u Nizozemskoj?

Zdravo svima! Moje ime je Dunja Alimpić, imam 20 godina i student sam druge godine na Fontys University of Applied Sciences te studiram International Communication Management.

Na fakultetu, nakon teoretskih predavanja, znanje koje usvojimo odmah primjenjujemo u praksi. Kada radimo projekt vezano za marketing radimo sa stvarnim klijentima koji nam kažu što očekuju od nas. Smjer na kojem ja studiram je dosta težak, ali i zanimljiv te inspirativan i kreativan. Studije su na engleskom jeziku, a sam sistem studija na Fontys University se razlikuje od onog na našim prostorima, što je vrlo dobro za studente koji se odluče za internacionalne studije i potencijalnu internacionalnu karijeru što je i bila moja ambicija.

Biti student komunikacija na Fontys University je ostvarenje svih mojih snova.

Prije svega, fakultet je svjetski uređen, zgrada je gotovo potpuno nova i moderna. Ono čime sam ja najviše oduševljena je odnos profesora i studenta. Na mom smjeru profesori se više postavljaju kao naši prijatelji nego kao profesori. Kada radimo neki projekt, profesor priča jedan na jedan sa svakim studentom da provjeri da li postoje neke nesuglasice. U mom razredu ima 22 studenata, što je savršeno što se tiče uvjeta za rad.

Eindhoven je veoma vibrantan grad s puno internacionalnih studenata. Pravi studentski grad. Javni prijevoz je odlično organiziran, s Nizozemskim modernim vlakovima možete biti u centru Amsterdama za sat vremena i 15 minuta. Ljudi su veoma prijateljski nastrojeni i uvijek spremni da pomognu.

Sve u svemu, kada se vratim godinu dana u nazad, postanem svjesna da nisam mogla donjeti bolju odluku.”

Sorry, the comment form is closed at this time.