KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
7 Oct

Zašto studirati business i turizam u Švicarskoj?

2020. godina donijela je cijelom svijetu nove navike – radimo od kuće, po želji i u pidžami, djeci dopuštamo gledati televiziju po nekoliko sati dnevno jer se tamo nalaze edukativni programi, namirnice naručujemo online i dostava odlično funkcionira. No svi jedva čekamo da počnemo ponovno normalno se školovati, raditi, putovati, izlaziti, zabavljati se i odahnuti od pandemije koju je uzrokovao virus COVID 19.

No dok ona još traje, pozivamo vas da ostanete odgovorni, ali da ne zaboravite na svoju budućnost u kojoj je jedna od najvažnijih stvari kvalitetno obrazovanje. Da biste donijeli informiranu odluku gdje se školovati važno je dobro proučiti programe koje različiti fakulteti i sveučilišta nude, uvjete za upis, mogućnosti zaposlenja nakon studija, ali također raspitati se o svakodnevnom životu u nekoj zemlji jer hrana, okolina i vremenska prognoza mnogima od nas su od presudne važnosti.

Danska, Nizozemska, Engleska, Švicarska, Njemačka, Italija, Šanjolska, Japan … svaka zemlja je posebna na svoj način, a koja od njih je prava destinacija baš za vas saznat ćete na međunarodnom sajmu obrazovanje i konferenciji Dani mobilnosti i edukacije koju za vas organiziramo u subotu 17.10.2020 online i 07.11.2020 uživo u Zagrebu u hotelu Sheraton. Na konferenciji uživo bit će ograničen broj posjetitelja (zbog svima poznatih mjera), stoga vas pozivamo da svoje mjesto rezervirate odmah.

REZERVIRAJ SVOJE MJESTO NA ONLINE PANELIMA 17.10.

Svjetska industrija turizma ozbiljno je uzdrmana pandemijom: aviokompanije su prizemljile veliki dio svoje flote jer je broj putnika drastično manji, veliki hotelski lanci rade planove kako premostiti iduću godinu sa smanjenim brojem gostiju dok su manji hoteli zatvorili svoja vrata. Slično je i s restoranima, ako su otvoreni više se oslanjaju na dostavu nego na posjete gostiju. Smanjili su broj djelatnika, usluga zbog toga pati. Efekt pandemije na turizam potpuno je vidljiv i opipljiv.

No potreba za putovanjem, odmorom, kušanjem novih okusa i istraživanjem novih destinacija nije nestala, ona je u svakome od nas. To znaju i hotelijeri i bankari i vlade, i stoga se očekuje najbrži oporavak baš ove industrijske grane kada se pronađe cjepivo i zauzda pandemija. I opet Švicarska, kao kolijevka turizma, predvodi svijet u transformaciji turizma postavljajući najviše standarde za sigurnost gostiju, no i za internacionalne studente koji dolaze u tu zemju. Zanimljivo je spomenuti da se po mnogim pokazateljima oni najbolje nose s pandemijom na način da uspijevaju organizirati da posao, školovanje i život idu dalje. Npr. World Economic Forum nije se preselio iz Davosa online, već na novu destinaciju u blizini Luzerna, a u hotelima sa 5 zvjezdica koje će ugostiti svjetske lidere rade na praksi i studenti sa našeg partnerskog fakulteta koji dolazi na Dane mobilnosti i edukacije.

Iako su cijene privatnih škola u Švicarskoj visoke, one uključuju “all-inclusive package” u kojem su školarina, prehrana, osiguranje, i zajamčena plaća od 2.100 CHF za vrijeme strudijske prakse.

[/vc_column][/vc_row]

Business & Hotel Management School nalazi se u Luzernu, najpopularnijem turističkom odredištu njemačkog dijela Švicarske. Dio je Benedict Education grupe osnovane 1928. koja je najpoznatiji švicarski institut za doživotno obrazovanje. BHMS nudi studijske programe u području hospitality managementa, business managementa te kulinarstva. Preddiplomski studij traje 3 godine i organiziran je na način da se akademski semestri izmjenju sa plaćenom praksom. Početak studija moguć je svakih 6 tjedana, a po završetku studija studenti dobivaju dualnu švicarsku i britansku diplomu jer se program izvodi u suradnji sa sveučilištem Robert Gordon iz Škotske.

Swiss Education Group se kao grupacija škola vjernih izvornoj švicarskoj ugostiteljskoj tradiciji oformila 1982., a njihovi programi i studenti visoko su cijenjeni u turističkoj i ugostiteljskoj industriji. Sa programima relevantnim za industriju koji se izvide u 5 prekrasnih kampusa, pripremaju za ulazak u industriju studente iz više od 100 zemalja. Svaka od škola u grupaciji pruža jedinstveno obrazovno iskustvo, a osim akademskih programa koji po završetku osiguravaju Bachelor i Master diplome imaju i zanimljive kratke certifikacijske programe u području kulinarstva, slastičarstva, vegetarijanskog kulinarstva, i poslovni menadžment u vinskoj undustriji. Jedna od njihovih škola s ponosom nosi ime legendarnog hotelijera Cesara Ritza.

EU Business School je istinska europska grupacija koja bilježi kontinuirani rast broja studenata u posljednjih 45 godina na kampusima u Barceloni, Genevi, Montreuxu i Münchenu. Fakultet je razvio i nudi velik broj poslovnih programa na engleskom jeziku poput poslovnog upravljanja, komunikacije, turističkog menadžmenta, internacionalnog poslovanja, marketinga, financija i poduzetništva. Programi se održavaju na kampusima i online. Fakultet pruža bogatu mrežu partnerskih ugovora s brojnim svjetskim sveučilištima zbog čega je mogućnost za mobilnost studenata iznimno velika.

Obrazovanje koje kombinira akademsko i praktično učenje za posljedicu ima razvitak mnogih vrijednih kompetencija koje će studentima omogućiti lakše zapošljavanje i brži razvitak karijere. Poslodavci najviše cijene početnike koji su uspješni u organizaciji vlastitog vremena, te imaju otpornost kao i sposobnost rada u iznimnim okolnostima i pod pritiskom. Zbog činjenice da je iza njih višegodišnji boravak u inozemstvu i studiranje multinacionalnom okruženju poslodavci znaju da takvi studenti imaju razvijenu empatiju i razumijevanje drugačijih kultura, tradicija i gledišta različitih nacionalnosti. Upravo ove meke vještine (soft skills) presudni su faktori za izgradnju uspješne karijere u globalnoj industriji i multinacionalnim korporacijama, ali i za izgradnju vlastitog biznisa.

Upravo iz navedenih razloga, švicarski model obrazovanje je uspješan, ali zahtjeva značajnu investiciju. Predstavljeni fakulteti su respektabilne institucije koje primjenjuju švicarski model i jamče vam doživotni povrat investicije.

Prednosti studiranja u Švicarskoj su:

  • Male studijske grupe i usmjerenost ka studentu
  • Mješovita studentska populacija (fakulteti broj preko 90 + različitih nacionalnosti na svojim kampusima)
  • Kombinirani programi akademskog i praktičnog obrazovanja pružaju najbolji ishod znanja i vještina kod diplomanata
  • Garantirana praksa tijekom studija
  • Visok postotak zaposlenja po završetku studija
  • Stvaranje važnih konekcija tijekom studiranja
turizam i hotelijerstvo u švicarskoj
Saznaj više o studiju u Švicarskoj

Sorry, the comment form is closed at this time.