KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
14 Oct

Studij u Velikoj Britaniji: Buckinghamshire New University

Pored Danske i Nizozemske, Velika Britanija je već dugi niz godina među našim polaznicima top studijska destinacija, a BHV Education je kroz godine razvio blisku suradnju sa 30 sveučilišta diljem Velike Britanije pri kojima studiraju mnogobrojni hrvatski studenti.

Velika Britanija je druga zemlja na svijetu prema broju međunarodnih studenata, s time da se njihov broj svake godine povećava. Studenti mogu birati između tisuću studijskih programa na preddiplomskoj i diplomskoj razini, a za one neodlučne tu je tzv. “joint honours” koji im nudi kombiniranje različitih studijskih programa.

Iako Brexit od 2021. godine donosi promjene u vidu financiranja studija u Velikoj Britaniji, činjenica je da se ova zemlja može  podičiti jednim od najstarijih i najboljih školskih sustava na svijetu čiji su temelj već u srednjem vijeku postavila sveučilišta Oxford i Cambridge što potvrđuju brojni britanski fakulteti koji se nalaze na vrhu top ljestvica u svijetu.

Dani mobilnosti i edukacije ove godine ugostit će Buckinghamshire New University 17.10.2020. na panelu koji će se održati od 14 do 15 sati, a posjetitelji će saznati koje su prednosti studija u Velikoj Britaniji, koje promjene nas čekaju s obzirom na Brexit te kako se uspješno prijaviti.

PRIJAVI SE OVDJE

Što sve nudi iskustvo studiranja u Velikoj Britaniji?

Iskustvo visokog obrazovanja u UK ti pruža puno više od samog znanja. Studenti svladaju nove vještine kroz izvannastavne aktivnosti i iskustva koja dožive izvan samih predavanja. Kroz sportske aktivnosti i natjecanja možeš izgraditi disciplinu i natjecateljski duh koji itekako pomažu u poslovnom svijetu.

Izloženost raznim kulturama kroz druženja s kolegama koji su također iz drugih država došli studirati u UK će ti pružiti novi pogled na probleme i nove perspektive. Uz takva međunarodna poznanstva gradiš svoju mrežu koja će itekako dobro doći u životu – bilo za posjet drugoj državi ili sklapanje međunarodnih projekata i suradnji. Uz sva izvannastavna iskustva i sam studij je dizajniran tako da potiče poduzetništvo i kreativnost.

Iskustvo studiranja u UK pomaže i u razvijanju tzv. „soft skills“, kao što su komunikacijske vještine, kulturalno razumijevanje, fleksibilnost i sposobnost rješavanja problema. Sve te vještine su ključne za razvoj karaktera i snalaženje u poslu po završetku studija. Zbog toga se i 96% studenata iz UK zaposli unutar 6 mjeseci po završetku studija.

PREDSTAVLJAMO: BUCKINGHAMSHIRE NEW UNIVERSITY

Buckinghamshire New University popularno zvani Bucks New University smjestio se u High Wycombe, Buckinghamshire, a sveučilište se fokusira na stručne i praktične diplome, sa naglaskom na akademske vrijednosti potrebne za sveobuhvatan razvoj studenta. 

Lokacija

Smješten približno na pola puta između Londona i Oxforda, High Wycombe je drugi najveći grad u Buckinghamshireu. To nije samo industrijsko središte, nego i grad tržnica, kao što pokazuju prometni štandovi koji gužvaju glavnu ulicu tri dana u tjednu – tradicija koja seže još u 12. stoljeće.

Grad ima moderan trgovački centar, sportski centar, umjetni skijaški centar i uzbudljiv noćni život koji odgovara raznolikim ukusima i interesima studenata. London je vlakom udaljen samo 40 minuta, a zračne luke Heathrow i Gatwick lako su dostupne.

Studijski programi

Bucks New University broji  ima preko 8000 upisanih studenata. Izvorno utemeljen 1893. godine kao Škola za znanost i umjetnost, Bucks New University poznat je po tome što nudi brojne jedinstvene studijske programe poput  nagrađivananog Air Transport with Commercial Pilot Training. Većina studenata preddiplomskih i diplomskih studija ima sjedište u glavnom kampusu u High Wycombeu, dok je manji kampus u Uxbridgeu domaćin Medicinskog fakulteta i fakulteta za sestrinstvo.

Bucks New University nudi visokokvalitetne, profesionalno vođene sveučilišne studije, a neki od najpopularnijih programa među studentima su zdravstvena i socijalna skrb, psihologija, zrakoplovstvo do financija i sportskog menadžmenta.

Kvaliteta studija

2020. Bucks New University uvršten je u top 10 britanskih fakulteta čijih 98% studenata se uspješno zapošljava ili nastavlja studij na višim razinama, a osim visoke stope zapošljavanja, Bucks New se može pohvaliti iznimno visokim zadovoljstvom svojih studenata.

Smještaj za vrijeme studija

Sa Bucks New University studenti se ne trebaju brinuti za smještaj; sveučilište ima četiri studentska doma raspoređene po kampusima u Uxbridgeu i High-Wycombeu, a studentima prve godine zajamčen je smještaj.

10 razloga zašto odabrati UK kao svoju studijsku destinaciju:

UK obrazovni sustav je jedan od tri najbolja u svijetu. Sveučilišta poput Oxforda, Cambridge-a, Imperial College Londona samo su neka od top svjetskih fakulteta, a studenti mogu birati između više od 150 sveučilišta.

Međunarodno priznate diplome i visoka kvaliteta obrazovanja koju redovito provjerava Agencija za kvalitetu u visokom obrazovanju.

Kulturološka raznolikost i populacija od više od 500.000 internacionalnih studenata iz više od 80 zemalja koji čine skoro 20% ukupne UK studentske populacije.

Veliki izbor programa studija i skoro 3000 kombinacija smjerova za izabrati. U UK možete pronaći programe studija za koje niste znali da postoje. Na primjer: ethical hacking ili brewing distilling ili pak contermporary circus studies.

UK je zanimljiva zemlja za studentski život. Osim brojnih klubova i društva na kampusima gdje se studenti mogu uključiti, u svoje slobodno vrijeme studenti mogu posjetiti brojne povijesne znamenitosti diljem UK, doživjeti najveće i najpoznatije svjetske glazbene festivale, iskusiti metropole poput Londona, Manchestera, Birminghama,…te istraživi predivan zeleni otok i posjetiti brojne prirodne atrakcije.

Studentima se tijekom studija pružaju mogućnosti za rad ili praksu, država ima regulirane satnice za studente i dobar dio studenata radi uz studij i tako pokriva dio svojih životnih troškova.

Visoki postotak zaposlenosti nakon završenih programa studija u UK. Poslodavci diljem svijeta prepoznaju britanske diplome i način rada koji na fakultetima obuhvaća puno kritičkog razmišljanja, samostalnog rada i konkretnih projekata.

Najveći postotak studentskog zadovoljstva na svijetu. Više od 90% studenata u UK je sretno izborom svog studija i iskustvima na odabranom fakultetu.

Usavršavanje engleskog jezika kroz studij i život u UK jer je danas gotovo nemoguće razvijati međunarodnu karijeru bez naprednog znanja engleskog jezika.

Sorry, the comment form is closed at this time.