KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Studij u Litvi
4 Apr

Studij u Litvi: Nova destinacija za studij na engleskom jeziku

Niže školarine i pristupačni troškovi života privlače sve više Hrvata na studij u Litvu. Uz to, većina fakulteta nudi smještaj u sklopu svojih kampusa. Jedan od razloga popularnosti ove zemlje je i 350 studijskih programa na engleskom jeziku, raširenost engleskog jezika te mogućnost studentskog rada za EU studente. Više o nabrojanim razlozima, studiju u Litvi i našim partnerskim fakultetima pročitaj u nastavku teksta.

Razmišljaš o upisu na studij na engleskom jeziku u Litvi?

Zakaži besplatne konzultacije
Litva – najveća baltička država

Glavni i najveći grad – Vilnius ponosi se bogatom arhitekturom koja varira od gotike do neoklasicizma, a slavna katedrala izgledom podsjeća na grčki hram. Staro središte grada pod zaštitom je UNESCO-a, a Gediminasova tvrđava, gradska palača i vijećnica na glavnom trgu Rotuses Aikšte oduzimaju dah.

Niže školarine i troškovi života

Litva, članica Europske unije i NATO-a, jedna je od dvojezičnih i najobrazovanijih nacija u Europi. Ova zemlja nudi niže stope školarine i niže troškove života u odnosu na mnoge druge zemlje u regiji što ju čini savršenom destinacijom za studij. Dok se školarina za preddiplomski studij kreće između 1.000 EUR i 5.000 EUR na državnim fakultetima, za diplomski studij ćeš izdvojiti od 2.200 EUR do 6.500 EUR. Troškovi života variraju ovisno o načinu života, vrsti smještaja i mjestu. Prema preporukama fakulteta prosječni mjesečni troškovi iznose 600-700 EUR.

LCC International University
Saznaj sve o financiranju studija i školarinama u Litvi
LCC International University
Smještaj na kampusima

Studenti većinom žive u studentskim domovima – većina sveučilišta nudi mogućnost života na kampusu. Imaj na umu da ćeš najvjerojatnije morati dijeliti sobu s jednim ili dva druga studenta. Sobe su u potpunosti opremljene, a na svakom katu obično se nalazi zajednička kuhinja.

Studentski život

Engleski jezik je rasprostranjen diljem Litve. Pričaju ga mladi, ali i stariji stanovnici stoga nećeš imati problema sa snalaženjem u gradu. Hrvatski studenti za vrijeme studija u Litvi mogu raditi studentske poslove i to u punom radnom vremenu (ukoliko im fakultetske obveze to dopuštaju). Litva je pristupačna zemlja. Kao student u Litvi možeš ostvariti brojne popuste. Primjerice, dostupni su ti studentski popusti za javni prijevoz i hranu u restoranima.

LCC International University

LCC International University

LCC International University privatno je i međunarodno priznato sveučilište u sjevernoameričkom stilu u Litvi. LCC se istaknuo u regiji pružajući jedinstveno obrazovanje usmjereno na budućnost i interaktivno akademsko okruženje. Nudi preddiplomske i diplomske programe društvenih i humanističkih znanosti. LCC je sveučilište za slobodne umjetnosti, stoga svaki program uključuje kritičko razmišljanje učenika, istovremeno izazivajući studente u multikulturalnoj perspektivi i kršćanskom svjetonazoru. Kroz programe studenti rastu u svojim komunikacijskim i liderskim kompetencijama te kasnije te vještine primjenjuju u svom profesionalnom okruženju. Klaipėda, dom LCC International University, je treći po veličini grad u Litvi, smješten na Baltičkom moru. To je uspješno kulturno i poslovno središte regije koje se pretvara u odmaralište za ljetne sezone.

Započni svoju prijavu na LCC International University
Studij u Litvi: Kaunas University of Applied Engineering Sciences Kaunas University of Applied Engineering Sciences

Kaunas University of Applied Engineering Sciences

Kaunas University of Applied Engineering Sciences osnovano je 1920. godine i već više od jednog stoljeća uspješno priprema inženjere za litvansko i međunarodno tržište. Trenutno nude devet studijskih programa iz područja elektronike i energetike, motornog prometa, obrade materijala, građevinskog i zrakoplovnog inženjerstva koje predaju stručnjaci predavači s dugogodišnjim praktičnim iskustvom koje žele podijeliti s novom generacijom inženjera.

Pročitaj više o Kaunas University of Applied Engineering Sciences

Mykolas Romeris University

Sveučilište Mykolas Romeris (MRU) međunarodno je sveučilište smješteno u Vilniusu i Kaunasu u Litvi. Moderna, kreativna i poduzetnička akademska zajednica podigla je MRU na vodeće sveučilište u društvenim znanostima i interdisciplinarnim istraživanjima u Litvi. MRU usko surađuje s preko 300 sveučilišta, javnih i privatnih institucija, sudjeluje u akademskim, profesionalnim i međusektorskim mrežama.  Trenutno MRU broji 7500 studenata, uključujući 600 međunarodnih studenata i zapošljava preko 400 akademskog osoblja. Sveučilište nudi prediplomske i diplomske studijske programe na engleskom. Preko 80% njih ima međunarodnu akreditaciju. Najpopularniji studijski programi su pravo, menadžment, javna uprava, psihologija, socijalni rad i javna sigurnost.

Zašto studirati u Litvi?

Preko 350 studijskih programa na engleskom jeziku
Međunarodno priznate diplome
Tradicija visokog obrazovanja i otvorenost za inovacije
Pristupačan život i velika vrijednost za novac
Prilike za rad tijekom studija

Dogovori besplatne konzultacije

Pošalji nam upit preko obrasca u nastavku i saznaj kako je studirati u Litvi i koje su tvoje mogućnosti!

Sorry, the comment form is closed at this time.