KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
26 Nov

BHVEdu savjetovanje: Pomažemo kod upisa na sveučilišta diljem svijeta

Jedno od najčešćih pitanja koje nam postavljaju učenici i studenti je – Moram li ja upisati neki od fakulteta koji se nalazi na vašim web stranicama ili mi možete pomoći i kod upisa na druge fakultete koje sam pronašao? Odgovor je DA, pomažemo u procesu prijava i na ostale fakultete. Nakon 26 godina rada i više od 10.000 uspješnih polaznika, te savjetovanjem prilikom upisa na Oxford, Cambridge, Russell grupu i Ivy League fakultete, možemo ponuditi uslugu vođenja kroz proces upisa na većinu fakulteta engleskog govornog područja. Ovisno o vašim željama, akademskim predispozicijama i dostupnosti programa proces može biti manje ili više kompleksan i zato je važno ranije se javiti za prijavu na takve fakultete, a posebno ako ciljate one najviše rangirane. Za prijavu na takav fakultet važno je doslovno svako slovo u prijavi. Ovaj tekst je tu da vam malo približimo taj proces.

Za Hrvate, najpopularnije studijske destinacije su Velika Britanija, Danska, Nizozemska i Italija, dok dio studenata kao svoju sljedeću postaju biraju Švicarsku, Španjolsku pa i dalje zemlje poput SAD-a i Kanade. Neke zemlje će tek postati omiljene destinacija hrvatskih studenata poput Japana, Švedske, Irske i Latvije.

BHV Education u svojih 26 godina postojanja, hrvatskim studentima osim stručnosti i vodstva prilikom prijave na fakultet, nerijetko predstavlja nove studijske destinacije, nove fakultete i sveučilišta kao i programe koji su često nedostupni za studij u Lijepoj našoj. Na našoj web stranici, brošuri, Facebook i Instagramu, budući polaznici će se često susresti sa pojmom partnerski fakulteti.

Pa što su to partnerski fakulteti BHV Educationa?

Kao što smo već rekli, BHV Education informira, upućuje i savjetuje studente iz Hrvatske i regije na obrazovne programe u inozemstvo već 26 godina. Kada je u pitanju studij, direktorica Gordana marljivo je gradila mrežu takozvanih partnerskih institucija diljem svijeta, a njen cilj slijede i BHV savjetnice koje iz dana u dan traže inovativne studijske programe za naše trenutne i buduće studente, istražuju i proučavaju ponudu tih programa (najčešće) na engleskom jeziku, a zatim stupaju u kontakt sa obrazovnim institucijama s kojima prolaze detaljno njihove programe, povijest, proces prijave kao i važnost te utjecaj tih institucija kako bi bile spremne odgovoriti na sva pitanja studenata i roditelja. Edukacije, treninzi i posjeti fakultetima dio su naše svakodnevice pa kada vam BHV savjetnica kaže da je neki fakultet partnerski fakultet BHV Educationa to znači da imamo razvijenu dugogodišnju suradnju, imamo podršku od strane osoblja fakulteta, možemo vas spojiti sa postojećim hrvatskim studentima, ali i profesorima te vrlo često imamo dodatnu pogodnost direktne prijave studenata bez prolaska kroz centralne prijavne sustave koji često uključuju dodatan trošak studentu.

Znači li to da mi BHV Education ne može pomoći pri upisu na studijski program fakulteta s kojim ne surađuje?

Kao što smo naveli u uvodu, BHV Education ti apsolutno može pomoći i pri upisu na studijske programe fakulteta s kojima ne surađuje. BHV savjetnice svaki dan usavršavaju svoje znanje i vještine, a u 26 godina postojanja upisivali smo studente i na renomirane i svjetski poznate fakultete poput Oxforda, Cambridgea, Russell grupe, Ivy League fakulteta. Razlika u prijavi na fakultete s kojima nemamo partnersku suradnju se sastoji u tome što moramo uložiti više vremena i napora kako bi bili sigurni što prijavni proces zahtijeva od nas, nemamo osobni kontakt nekoga sa sveučilišta nego se nerijetko borimo sa silnim pozivima i automatiziranim odgovorima kako bi klijentima osigurali najtočnije i najbrže informacije.

U čemu je razlika prijave na fakultete s kojima nemamo partnersku suradnju u odnosu na partnerske fakultete?

Iako se prijavni procesi razlikuju ne samo destinacijski, već od institucije do institucije, kao što smo već spomenuli, prednosti prijave na partnerske fakultete su direktan kontakt sa predstavnikom, akademskim osobljem, studentima kao i mogućnost direktne prijave, predstavnici fakulteta često dolaze i u posjet Hrvatskoj što znači da student ima priliku upoznati predstavnika, a katkad i profesora te studente fakulteta, a s druge strane, partnerski fakulteti upravo zbog naše suradnje često organiziraju individualne posjete fakulteta koji se prilagođavaju samom učeniku i roditelju.

Jedina bitna razlika u odnosu na partnerske fakultete jest ta da će fakulteti s kojima nemamo partnersku suradnju tražiti često prijevod svjedodžbi ovjeren od strane sudskog tumača – a BHV Education je srećom i tome doskočio s obzirom da je direktorica Gordana Kolenko po struci profesor engleskog jezika, a usporedno s time i ovlašteni sudski tumač za engleski jezik.

Hoću li dobiti bolju uslugu ukoliko idem na partnerski fakultet?

Razina usluge koju ćete dobiti od BHV savjetnice jednaka je upisivali vi partnerski ili fakultet s kojim nemamo partnersku suradnju, državni ili privatni. Svakom klijentu posvećujemo jednako vremena i pružamo najkvalitetniju uslugu koju smo kroz godine rada nadopunjavali i usavršavali. Upravo iz tog razloga, BHV Education koji broji 5 savjetnica ne uzima neograničen broj studenata koje će savjetovati pri upisu na studij jer nam je cilj imati 100% uspjeh prijavljenih učenika i studenata, a ne uzimati neograničen broj prijava kojima ne bismo mogli posvetiti svoje vrijeme, trud i kvalitetnu uslugu.

Ako ste se odlučili na prijavu na neki fakultet s kojim nemamo suradnju ili ciljate na top svjetska sveučilišta ili možda studij medicine, svakako pročitajte članak o tome koje izvannastavne aktivnosti mogu doprinijeti vašim šansama za upis:

Kako ti izvannastavne aktivnosti mogu pomoći pri upisu na studij?

Pročitaj iskustva naših klijenata:

Recenzije BHV klijenata

Dogovori svoje prve besplatne konzultacije s BHV savjetnicom:

Individualne konzultacije

Sorry, the comment form is closed at this time.