KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
16 Dec

Koji studij vam jamči da ćete uspješno voditi tvrtku ili značajno unaprijediti karijeru?

Želite imati svoju tvrtku, ali nemate dovoljno znanja kako bi vodili svoj posao? Želite karijeru u korporaciji, ali ste zapeli u „middle managementu“? Želite obiteljsku tvrtku podići na viši nivo?

Ako je odgovor na bilo koje od ovih pitanja pozitivno, tada biste trebali promisliti o kvalitetnom diplomskom studiju poduzetništva ili poslovnom diplomskom studiju u inozemstvu. Stoga vam u nastavku ovog teksta predstavljamo tri najbolja izbora u tom području po našem odabiru.

University of Essex u Velikoj Britaniji

University of Essex jedno je od vodećih sveučilišta u Ujedinjenom Kraljevstvu. a tome u prilog govori i činjenica da je proglašeno sveučilištem godine prema Times Higher Education Awards 2018. Na Essex Business School, u sklopu sveučilišta, studente se podučava kako da preuzmu kontrolu nad svojom poslovnom karijerom te ih se potiče da stvaraju ideje, proizvode i usluge koje imaju stvarnu vrijednost. Uz bogatu paletu preddiplomskih i diplomskih programa koje ova obrazovna institucija nudi, izdvojili smo dva studija idealna za buduće poduzetnike i menadžere:

Glavni cilj programa Master of Business Administration: The Essex MBA, u trajanju od jedne godine, jest razvoj društveno odgovornih poduzetnika s naglaskom na održivo poslovanje. U sklopu ovog studija učit ćete o različitim funkcijama poslovanja koje, između ostalog, uključuju strateški marketing, održivo poslovanje, računovodstvo i financije. Tijekom ovog programa odvijaju se jednodnevne i dvodnevne radionice „Director’s Workshops“ koje uključuju posjete kompanijama, terensku nastavu poslovnim inkubatorima i prezentacije istaknutih stručnjaka. Sudjelovanjem na takvom tipu radionica imat ćete priliku razviti svoje profesionalne vještine i odgovoriti na stvarne poslovne probleme primjenom naučenog gradiva.

Studijski program Master of Business Administration: The Essex MBA dio je Essex Business School, a predavanja se odvijaju u srcu istraživačkog i tehnološkog parka Knowledge Gatewaya na Kampusu Colchester. Dio parka čini i Inovacijski centar u kojem brojni inovatori i poduzetnici razvijaju svoje ideje. Osim što je centar moderno opremljen, on je i odlično mjesto za networking, razmjenu iskustava i otvaranje novim poslovnim prilikama.

Master of Business Administration: The Essex MBA akreditiran je od strane AMBA-e, što znači da se Essex Business School nalazi među 2% najboljih poslovnih škola na svijetu.“

Akreditacija koju dodjeljuje Association of MBAs (AMBA) smatra se „zlatnim standardom“ u području podučavanja upravljačkih vještina diljem svijeta te je prepoznata od globalno uglednih menadžera i lidera. Ukoliko se odlučite za studijski program Master of Business Administration: The Essex MBA, možete računati da će ova akreditacija dodatno podići vrijednost vašoj diplomi. Još jedan dodatan plus ovog studijskog program, ako trenutno radite ili imate svoju tvrtku, jest mogućnost odabira intenzivnosti i načina nastave koji je prilagođen vašim poslovnim obvezama. Uz jednogodišnji MBA program, na raspolaganju imate dvogodišnji i trogodišnji studijski MBA program nastave.

Drugi diplomski studij na University of Essex, koji smo vam odlučili predstaviti, jest MSc Entrepreneurship and Innovation. Ovaj studijski program usmjeren je na izgradnju vaših profesionalnih vještina i unapređenju konkurentnosti na tržištu rada kroz inovativno i interaktivno podučavanje. Po završetku studija, bit ćete oboružani sposobnostima i samopouzdanjem za pokretanje vlastitog poduzetničkog pothvata, upravljanje obiteljskim poslom ili predstavljanje svojih ideja kako biste unaprijedili karijeru u vašoj sadašnjoj organizaciji.

Neka od znanja koja ćete dobiti na studiju MSc Entrepreneurship and Innovation:

  • Teorije stvaranja poduzeća i poduzetničke prakse
  • Poduzetničke vještine
  • Strateško upravljanje inovacijama
  • Razvoj novog poslovanja
  • Kako sastaviti poslovni plan

 

SAZNAJ VIŠE NA ONLINE DANIMA MOBILNOSTI I EDUKACIJE U SIJEČNJU 2021.

 

Les Roches u Švicarskoj

Švicarska se smatra prijestolnicom gostoprimstva i turizma, ujedno je i jedna od najinovativnijih zemlji u svijetu. Ova država sjedištem je brojnih multinacionalnih kompanija, poznatih hotela i restorana te luksuznih brendova. S obzirom na sve nabrojano, Švicarska je pravi odabir za studij na području turističkog menadžmenta. Les Roches djeluje još od 1954. godine te se svojom dugogodišnjom tradicijom i visokom kvalitetom studijskih programa našao u top 3 institucije za upravljanje gostoprimstvom i slobodnim vremenom. Švicarski način podučavanja usmjeren je na praktična iskustva i buduću karijeru, a nastava se odvija u manjim grupama kako bi se osigurao osobni pristup svakom pojedinom studentu. Vrijedi spomenuti i da se 94% studenata Les Rochesa zaposli po završetku svog studija. Ukoliko želite unaprijediti svoje znanje na području ove industrije ili vas zanima promjena karijere, Les Roches ima studijski program po vašoj mjeri:

Studijski program MBA in Global Hospitality Management simbolom je obrazovne institucije Les Roches. Tijekom godine dana ovog intenzivnog diplomskog studija bit ćete spremni konkurirati za seniorske menadžerske pozicije. Nastavni plan uključuje dvije terenske nastave, a u drugom semestru možete birati između dva područja u kojima se želite specijalizirati (Advanced Revenue and Performance Management ili Hospitality Entrepreneurship and Business Development). Naposljetku vas čeka i jedinstveni „Consultancy Project“ unutar kojeg ćete predlagati odgovore na izazove iz stvarnog poslovnog svijeta vezane uz odabrano područje specijalizacije. Kurikulum MBA in Global Hospitality Management integrira poslovnu strategiju, teoriju upravljanja i rješavanje stvarnih problema. Program je razvijen u suradnji sa stručnjacima iz branše kako bi studenti dobili znanje i vještine u skladu s trendovima i zahtjevima tržišta.

Područja koja MBA in Global Hospitality Management program pokriva:

  • Poslovno modeliranje
  • Poduzetništvo
  • Razvijanje rukovođenja
  • Održivost
  • Strateški marketing

Osnovana 1973. godine, EU Business School je međunarodna, profesionalno akreditirana i visoko rangirana poslovna škola s kampusima u Barceloni, Ženevi, Montreuxu i Munichu. U svojoj ponudi, ova poslovna škola nudi programe vezane uz poduzetništvo, inovacije i upravljanje. Izdvojili smo dva studijska programa EU Business School koja će vas najbolje opremiti profesionalnim vještinama i znanjima iz poduzetništva i upravljanja:

Diplomski studij MBA in Entrepreneurship osposobljava studente na izazove osnivanja i širenja poslovnih organizacija u današnjem dinamičnom okruženju. Odabirom ovog programa, steći ćete ključne vještine za uspješno lansiranje proizvoda, razvoj usluge i upravljanje malom ili obiteljskom tvrtkom. Studij se izvodi u Barceloni, što studentima daje mogućnost za stjecanje poslovnog znanja u jednom od najsuvremenijih pametnih gradova. Poduzetnici i inovatori su dobrodošli u naprednoj metropoli Španjolske koja se može pohvaliti brojkom od 1300 inovativnih startupova. Brojne multinacionalne kompanije kao što su Airbnb, Amazon i Siemens Innovation Center prepoznale su ovaj grad kao plodno tlo za daljnji razvoj svojih organizacija.

Posljednji studijski program kojeg ćemo predstaviti u ovom tekstu jest MBA in Leisure & Tourism Management. Budući da je turizam najbrže rastuća industrija, današnji poslovni svijet u potražnji je za akademski kvalificiranim menadžerima koji im mogu ponuditi svoja profesionalna znanja i vještine u tome polju. MBA in Leisure & Tourism Management odgovor je na tu potražnju. Pohađanjem ovog studijskog smjera dobit ćete uvid u teorije, prakse i poslovne modele koje čine granu turizma i slobodnog vremena. Naglasak nastavnog programa MBA in Leisure & Tourism Management jest na razvoju vještina upravljanja i strateških sposobnosti, a po završetku ovog studijskog smjera posjedovat ćete ključne kompetencije tražene u industriji, ali i razumijevanje međunarodnih i interkulturalnih zahtjeva koje menadžer treba ispuniti.

Svaki od predstavljenih studijskih programa opremit će vas specijaliziranim znanjima i profesionalnim vještinama koje ćete moći primijeniti u svojem poslovnom okružju bilo da želite pokrenuti vlastiti posao, preuzeti obiteljsku tvrtku ili možda napredovati na višu upravljačku poziciju. Ovim tekstom izdvojili smo samo neke od programa obrazovnih institucija u inozemstvu među mnoštvom opcija koje imamo u našoj ponudi. Ako želite studirati u nekoj drugoj zemlji, treba vam savjet ili pokoja informacija više, slobodno nam se javite te će vam naš tim stručnjaka pomoći da donesete najbolju odluku za sebe i svoju budućnost.

Dogovori individualne konzultacije s BHV savjetnicom
Pridruži nam se na online Danima mobilnosti i edukacije 09.01. te saznaj kako upisati diplomski studij u inozemstvu te započeti svoju uspješnu karijeru:
PRIJAVI SE NA DANE MOBILNOSTI I EDUKACIJE I SAZNAJ KAKO UPISATI DIPLOMSKI STUDIJ

Sorry, the comment form is closed at this time.