KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
19 Feb

Study Netherlands: Prijave, rokovi i upisi 2021.

Mnogi hrvatski maturanti i studenti pri odabiru buduće studijske destinacije biraju zemlje Europske Unije zbog izrazito dobre povezanosti i lake mobilnosti te povoljnih školarina i mogućnosti rada uz studij. Jedna od najrazvijenijih zemalja zapadne Europe privlačna je ne samo svojom otvorenošću, stilom života Nizozemaca i umjetnošću, već i vrhunskim obrazovnim institucijama. Upravo to je glavni razlog zašto brojni hrvatski studenti izabiru upravo Nizozemsku za nastavak svog visokoškolskog obrazovanja.

BHV Education već osam godina uspješno upisuje hrvatske učenike i studente na studijske programe u Nizozemskoj, a za sve vas koji već istražujete uvjete i mogućnosti studija u Nizozemskoj, pripremamo prezentaciju s obzirom da su prijave za većinu programa u Nizozemskoj otvorene.
Prijavite se na ONLINE PREZENTACIJU i ne propustite priliku čuti sve informacije o važnim koracima kod prijave, BHV Education savjetovanju, iskustvima studenata iz Hrvatske koji su već na studiju u Nizozemskoj kao i prednostima prijave uz BHV Education, te rokovima za predaju potrebne dokumentacije. Prezentacija će se održati:

10.03.2021. u 16.00

Gosti studenti iz Hrvatske

Top 5 razloga zašto studirati u Nizozemskoj

  1. Usavršavanje engleskog jezika – Nizozemska je država u kojoj se najviše i najbolje priča engleski iako nije službeni jezik. To studentima omogućava bolje usavršavanje engleskog i kroz predavanja, ali i svakodnevnu uporabu.
  2. Specijaliziranost fakulteta – U Hrvatskoj je normalno da studenti upisuju primjerice ekonomiju ili pravo, no u Nizozemskoj su to preopći smjerovi. Njihovi fakulteti fokusirani su na što veću specijaliziranost studijskih programa te studenti od početka biraju koji dio (u ovom primjeru) prava ili ekonomije ih najviše zanima.
  3. Otvorenost prema strancima – Sveučilišta u Nizozemskoj su prepuna studenata iz svih krajeva svijeta, a Nizozemci su po prirodi vrlo otvoreni i bez predrasuda prema svakome tko je željan znanja i usavršavanja. Upravo zato stranci mogu i lako pronaći posao uz znanje samo engleskog jezika.
  4. Visoko rangirana sveučilišta – Nizozemska je poznata po kvalitetnim obrazovnim institucijama i velikom izboru sveučilišta. Njihov obrazovni sustav je u top 10 u svijetu, a studenti nakon završenih fakulteta s lakoćom pronalaze željene poslove i grade karijere.
  5. Kvaliteta života – Životni standard vrlo je važan pri izboru željene zemlje za studiranje, ali i za život. On ne samo da diktira kakve su institucije koje nas interesiraju, već pokazuje sliku naroda i njegovog općeg zadovoljstva. To je najbolji pokazatelj sređene i moderne države koja je okrenuta budućnost i školuje nove generacije stručnjaka.

Upoznajte sveučilišta naših studenata

Tilburg University

U gradu i provinciji Tilburg na jugu države smjestio se Tilburg University. Jedan od glavnih razloga zašto je ovaj fakultet poseban je međunarodna zajednica studenata. Tilburgova zajednica je otvorena i raznolika, a na kampusu ima oko 13 000 međunarodnih studenata što dovodi do kulture suradnje i prihvaćanja. Tilburg University je i uzbudljivo mjesto za život i učenje. Njegov zeleni i kompaktni kampus u blizini šume ima sve što studentima treba. Moderni sadržaji uključuju više studijskih prostora, veliki sportski centar i niz restorana i kafića. Tilburg University je poznat po sjajnim vezama s liderima u industriji. Njegovi se studenti mogu veseliti uzbudljivim mogućnostima za karijeru, zahvaljujući networkingu koje organizira Sveučilište. Visoko rangiranje Tilburga znači da se njegove diplome poštuju širom svijeta, a njegovi diplomanti mogu težiti velikim stvarima. Etički pristup Tilburga usmjeren je na održivost i društvenu odgovornost, a moto Sveučilišta je ‘Razumijevanje društva’.

 

Fontys University of Applied Sciences

Studiranje na Fontys Universityju znači da živite u jednoj od najpametnijih regija na svijetu. Fontys je na vodećem europskom inovativnom području vrhunske tehnologije i međunarodno poznato središte znanosti, dizajna i tehnologije. Fontys ima partnerstva s više od 500 međunarodnih tvrtki, uključujući Adidas, BMW, Coca-Colu, IKEA-u, Nike i Porsche. Te tvrtke nude projekte i/ili stažiranje studentima Fontysa. Tijekom studija svi studenti Fontysa obavljaju dvije prakse (jedan semestar u trećoj i četvrtoj akademskoj godini). Praksa se može obavljati u Nizozemskoj ili u inozemstvu. Studenti sami odabiru tvrtku, ali Fontys također nudi popis lokalnih i međunarodnih tvrtki partnera. Fontysov način studiranja vjerojatno se razlikuje od studiranja u drugim zemljama. Na Sveučilištu se očekuje da studenti ne uče samo iz knjiga, već  da sami traže rješenja problema. To također znači da predavanja podrazumijevaju aktivno sudjelovanje tijekom rasprava. Ovaj pristup vrlo dobro priprema za tržište rada nakon studija.

 

Rotterdam University of Applied Sciences

Sveučilišta primijenjenih znanosti poput ovog u Rotterdamu nude orijentirani pristup obrazovanju. Ovdje studenti mogu naučiti primijeniti znanje koje ih profesori podučavaju na nastavi u stvarnu studiju slučaja ili posao. Na Rotterdam Universityju želi se čuti glas studenata u učionici, izazivajući ne samo kolege iz razreda, već i vlastite predavače. Iz tog razloga veličinu razreda drže na maksimalno 30 studenata, dok se na istraživačkom sveučilištu može  očekivati da će se veličina predavanja povećati do 300 studenata za standardna predavanja. Na fakultetu profesori žele veću povezanost sa studentima i to je razlog zašto okruženje za učenje na sveučilištu primijenjenih znanosti ponekad može biti potpuno suprotno od onoga što se nalazi na istraživačkom sveučilištu. Kroz svoj obrazovni model u Rotterdamu pružaju dobro promišljeno i fleksibilno obrazovanje usmjereno na praksu koja omogućava svim studentima i zaposlenicima da igraju važnu ulogu u stvarnim, inovativnim projektima. Studente se uči kako igrati tu ulogu i pružaju im se potrebni alati: stručni pogled, puno živca i pristup usmjeren na rezultate.

 

Inholland University of Applied Sciences

Inholland University of Applied Sciences sveučilište je primijenjenih znanosti koje nudi međunarodno obrazovanje i provodi primijenjena istraživanja za profesionalnu praksu. Izaziva svoje studente da se odvaže učiti. Imaju osoban pristup, operirajući na uvjerenju da su uspjeh i nedaće dvostruki katalizatori za profesionalni i osobni razvoj, kako predavača tako i studenata. Raznolikost je u tom pogledu, za ovo sveučilište, bogatstvo. Nude studentima okruženje u kojem se usuđuju učiti i stječu samopouzdanje za eksperimentiranje i isprobavanje stvari u zajednici koja se nalazi u srcu društva. Svojim studentima pružaju fleksibilnost i elastičnost koja će im biti potrebna kasnije u radu: kao profesionalci koji se ne boje promjena i koji se mogu nositi i s uspjehom i s neuspjehom. Studijski programi raspoređeni su u osam kampusa širom kulturnog, političkog i industrijskog srca Nizozemske – Randstada. Ta su mjesta jako povezana, ali svako od njih ima svoj vlastiti individualni karakter. Inholland diplome na engleskom jeziku predaju se u Amsterdamu/Diemenu, Delftu, Haarlemu i Haagu.

Financiranje studijskih i životnih troškova

Kada kao novi student prvi put dolazite živjeti u Nizozemsku, važno je obratiti pozornost na nekoliko stvari. Za početak, osigurati si dovoljno novaca za prva tri mjeseca života. Mnogo studenata radi uz studiranje, no pronaći posao ne ide preko noći tako da je bitno doći financijski osiguran dok se u potpunosti ne smjestite.

Nakon što ste se smjestili, započeli svoj studij i prijavili svoje boravište, nude vam se različite opcije financijske pomoći kao studentu:

  1. Tuition fee loan – Za kredit nema uvjeta pri prijavi, osim da se studira i da je student prijavljen u Nizozemskoj. Za tuition fee loan se nažalost ne može aplicirati unaprijed nego tek po dolasku u Nizozemsku. Mjesečni iznos ovog kredita iznosi oko 170 EUR, a prednost je što ovaj kredit morate početi vraćati tek dvije godine nakon završetka studija.
  2. Study loan –  Ovo je mjesečni iznos novca koji student može posuditi od nizozemske vlade (oko 500 EUR mjesečno). Glavni uvjeti za dobivanje ovog kredita je da student ima legalan posao koji radi najmanje 56 sati mjesečno i da je student započeo službeni preddiplomski ili diplomski  program.
  3. Study grant –  Student koji se prijavio za “study loan” može se prijaviti i za dodatnu stipendiju za studij. Ova potpora trenutno iznosi oko 300 eura mjesečno i ne mora se vraćati pod uvjetom da će student diplomirati u roku od 10 godina. Kako je potpora povezana sa study loanom, student također mora imati legalan posao od najmanje 56 sati mjesečno. Još jedan uvjet je da godišnji prihod učenika i njegove obitelji ne bude veći od 32.000 eura.
  4. Transportna kartica – kartica koja studentima omogućuje besplatan javni prijevoz dobiva se ukolik ostudent koristi “study loan” i “study grant”

Sada kada znaš koji su top razlozi za odabrati studij u Nizozemskoj i kako se možeš financirati tijekom studija, vrijeme je da se prijaviš na našu prezentaciju i iskoristiš priliku za čuti iskustva svojih vršnjaka koji će te dodatno inspirirati da započneš svoju nizozemsku avanturu.

POŠALJI UPIT ZA INDIVIDUALNE KONZULTACIJE

Sorry, the comment form is closed at this time.