KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
19 Mar

Ljetna škola u Italiji: Dvotjedni program engleskog jezika za školarce

Ljetni praznici, osim odlaska na more i provođenja vremena s prijateljima, odlična su prilika da vaše dijete obogati svoju paletu znanja i vještina. Dvotjedna ljetna škola u Italiji spoj je zabave i vrhunske edukacije čime je vašem školarcu zagarantirano nezaboravno ljeto. Točnije, program se odvija u Lignano Sabbiadoru što znači da vašem djetetu neće biti uskraćeno ljetovanje na morskoj obali, a dodatan je plus i što je lokacija programa udaljena samo otprilike tri i pol sata od Zagreba automobilom pa nećete morati svoje dijete slati na avionske letove.

Oxfordska kvaliteta podučavanja

Organizacija Oxford International Education Group već tri desetljeća provodi programe engleskog jezika za školarce koji su ujedno i akreditirani od strane britanskog vijeća. Svu nastavu i nastavne materijale u sklopu programa osmislio je akademski tim Oxford Internationala s desetogodišnjim iskustvom kreiranja edukativnih priručnika s naglaskom na potrebe učenika različitih dobnih skupina. Također, sadržaj i dizajn silabusa redovito se ažurira kako bi što bolje doskočio aktualnim zahtjevima obrazovanja u međunarodnom okruženju

Ljetna škola u Italiji

Prednosti pohađanja ljetne škole

Ljetna škola u Italiji namijenjena je školarcima od 12 do 17 godina koji, osim zabave, žele dva tjedna svojih praznika provesti u multikulturalnom okruženju, produbiti svoje znanje engleskog jezika, ali i razviti „soft skills“ kao što su komunikacijske vještine, rad u grupi ili pak kritičko promišljanje. Programi učenja engleskog jezika u ljetnim mjesecima nude akademski pristup podučavanja kroz koji učenici mogu popraviti i unaprijediti svoje znanje engleskog jezika, ali nudi i uzbudljive izvannastavne aktivnosti i terenske nastave koje vašem školarcu garantiraju nezaboravno ljeto prepuno novih uspomena i prijateljstava.

Razvoj i stjecanje „soft skills“

„Soft skills“ jest naziv koji označava vještine koje se fokusiraju na način interakcije s drugima, rješavanje problema te organizaciju vremena i zadataka. Osobe s izraženim „soft skills“ vještinama tražene su na brojnim poslovnim pozicijama jer su upravo one imperativ za ugodno radno ozračje. Ove vještine važne su i za ugodno akademsko ozračje. Silabus koji je pripremila Oxford International Education Group za učenje engleskog jezika u 21. stoljeću sastoji se od tema koje potiču na raspravu i interakciju. Nastava integrira sve jezične vještine i omogućava učenicima da unaprijede svoju gramatiku, ali da i obogate svoj vokabular i komunikacijske vještine kroz primjenu jezika u stvarnom konteksu. Svaka od lekcija usmjerena je na poticanje razvoja kritičkog razmišljanja kod vašeg školarca, a osim obuhvaćanja ključnih lekcija, nastava se sastoji od projekta gdje će vaše dijete moći izbrusiti svoju kreativnost i sposobnost rada u timu.

Ljetna škola u Italiji
Stvaranje dugoročne navike učenja

Dvotjedna ljetna škola u Italiji jest poticajno, inkluzivno i sigurno okruženje za učenje koju predvode visoko kvalificirani profesionalci, stoga se učenicima otvara mogućnost razvoja akademskih vještina potrebnih za njihovo daljnje obrazovanje i lakše stjecanje znanja. Budući da ljetne škole, za razliku od klasičnih, koriste strategije za aktivno učenje gdje su učenici uključeni u proces učenja, ovakav tip programa često rezultira dubljom razinom znanja i primjenjivim vještinama kod učenika. Jedan od pluseva ljetne škole engleskog jezika jest da će vaše dijete unaprijediti svoje znanje engleskog jezika što će mu pomoći da ostvari i bolje rezultate u školi iz tog predmeta. Inovativne i efektivne metode učenja korištene u ljetnoj školi vašem će školarcu dati nove ideje kako pristupiti učenju što će se prenijeti i na učenje drugih jezika i školskih predmeta.

Širenje područja interesa

Nakon ili prije lekcija engleskog jezika, vaše dijete moći će sudjelovati u različitim aktivnostima kao što su kreativne radionice, joga, nogomet, plivanje, tenis, ples. Izvannastavne rekreativne aktivnosti pomoći će vašem djetetu da se opusti nakon učenja, ali će se moći okušati u nekoj od aktivnosti koju dosad nije imao priliku iskusiti, a možda ga upravo to potakne da kada se vrati kući upiše satove plivanja, krene se umjetnički izražavati ili da propleše. Također, u današnjem digitalnom dobu kada djeca sve više vremena provode uz pametne telefone, posebno je važno poticati fizičku aktivnost i razvoj različitih interesa. Tijekom ljetne škole u Italiji dva dana su rezervirana i za terensku nastavu u Trstu i Veneciji što će vašem školarcu omogućiti da sazna više o talijanskoj povijesti i kulturi.

Ljetna škola u Italiji
Upoznavanje vršnjaka iz cijelog svijeta

Jedna od glavnih prednosti pohađanja ljetne škole jest što će vaše dijete moći upoznati vršnjake iz različitih zemalja. Budući da se grupe sastoje od maksimalno dvadeset učenika i da se grupa druži tijekom cijelog dana kroz osmišljene aktivnosti, učenici se poprilično dobro upoznaju unutar i izvan učionice. Prijateljska atmosfera, zajednički interesi sudionika, male grupe i prihvaćanje različitosti u ljetnoj školi razlog su zašto se i sramežljiviji učenici osjećaju slobodno da izraze svoje mišljenje i podijele svoje ideje tijekom grupnih rasprava, ali i da se osjećaju dijelom društva i stvore jaka prijateljstva i uspomene za cijeli život.

Jačanje samopouzdanja

Za djecu koja do sada nisu boravila duži period odvojena od svoje obitelji, pohađanje ljetne škole u Italiji prava je prilika da prvi puta uz potporu visoko kvalificiranih profesionalaca i poticajno okružje izađu iz svoje zone komfora. Budući da se kroz svoju svakodnevicu djeca nalaze u okruženju među poznatim vršnjacima, ovo će možda biti i prvi puta nakon dugo vremena da se upoznaju s novim vršnjacima i komuniciraju s profesorima na jeziku koji im nije materinji. Samopouzdanje koje će vaš školarac steći tijekom dvotjednog programa učenja engleskog jezika neće se preslikati samo na društvene odnose i interakciju s prijateljima, već će se ono vidjeti i u akademskom svijetu – samopouzdanje u svoje sposobnosti, vještine i znanja.

Ljetna škola u Italiji

Ljetna škola engleskog jezika u Italiji nudi brojne dugoročne dobrobiti koje će vašem djetetu pomoći kako u akademskom svijetu tako i u budućoj poslovnoj karijeri, ovo iskustvo otvorit će mu nova poznastva, interese i omogućiti mu da proba nešto novo i drukčije.

Ako još uvijek niste sigurni da li je ljetna škola u Italiji pravi izbor za vašeg školarca, imate nedoumica ili vas zanimaju detalji samog programa, kontaktirajte nas te ćemo vam uz svoje dugogodišnje iskustvo savjetovanja na području međunarodnog obrazovanja ponuditi najbolju opciju za vaše dijete.

Više o tečajevima jezika u inozemstvu kao i srednjoj školi, saznajte na sljedećim Danima mobilnosti i edukacije:

Sorry, the comment form is closed at this time.