KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
22 Mar

Bucks New University: Programi, studentski život i financije

Bucks New University suvremeno je i svjetski prepoznato sveučilište čiji su studenti u fokusu svega što rade. Sveučilište  transformira studentske živote već više od 125 godina i naporno radi kako bi im pružili visoko interaktivnu, kvalitetnu nastavu te osigurali da ostvare svoj puni potencijal.

Od umjetnosti i dizajna do poslovnog upravljanja i kibernetičke sigurnosti, te sporta i obuke pilota, Bucks nudi raznolik spektar studijskih programa od kojih mnogi nude i različite tečajeve. Sveučilište je također proširilo opseg obrazovanja kojeg pružaju i poduzeća s kojima rade.

Buckinghamshire New University javno je sveučilište s kampusima u High Wycombeu u Buckinghamshireu; Aylesburyju, Buckinghamshireju; Uxbridgeu, Great Londonu i Great Missendenu. Njegovi najsuvremeniji kampusi mogu se naći u četiri živahna grada izvan Londona. Gdje god se nalazili, studenti imaju puno mjesta za istraživanje i izvrsne putničke veze do Londona, Oxforda i ostatka Velike Britanije i šire. Jednostavno uskočite u vlak ili metro i tu ste! Studijski programi su vrlo usmjereni kako bi svoje studente pripremili za odabranu industriju. U nastavku bloga donosimo četiri najzanimljiva programa koja Bucks nudi.

INTERIOR DESIGN FOR HEALTH AND WELLBEING (MA)

Želiš li poboljšati svoje znanje ili napredovati u karijeri u istraživanju i dizajniranju za dobrobit, zdravstvo i srodna područja? Bucks New University nudi zanimljiv program koji studentima omogućuje fleksibilnost i mogućnost kombiniranja svog rada s obrazovanjem, a najbolja stvar je da je sve online. Ova jedinstvena online diploma iz područja dizajna interijera za zdravlje i wellbeing pogodna je za diplomante i profesionalce koji žele upravo to učiniti.

Potreba za dizajnom za wellbeing kod kuće, na radnom mjestu, u slobodno vrijeme, za ugostiteljstvo, zdravstveno okruženje i maloprodaju postalo je vrlo relevantno u trenutnoj industriji dizajna.

Ova fantastična prilika omogućuje ti da se usredotočiš na dizajniranje interijera, proizvoda ili zgrada, plus rješenja za prostore za wellbeing, u raznim okruženjima koja sam odabereš.

MIGRATION STUDIES POLICY AND PRACTICE (MSC)

Naš MSC studij migracije: Politika i praksa nudi ti priliku da razviješ svoje vještine i sposobnosti u profesionalnoj praksi ili bavljenju politikom usmjerenih na pitanja migracije i rada s migrantskom populacijom. Steći ćeš niz vještina za rad s različitim migrantskim i manjinskim populacijama; ili za zapošljavanje u specijaliziranim agencijama koje podržavaju migrantske i manjinske zajednice.

Kroz ovaj studijski program ćeš razviti sveobuhvatno razumijevanje tehnika i istraživačkih metoda primjenjivih za istraživanje ili napredne stipendije o međunarodnim migracijama i zajednicama dijaspore. Također ćeš razvijati kritičku svijest i sustavno razumijevanje trenutnog znanja, teorije i prakse zasnovane na dokazima. Tijekom studija pažnja se posvećuje etičkim perspektivama i razmatranjima socijalne pravde.

Program se izvodi putem interneta, ali za polaznike koji izvode module ili disertaciju iz predmeta temeljenog na praksi, mogu se postići aranžmani koji omogućavaju pristup specijalističkim objektima ili obuci – podložno dogovoru s akademskim timom. Također su uključena gostujuća predavanja vrhunskih stručnjaka iz relevantnih područja i odgovarajući neobavezni moduli.

BUILDING AND CONSTRUCTION ENGINEERING (BSC)

Želiš li razvijati digitalne vještine i vještine održivosti potrebne profesionalcu u izgrađenom okolišu? Onda je ovaj studij za tebe! Ovaj program pogodan je za studente koji nakon završetka studija žele preuzeti ulogu građevinskog inženjera ili voditelja gradilišta. Također priprema studente da preuzmu vodeće uloge u oblikovanju izgrađenog okoliša.

Građevinska industrija u svijetu ima veliku potražnju za diplomiranim inženjerima i pruža mogućnosti za rad u Velikoj Britaniji i širom svijeta. Bucks University radi na tome da osigura studentima da su opremljeni za potrebe ove uzbudljive industrije. Studijski program pokriva tri glavne teme: građevinsku tehnologiju, građevinsko inženjerstvo i upravljanje. U ovaj su kurikulum uklopljene i teme digitalne tehnologije, održivosti i sigurnosti. Naučit ćeš sve o gradnji stambenih i poslovnih zgrada uz usvajanje cjelovitog razumijevanja sektora.

ARCHITECTURAL TECHNOLOGY (BSC)

Studijski smjer arhitektonskog dizajna i tehnologije izvrstan je izbor jer je to područje danas vrlo traženo i dobro plaćeno. Ovaj program osmišljen je kako bi se studentima pružilo dobro znanje o procesu arhitektonskog projektiranja i dala prilika  da se steknu potrebne vještine da bi postali profesionalni arhitektonski tehnolog.

Ključna stvar za učenje bit će vrijeme koje će studenti provoditi u dizajnerskom studiju koristeći industrijski dizajnerske apartmane za razvoj i primjenu svojih vještina na projektima dizajna zgrada. Proučavat će i razne predmete kako bi postali vješti u građevinskoj tehnologiji, materijalima, zakonodavstvu i upravljanju.

Ovaj preddiplomski program usredotočen je na praktične vještine koje se traže, kako bi studenti bili sigurni da zgrade funkcioniraju onako kako su namijenjene. Program razvija i dragocjenu sposobnost planiranja i dizajniranja zgrada koje odgovaraju potrebama klijenta.

OSTALI STUDIJSKI PROGRAMI

Bez obzira jeste li se odlučili u kojem smjeru želite krenuti, tražite li studijski program iz predmeta koji volite ili još uvijek vagate svoje mogućnosti, Bucks na raspolaganju ima mnoštvo sjajnih preddiplomskih programa. Detaljnu listu možeš pogledati na linku https://bucks.ac.uk/ugcourses.  Ako tražiš sljedeći korak u svojoj karijeri – bilo zato što želiš izgraditi svoje vještine ili se u potpunosti prebaciti na novu profesiju, diplomski ili stručni studij mogu ti pomoći u postizanju odabranih ciljeva, a cijeli popis pogledaj na https://bucks.ac.uk/pgcourses.

TROŠKOVI ŽIVOTA I STIPENDIRANJE

Prosječni troškovi života u Velikoj Britaniji kreću se između 1000 do 1500 funti mjesečno, a oni podrazumijevaju troškove smještaja, hrane, odjeće, odlazaka u kino ili na kavu.

Velika Britanija nudi i razne mogućnosti financijske podrške za internacionalne studente koji žele studirati na studijskom programu u Velikoj Britaniji. Potražnja za stipendijama je uvijek veća od ponude, stoga je bitno raditi na CV-ju i ostalim kriterijima. Također, kako bi studenti povećali šanse za dobivanje stipendije, trebaju se prijavite što prije po objavi natječaja za stipendiju. Britansko vijeće upravlja brojnim britanskim stipendijama i shemama financiranja, uz to, dobro je pogledati i linkanu stranicu https://worldscholarshipforum.com/.

STUDENTSKA VIZA

Budući da Velika Britanija više nije dio Europske Unije, postoje neke promjene oko boravka u državi u vezi studiranja. Da biste ispunili rutu za studente, morate pokazati sljedeće: ponuđeno vam je mjesto na tečaju od strane sponzora studenta kojeg je odobrilo Ministarstvo unutarnjih poslova; znate govoriti, čitati, pisati i razumjeti engleski; imate dovoljno novaca da se uzdržavate i plaćate za svoj tečaj; namjeravate pošteno studirati u Ujedinjenoj Kraljevini.

Postoji zasebna ruta za vizu za učenike mlađeg uzrasta za mlađe učenike u dobi od 4 do 17 godina koji se žele obrazovati u neovisnoj školi. Možete se prijaviti za studentsku vizu na Web lokaciji www.gov.uk.

Sorry, the comment form is closed at this time.