KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Srednja škola u Kanadi
25 Mar

Srednja škola u Kanadi: Zašto je Kanada najpopularnija destinacija za učeničku razmjenu?

Kanada je prema svim rang-ljestvicama uvjerljivo jedna od najboljih zemalja za život na svijetu, a razloga za takvo pozicioniranje je napretek. Sinonimom je izraza „melting pot“ zbog promicanja i prihvaćanja multikulturalnosti što pokazuje i činjenica da 21.9% stanovnika Kanade čine osobe koje nisu rođene u toj državi. Smatra se izuzetno sigurnom zemljom budući da je stopa kriminala izrazito niska, a krasi ju i predivna priroda koja je, zbog ulaganja u njeno očuvanje i zaštitu, uspjela ostati netaknuta i izbjeći komercijalizaciju. Zbog svih tih razloga, ali i još mnogo drugih o kojima će biti više riječi u nastavku teksta, Kanada je zadnjih nekoliko godina postala jednom od najpoželjnijih zemalja među srednjoškolcima koji žele iskusiti obrazovanje u inozemstvu.

Koje se prilike pružaju vašem djetetu odlaskom na međunarodnu učeničku razmjenu?

Tijekom svog dugogodišnjeg iskustva u međunarodnom obrazovanju susreli smo se s brojnim zabrinutim roditeljima kojima nije bilo lako poslati svoje dijete u nepoznatu zemlju. Ipak, njihov strah nadvladala je želja za boljom budućnosti i brojnim prilikama koje će ta razmjena njihovom djetetu donijeti. Za početak, srednja škola u Kanadi omogućit će vašem školarcu da unaprijedi svoje poznavanje i korištenje engleskog jezika. Nakon učenja gramatike i pravopisa za vrijeme školovanja u Lijepoj našoj, ovo je odlična prilika da sva ta znanja primjeni u praksi i usavrši kroz aktivnu komunikaciju s novim prijateljima i učiteljima u drugoj zemlji. Kroz srednjoškolsku razmjenu u Kanadi vaše će dijete upoznati nove prijatelje i saznati kako je to živjeti u multikulturalnom okruženju što će mu dugoročno pomoći da bude otvoreniji prema različitostima. Također, prvi duži odlazak od kuće u novu zemlju potaknut će vašeg školarca da bude samostalniji, odgovorniji i stekne samopouzdanje, a međunarodna učenička razmjena je i odlična priprema za studij u inozemstvu.

Srednja škola u Kanadi

Kanada je pri samom vrhu svjetskog obrazovanja

U Kanadi su kvalitetno obrazovanje i stečene vještine glavni preduvjet u traženju posla. Čak više od 91% osoba od 26 do 64 godine ima završeno srednjoškolsko obrazovanje što je više od prosjeka OECD članica koji iznosi 78%. Iako ova zemlja nema jedinstveni nacionalni obrazovni program već svaka provincija ima svoj sustav obrazovanja, ono što im je zajedničko jest veliko novčano ulaganje u obrazovanje.  Da se u obrazovanje isplati ulagati pokazuju i posljednji rezultati PISA testiranja iz 2018. godine prema kojima se kanadski učenici nalaze u top 10 zemalja u čitanju, matematici i znanosti.

Zanimljivo je da se Kanada u posljednjem PISA testiranju 2018. godine bolje pozicionirala i prestigla svjetske velesile obrazovanja poput Finske, Japana i Koreje.

Veliki dio uspjeha kanadskog obrazovanja krije se u izuzetnim nastavnicima. Kanadski nastavnici kao minimum moraju imati završen preddiplomski studij i jednu godinu praktičnog usavršavanja. Dobar dio nastavnika ipak se odlučuje dalje graditi svoje znanje na diplomskom studiju, a od njih se očekuje da redovito unapređuju svoje vještine kroz različite edukacije i profesionalni razvoj. Profesori u srednjim školama posebno se specijaliziraju za područja koja podučavaju kako bi učenicima mogli pružiti dublje znanje iz predmeta koji predaju. Naposljetku, javni sustav obrazovanja je toliko kvalitetan i u korak s vremenom da većina Kanađana pohađa javne škole, a učeničkom razmjenom u Kanadi vaše će dijete na nastavi koristiti najnoviju tehnologiju, uključujući tablete, interaktivne ploče i informacijske laboratorije.

Srednja škola u Kanadi

Školski okrug West Vancouver

West Vancouver jest najbolji školski okrug u kanadskoj pokrajini Britanska Kolumbija kada je riječ o akademskim rezultatima, ali i prema standardu i kvaliteti života. Osim nove infrastrukture, ovaj dio Vancouvera je izuzetno siguran za život. Upravo se u ovome okrugu nalaze tri srednje škole koje vaše dijete može pohađati: Sentinel Secondary, Rockridge Secondary i West Vancouver Secondary. Prvu školu, Sentinel Secondary, pohađa oko 1100 studenata iz više od 30 zemalja diljem svijeta, a može se pohvaliti specijaliziranim odjelom za umjetnost gdje učenici mogu izraziti svoju kreativnost u vizualnoj umjetnosti, medijskoj umjetnosti i dizajnu. Ono što najbolje opisuje Rockridge Secondary jest moto škole „To Be Rather Than To Seem“ kojim se potiče učenike da budu proaktivni kroz humanitarni rad, postizanje uspjeha u sportskim aktivnostima, prakticiranje umjetnosti, kritičko promišljanje i kreativno pisanje. Posljednja škola, West Vancouver Secondary, svojim učenicima omogućuje okolinu u kojoj mogu slobodno razvijati svoje samopouzdanje, prepoznati svoju vrijednost, ali i steći vještine učenja i postati odgovorni građani. Sve tri škole obiluju izvannastavnim aktivnostima i različitim klubovima, stoga će i vaše dijete zasigurno naći aktivnost koja ga zanima i brzo se uklopiti u novu sredinu.

Srednja škola u Kanadi

Homestay program

Srednjoškolska razmjena u Kanadi uključuje i homestay programe, odnosno, vaše će dijete za vrijeme svog školovanja u inozemstvu živjeti kod obitelji domaćina koja se nalazi u blizini škole. To znači da će vaše dijete imati topli obrok, sigurnost doma i odgovornu odraslu osobu koja će ga ohrabriti i poticati u svakom dijelu obrazovanja. Život s obitelji domaćinom odličan je način da vaš školarac nauči više o lokalnoj kulturi i dodatno izvježba svoj engleski jezik, ali ono najvažnije je da će kanadska obitelj kod koje će vaše dijete živjeti biti podrška vašem djetetu u svakom trenutku.

Glavni razlozi za odabir učeničke razmjene u Kanadi

Visoka kvaliteta obrazovanja
Mogućnost prakse
Izvanredno osoblje
Međunarodno priznate diplome
Moderne učionice
Sigurno i prijateljsko okruženje

Ukoliko ste još uvijek zabrinuti i niste sigurni da li biste svoje dijete pustili na srednjoškolsku razmjenu u Kanadi, javite nam se te ćemo vam svojim dugogodišnjim iskustvom u međunarodnom obrazovanju pomoći da otklonite sve strahove i nedoumice vezane uz obrazovanje u inozemstvu.

Više o srednjoj školi u inozemstvu, kao i tečajevima jezika, saznajte na sljedećim Danima mobilnosti i edukacije:

Sorry, the comment form is closed at this time.