KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Studij u Njemačkoj na engleskom jeziku
25 Mar

Studij u Njemačkoj na engleskom jeziku: SRH Berlin University of Applied Sciences

Njemačka je zemlja visoko-kvalitetnog obrazovanja, uzbudljivog gradskog života, divnih krajolika i druželjubivih ljudi iz svih krajeva svijeta. Prema svojoj atraktivnosti kao destinacija za međunarodno obrazovanje, pronašla se na samom vrhu ljestvice zemalja Europe. Pretekla je čak i Ujedinjeno Kraljevstvo zbog znatno nižih iznosa školarine i troškova života. U ovoj ekonomskoj velesili nalazi se oko 400 institucija za visoko obrazovanje, a mnoge od njih nude studijske programe na engleskom jeziku.

Pristupačni troškovi života

Berlin je među najpovoljnijim većim gradovima Zapadne Europe prema visini troškova života. Studentski smještaj moguće je pronaći za manje od 300 eura mjesečno. Cijena smještaja uvelike ovisi i o dijelu grada u kojem želiš živjeti. Hrana, javni prijevoz i aktivnosti kojima ćeš obogatiti svoje slobodno vrijeme, jednako su tako pristupačni studentskom džepu.

Studij u Njemačkoj na engleskom jeziku

Osim što ćeš imati gdje i kako isprazniti svoj studentski džep, moći ćeš ga i napuniti jer međunarodni studenti u Njemačkoj imaju pravo na rad tijekom studija. Važeća dozvola boravka omogućuje ti da nađeš posao na pola radnog vremena. Budući da se njemački zakoni razlikuju od hrvatskih, studenti u Njemačkoj mogu zaraditi do 450 eura mjesečno bez plaćanja poreza.

Zapošljavanje nakon studija

Kao što je svaki njemački proizvod oličenje kvalitete, tako je i diploma stečena u ovoj zemlji simbol izvrsnog obrazovanja koje je prepoznato diljem svijeta. Ako nakon studija odlučiš potražiti posao u Njemačkoj, imaš mogućnost ostvarivanja dozvole boravka u trajanju od 18 mjeseci u tu svrhu. Njemačka je jedna od velesila Europe, ali i svijeta, prema razvoju, zapošljivosti i izvozu. Na tržištu rada ove europske velesile postoje brojne prilike za kvalificirane profesionalce. Osobito su traženi stručnjaci u području STEM-a (znanost, tehnologija, inženjerstvo, matematika), IT-ja i razvoja softvera/programiranja.

Studij u Njemačkoj na engleskom jeziku
Studij u Njemačkoj na engleskom jeziku

SRH Berlin University of Applied Sciences

Na ovom privatnom sveučilištu možeš birati između više od 90 akreditiranih studijskih programa koji se izvode na engleskom ili njemačkom jeziku. SRH Berlin University of Applied Sciences je bilo prvo, ali i najveće privatno sveučilište primijenjenih znanosti koje nosi akreditaciju Njemačkog vijeća za znanost i humanistiku. Između ostalog, iza ove akreditacije stoji brojnost i kvaliteta partnera te iznimni istraživački uspjesi sveučilišta.

Studij u Njemačkoj na engleskom jeziku
Veliki izbor programa na engleskom jeziku

Da bi upisao studij u Njemačkoj, nije ti potrebno znanje njemačkog jezika. SRH Berlin University of Applied Sciences ima velik izbor preddiplomskih i diplomskih programa na engleskom jeziku. Možeš upisati studij iz područja: menadžmenta, poduzetništva, međunarodnog poslovanja, marketinga, medija, inženjerstva, IT-ja, glazbe, filma i pisanja.

Jedinstven način podučavanja
Studij u Njemačkoj na engleskom jeziku

Interaktivno učenje i metode podučavanja: Različiti oblici učenja uključuju rad u grupama, seminare, simuliranje stvarnih situacija i praktične zadatke. U skladu s time, sveučilište ima adekvatno uređen prostor i odgovarajuću opremu za lakšu, zabavniju i zanimljiviju primjenu znanja.

Studij u Njemačkoj na engleskom jeziku

Stjecanje znanja i vještina u stvarnom svijetu: Praktični projekti, grupni rad i stažiranje u kompanijama studentima omogućuju da prije izlaska na tržište rada iskuse rad u industriji. Partnerstva kompanija sa sveučilištem uvelike pomažu i pri spajanju studenata s odgovarajućim tvrtkama nakon završetka studija.

Studij u Njemačkoj na engleskom jeziku

Različiti načini procjene znanja: Ispitni rokovi nisu „nagurani“ u nekoliko tjedana. Nakon svakog 5-tjednog bloka nastave odvija se evaluacija naučenog kroz koju student dobiva stalnu povratnu informaciju. Tijekom različitih metoda evaluacije testiraju se naučene vještine i kompetencije, a takav način rada rasterećuje studente ispita na kraju godine. Profesori aktivno prate napredak i razvoj studenta kako bi mu pomogli da ostvari svoje ciljeve.

Mogućnost stjecanja povoljnog kredita

Kako bi mogao pokriti troškove školarine i usredotočiti se na fakultetske obaveze, SRH Berlin University of Applied Sciences svojim budućim studentima ponudio je posebne kredite u tu namjenu. Povoljan kredit iz fonda solidarnosti osigurat će ti sredstva u iznosu od 30% do 100% školarine. Otplata kredita započinje tek nakon što pronađeš stalni posao po završetku faksa, a krajnji rok za vraćanje cijelog iznosa je 10 godina.

Multikulturalno okruženje i besplatan tečaj njemačkog jezika

Studenti i nastavno osoblje SRH Berlin University of Applied Sciences dolaze iz više od 100 različitih zemalja. Obrazovanje na ovom multikulturalnom sveučilištu omogućit će ti da stekneš globalnu perspektivu. Međunarodnoj atmosferi pridonosi i mreža sveučilišta koja se sastoji od 113 partnera iz istočne Azije pa sve do Sjeverne Amerike, a institucija je i dio Erasmus+ programa. Stoga ćeš moći studirati ili stažirati u trajanju od jedne godine izvan Njemačke.

Studij u Njemačkoj na engleskom jeziku

U sklopu studija nudi ti se i mogućnost besplatnog učenja njemačkog jezika. Ako se odlučiš ostati u Njemačkoj kako bi započeo svoju profesionalnu karijeru nakon studija, poznavanje jezika velika je prednost u ostvarivanju tog cilja. S obzirom na to da je njemački i četvrti najkorišteniji jezik u poslovanju, osim u ovoj zemlji, bit će ti koristan i na međunarodnom tržištu rada.

Prednosti za odlazak na studij u Njemačkoj jest napretek; visoka kvaliteta obrazovanja, pristupačni troškovi života, pravo na rad tijekom studija, velik izbor studijskih programa na engleskom jeziku, konkurentnost na tržištu rada, multikulturalno okruženje, besplatni tečaj njemačkog jezika. Uz sve to, Njemačka je dovoljno blizu Lijepoj našoj pa ćeš si moći priuštiti odlazak kući za vrijeme praznika.

Više o studiju u Njemačkoj, njenim prednostima i mogućnostima za hrvatske studente, možeš saznati slanjem ispunjenog upitnika u nastavku.

Sorry, the comment form is closed at this time.