KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Studij u Njemačkoj: Iba - University of Cooperative Education
29 Mar

Studij u Njemačkoj: Iba – University of Cooperative Education

Vjerojatno si čuo da je po završetku fakulteta teško naći posao jer poslodavci traže nekoliko godina iskustva u branši. Za vrijeme studija nije uvijek jednostavno uskladiti praksu. Nerijetko se studenti i sami financiraju preko različitih studentskih poslova te si ne mogu priuštiti da svoje vrijeme ulože u neplaćenu praksu, bez obzira koliko ona bila korisna.

Studij u Njemačkoj Iba - University of Cooperative Education

Jedinstveni dualni studijski programi

Njemački obrazovni sustav odgovorio je na te probleme uvođenjem kooperativnog obrazovanja. Riječ je o dualnim studijskim programima koji su spoj teorije i rada u stvarnoj industriji. Studenti tako mogu istovremeno raditi u struci i pohađati preddiplomski studij. Na taj način stječu radno iskustvo tijekom studija što povećava njihovu konkurentnost na tržištu rada.

Iba – University of Cooperative Education

Iba je najveće njemačko sveučilište za kooperativno obrazovanje koje nosi akreditaciju države. Studijski programi na ovom sveučilištu izvode se u suradnji s kompanijama i organizacijama koje zapošljavaju studente kao praktikante za vrijeme trajanja studija. Iba provodi nastavni model koji se temelji na radnom tjednu od 40 sati. Studenti su otprilike 20 sati tjedno na nastavi ili samostalno uče, a od 16 do 20 sati tjedno provode na praksi kod partnerske kompanije sveučilišta. Po završetku studijskog programa, studenti su opremljeni spojem akademskih i praktičnih kompetencija.

Studenti za svoj rad primaju plaću od 300 do 500 eura mjesečno, a poslodavac im pokriva puni iznos školarine.

Izbor studijskih programa

Iba – University of Cooperative Education svoje studijske programe izvodi na kampusima u 11 velikih njemačkih gradova. Možeš pohađati studij iz područja menadžmenta, socijalnog sektora, inženjerstva i terapije, a točne nazive svih Iba preddiplomskih studijskih programa pročitaj u nastavku.

Studij u Njemačkoj Iba - University of Cooperative Education
  • Business Administration
  • Business Administration with Intercultural Skills
  • Business Administration for international students
  • Social Work & Management
  • Social Work, Management & Business Coaching
  • Physiotherapy
  • Occupational Therapy
  • Physician Assistant
  • Engineering & Management
  • Engineering & Management for international students

*Dok je za programe Business Administration for international students i Engineering & Management for international students potrebna A1 razina njemačkog jezika, za sve ostale navedene preddiplomske programe studenti trebaju posjedovati znanje C1 razine njemačkog jezika.

Preddiplomski studij Business Administration 

U sklopu dualnog preddiplomskog programa Business Administration, Business Administration with Intercultural skills i Business Administration for international students, studenti će razviti razumijevanje principa i praksi modernog menadžmenta, ali i kako ih primijeniti u stvarnom poslovnom kontekstu. Studenti ovih studijskih smjerova biraju i posebno područje specijalizacije, a izbora je i više nego dovoljno. Od hotelijerstva i turizma, marketinga i digitalnih medija, sporta, organizacije događaja, restorana pa sve do financija i ljudskih resursa.

Studij u Njemačkoj Iba - University of Cooperative Education

Zašto se uključiti na Iba dualni studijski program?

      • Izbor studija u jednom od 11 velikih njemačkih gradova
      • Visoka razina akademske i administrativne potpore
      • Kombinacija teorijskog znanja i profesionalnog usavršavanja na tjednoj bazi
      • Iznos školarine obično u cijelosti pokriva poslodavac
      • Za odrađenu praksu student prima mjesečnu plaću
      • Konkurentnost na tržištu rada i odlične mogućnosti zapošljavanja
      • Oko 85% studenata Iba-e po završetku studija ponuđen je stalni posao u organizaciji gdje su izvršavali praksu
Studij u Njemačkoj Iba - University of Cooperative Education

Studentski život u Njemačkoj

Njemačka sveučilišta izuzetno su multikulturalna, a među tvojim kolegama zasigurno će se naći kolege iz Turske, Portugala ili Francuske. Da je Njemačka privlačna međunarodnim studentima, govori i činjenica da se prema portalu study.eu nalazi na samom vrhu najpoželjnijih destinacija za studiranje u Europi. Tome u prilog ide iznimna kvaliteta obrazovanja i pristupačni troškovi života.

Povoljni troškovi života

Što se tiče troškova života, Njemačka je neusporedivo povoljnija za život od Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske ili pak skandinavskih zemalja. Čak i u većim gradovima poput Berlina, studentski smještaj moguće je pronaći za manje od 300 eura mjesečno. Uzimajući u obzir astronomske cijene u većim gradovima Zapadne Europe kao što su Pariz ili London, veći njemački gradovi poprilično su pristupačniji džepu međunarodnog studenta. Također, ako se odlučiš studirati na Iba – University of Cooperative Education bez problema ćeš si moći pokriti troškove stanovanja i nećeš morati brinuti o otplaćivanju školarine. Uz to sve, postoje brojna mjesta gdje možeš ostvariti studentske popuste.

Prednosti studija u Njemačkoj je mnogo, od pristupačnih troškova života, multikulturalnog okruženja i visoke kvalitete obrazovanja pa sve do lakšeg pronalaska posla na tržištu rada nakon studija. Saznaj još više o mogućnostima studija u Njemačkoj slanjem upita u nastavku.

 

Sorry, the comment form is closed at this time.