KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Studij u Belgiji
29 Apr

Studij u Belgiji: Thomas More University of Applied Sciences

Druželjubiva i tolerantna atmosfera koja vlada Belgijom jedan je od glavnih razloga zašto veliki broj međunarodnih studenata preporučuje upisivanje studija u ovoj zemlji. Ništa drukčije nije ni u sveučilišnim predavaonama. Profesori su otvoreni i susretljivi, studentske službe uvijek su tu kao potpora profesionalnom i osobnom razvoju studenta, a studijski programi kreirani su u skladu s potrebama industrije. Belgijski obrazovni sustav poznat je po visokom standardu kvalitete. Upravo zbog toga, većina obrazovnih institucija u ovoj državi posjeduje međunarodno akreditirane studijske programe i certifikate koji potvrđuju njihovu kvalitetu.

Thomas More University of Applied Sciences

Sveučilište Thomas More najveće je sveučilište primijenjenih znanosti na području Flandrije, jedne od triju belgijskih pokrajina. Sastoji se od 10 kampusa, a studijske programe na ovom fakultetu pohađa oko 19 tisuća studenata. Mogu se pohvaliti brojkom od 40 preddiplomskih programa, od kojih se 11 izvodi na engleskom jeziku.

Studij u Belgiji
Studij u Belgiji

Zdravstvo
BA of Orthopaedic Technology


Mediji i komunikacija
BA of International Communication and Media
BA of Information Management and Multimedia
BA of International Journalism
BA of International Media and Entertainment Business


Poslovanje i turizam
BA of International Business Management
BA of International Tourism and Leisure


Tehnologija i IT
BA of Applied Computer Science
BA of Automotive Technology
BA of Electronics & ICT
BA of Information Management and Multimedia


Učenje kroz praktičnu nastavu

Thomas More University of Applied Sciences vjeruje da se najbolje uči kroz praktičnu primjenu znanja. Kao student ovog sveučilišta, imat ćeš priliku primijeniti svoja znanja u inovativnim laboratorijima, za vrijeme studentskih praksi i sudjelovanjem na stvarnim projektima u partnerskim kompanijama fakulteta. Sveučilište je povezano s brojnim organizacijama i kompanijama diljem svijeta što je, između ostalog, odlično za ostvarivanje novih kontakata iz industrije. Svi studijski programi dizajnirani su u suradnji s partnerima sveučilišta kako bi najbolje odgovorili na specifične potrebe tržišta i pripremili studente na stvarni svijet. Osim toga, posvećeno i iskusno osoblje fakulteta upoznato je s potrebama i trendovima stvarne industrije. Stoga ćeš po završetku studija imati lagan i bezbolan prijelaz ka ostvarivanju svoje profesionalne karijere.

99% studenata Thomas More University of Applied Sciences pronađe posao unutar tri mjeseca nakon stečene diplome.

Mechelen: Campus De Ham

Većina nabrojanih studijskih programa odvija se u gradu Mechelenu na kampusu De Ham. Mechelen je slatki gradić s brojnim zanimljivim mjestima za druženje i kreativnim javnim inicijativama, a predstavlja alternativu Antwerpenu i Bruxellesu. Cijeli grad isprepleten je grandioznim arhitektonskim djelima, a u svojoj nedjeljnoj šetnji gradom možeš svratiti do tržnice Grote Markt i počastiti se ukusnim belgijskim vaflima.

Studij u Belgiji
Studij u Belgiji
Moderno opremljen kampus

Kampus je smješten u centralnom dijelu grada. S jedne strane, na nekoliko koraka se nalaze ulice u kojima su trgovine, a s druge strane, sama pozicija kampusa garantira tišinu i blizinu parka Kruidtuin. Ukratko, sve što je jednom studentu potrebno udaljeno je nekoliko minuta hodom. Ako razmišljaš o studiju u području medija i komunikacije, vjerujemo da bi te posebno moglo zanimati da kampus ima svoj radijski studio, foto studio, radionice grafičkog dizajna, komunikacijsku agenciju, ali i visoko tehnološke igračke kao što su dronovi i VR naočale. Sve nabrojano (i puno više) bit će ti dostupno na korištenje tijekom pohađanja studijskog programa na Thomas More University of Applied Sciences, a kako kampus izgleda možeš pogledati u videu ispod.

Cijene prilagođene studentskom džepu

Belgija je, kada je riječ o visini troškova života, poprilično prijateljski raspoložena prema međunarodnim studentima. Za razliku od Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske ili skandinavskih zemalja, u Belgiji ćeš naći studentski smještaj po puno razumnijoj cijeni. Tako u Mechelenu možeš unajmiti smještaj po cijeni od 300 eura mjesečno. U gradovima Geels i Sint-Katelijne-Waver, gdje se nalaze neki od prethodno nabrojenih studijskih programa, troškovi najma su za dvadesetak eura niži. Visina školarina je isto niža nego u drugim zapadnoeuropskim državama. Jesti možeš već za 5 eura dnevno, a hrvatski studenti imaju ista prava na studentski rad kao i Belgijanci. Thomas More University of Applied Sciences nudi i mogućnost plaćenog rada na fakultetu kao ispomoć u organizaciji različitih događaja. Detaljnije izračune studentskih troškova života u Belgiji možeš proučiti u procjeni očekivanih troškova za 2019./2020. godinu.

Studij u Belgiji

Studentske aktivnosti i udruženja

Ne kaže se uzalud da su studentski dani najbolji dani u životu. Odlazak na fakultet u posve nepoznatu zemlju uzbudljivo je i zanimljivo iskustvo. Uz studentska udruženja i aktivnosti koje organiziraju u kratkom ćeš roku upoznati svoje nove kolege. Sve sportske aktivnosti na kampusu bit će ti neograničeno dostupne za samo 20 eura godišnje, a snižene cijene i popusti odnose se i na odlazak u kino, sportske događaje, escape room i mnoge druge kulturne sadržaje.

Psihološka podrška i savjetovanje

Osim što je pohađanje fakulteta u drugoj zemlji uzbudljivo, ponekad ćeš osjetiti nostalgiju za domom, možda se nećeš moći motivirati na učenje ili ćeš se suočiti s nekim drugim poteškoćama. Zato je važno imati odličnu podršku profesora, studentskih savjetnika i akademskih savjetnika. Na Thomas More University of Applied Sciences uvijek ćeš se nekome moći obratiti za savjet ili razgovor. Upravo će te oni saslušati i u suradnji s tobom pokušati pronaći najbolji način za rješavanje problema s kojim si se susreo, bilo da je riječ o strahu od neuspjeha, prokrastinaciji, stresu ili nečemu četvrtom.

Studij u Belgiji

Studij na Thomas More University of Applied Sciences idealan je odabir ako želiš biti dijelom multikulturalnog okruženja, iskusiti visokokvalitetno obrazovanje, učiti putem prakse, imati pristup modernim tehnologijama, a uz to sve dobro se zabaviti i imati punu podršku na svojem putu.

Više o prijavi studija na Thomas More University of Applied Sciences saznaj na besplatnim konzultacijama. Uz naše dugogodišnje iskustvo u području obrazovanja u inozemstvu naši certificirani savjetnici pomoći će ti da izabereš najbolji studij za sebe.

Sorry, the comment form is closed at this time.