KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
30 Jan

Semestar na studiju u Japanu

Želiš provesti jedan semestar tijekom studija u inozemstvu? Već studiraš ili si završio studij? Na International College of Liberal Arts (iCLA) u Japanu međunarodni studenti dobivaju znanja iz različitih područja, a u isto vrijeme stječu dublje razumijevanje odabrane specijalizacije. Sudjeluj na webinaru 24. veljače u 11 sati gdje ćeš dobiti više informacija i postaviti pitanja predstavniku sveučilišta, a ako se još uvijek premišljaš oko prijave, nastavi čitati ovaj tekst kako bi saznao što sve možeš doživjeti odvažiš li se provesti semestar na studiju u Japanu.

Prijavi se na webinar Studij u Japanu na engleskom jeziku uz stipendije 24.02.2024. i odvaži se na život u Zemlji Izlazećeg Sunca.

Prijavi se na webinar
Semestar u Japanu
Semestar u Japanu

Specijalizacija i kolegiji

Smjerovi ili specijalizacije na iCLA-u dijele se na Globalno poslovanje i ekonomiju, Političke znanosti, Interdisciplinarnu umjetnost i Studije o Japanu. Uz fokus na jedan od odabranih smjerova, biraš kolegije iz Psihologije, Sociologije, Prirodnih znanosti, Kvantitativnog promišljanja te Zdravlja, tjelesne i zdravstvene kulture. Svi navedeni programi se odvijaju na engleskom jeziku.

Radionice i praktični rad

Studenti iz Zdravlja, tjelesne i zdravstvene kulture izabiru između ponuđenih aktivnosti. Pohađanjem dva puta tjedno po 75 minuta aktivnosti kao što su karate, judo, shugendo ili pak japanska ceremonija čaja, interpretativni ples, grafički dizajn ostvaruješ tzv. credits (ekvivalent ECTS bodovima).

Semestar u Japanu

Studentski klubovi i aktivnosti

Odlaskom na jedan semestar u Japan na iCLA dat će ti pristup velikom izboru sportskih i kulturalnih studentskih klubova, ali ćeš i sudjelovanjem u različitim aktivnostima moći na brz i jednostavan način upoznati nove međunarodne prijatelje. Također, studij potiče svoje studente da osnivaju nove inicijative i da dijele svoje interese.

Semestar u Japanu
Semestar u Japanu
iEXperience program

Osim sportskih klubova i aktivnosti koji se odvijaju na kampusu, možeš sudjelovati i u iEXperience programu. Ideja programa jest da studenti dožive japansku kulturu izvan klasičnih predavaonica. Profesor Japanskih studija studente vodi na turu lokalnih hramova i svetišta, studenti na radionici kuhanja uče spremati lokalne specijalitete ili idu na dnevnu turu obilaska Yamanashija.

5:1 omjer nastavnika i studenata
40+ nacionalnosti
57% međunarodnih studenata
60+ partnerskih institucija
90 min od Tokija

Moderno opremljen kampus

Kampus iCLA-a okupljalište je globalne zajednice. Međunarodni i japanski studenti zajedno su smješteni u istom objektu pa ćeš imati priliku izgraditi poznanstva s ljudima iz cijelog svijeta. Kampus je uređen na način da studenti mogu imati svoju privatnost u svojoj sobi koju ne dijele s drugim studentima, ali i da, kada žele, mogu provoditi vrijeme u društvu drugih studenta u prostorijama koje su namijene za zajedničko korištenje.

Uz malo sreće, postoji mogućnost da tvoja soba bude jedna od onih iz kojih se pruža pogled na planinu Fuji.
Semestar u Japanu

Dom u kojem se nalazi tvoja buduća privatna soba s pogledom na planinu Fuji spojena je s glavnom zgradom u kojoj se odvijaju predavanja pa se nećeš morati rano ustajati kako bi stigao na predavanja. Zanimljivo je i da je ovaj moderni kampus iCLA dizajnirao Toyo Ito, jedan od najpoznatijih svjetskih arhitekata koji je 2013. nagrađen prestižnom Pritzkerovom nagradom.

Semestar na studiju u Japanu
Boravak s TV-om i gejmerskom opremom, glazbeni studio, dvorana za borilačke vještine, teretana, tradicionalna tatami soba, knjižnica i više kutaka za učenje dostupni su na korištenje studentima.
Što je s hranom?

Studenti koji žive u sveučilišnom domu imaju tri dnevna obroka u studentskoj menzi koja radi tijekom tjedna. Postoje i dva različita plana prehrane koja studenti mogu odabrati, obični i veganski meni. Također, postoji i opremljena kuhinja koju studenti dijele, a dovoljno je prostrana da više osoba u njoj kuha istodobno.

Život u Kofu

International College of Liberal Arts smješten je u gradu Kofu, glavnom gradu Yamanashi regije. Regija Yamanashi je poznata po predivnim planinama i jezerima, povijesnim znamenitostima, toplim proljećima, planinarskim stazama i vinogradima s pogledom na planinu Fuji.

Semestar na studiju u Japanu

Stipendije za jedan ili dva semestra na iCLA-u

Međunarodni studenti koji su primljeni na neko od japanskih sveučilišta u sklopu studentskog programa razmjene mogu ostvariti stipendiju od strane Japanske organizacije za studentske usluge (JASSO). Studenti koji se prijave na međunarodnu razmjenu na iCLA-u mogu dobiti stipendiju u vrijednosti od 80,000 jena mjesečno tijekom cijelog trajanja svoje razmjene na sveučilištu. Važno je naglasiti i da je provođenje semestra na iCLA-u, osim za sve koji trenutno studiraju, moguće i za one koji su završili studij.

Pošalji nam upit preko obrasca niže da saznaš sve što te zanima o studiju i životu u Japanu, ali i da saznaš koji su uvjeti za međunarodnu razmjenu ili za upis na studij u Japanu.

Sorry, the comment form is closed at this time.