KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
10 Jun

Studij u Nizozemskoj: Popuštanje mjera, prijave za jesen i nastava uživo

Vrijeme je za optimizam i za odluku o studiju u Nizozemskoj jer donosimo super vijesti vezane uz smanjenje školarina za 2021./2022., najavu održavanja nastave uživo od ove jeseni kao i ostale detalje oko rokova prijava i trenutne situacije u ovoj popularnoj studijskoj destinaciji.

Nakon izražene želje i donesene odluke za studiranjem u inozemstvu, tim savjetnica BHV Educationa savjetuje što ranije pripremiti se i informirati o potrebnoj dokumentaciji i kriterijima za upis na željeni fakultet (najbolje bi bilo od završetka trećeg razreda srednje škole). Shvaćamo da su okolnosti vrlo često nepredvidive, čemu smo ponajviše svjedočili tijekom protekle, ali i ove godine. Upravo iz tog razloga želimo informirati naše buduće polaznike o stanju trenutnih epidemoloških mjera i studijskim programima na partnerskim fakultetima u Nizozemskoj.  Prijave su otvorene tijekom ljeta 2021., za početak studija u rujnu 2021.

Još uvijek nije kasno ostvariti vaše želje i na jesen postati student/ica na jednom od poznatih nizozemskih sveučilišta!

Uz odgovore na pitanje jesu li prijave i dalje otvorene, te koji su nam sljedeći koraci u prijavi, velik broj budućih studenata ponajviše zanima rasplet COVID situacije u Nizozemskoj, te što mogu očekivati početkom nadolazeće akademske godine. Drago nam je što u nastavku članka možemo donijeti optimistične vijesti i korisne informacije i po tome pitanju.

Ohrabrujuće vijesti su da je pohađanje određenog broja predavanja i sastanaka na nizozemskim kampusima i fakultetima otvoreno i dopušteno od 26. travnja 2021. Uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera (održavanje međusobnog razmaka i socijalne distance od 1.5 m, nošenje zaštitnih maski, redovita dezinfekcija), uvedena je i mogućnost besplatnih Self-testova kako biste prilikom odlaska na fakultet bili u potpunosti sigurni da je vaš boravak siguran i zdravstveno ispravan.

Svi fakulteti ulažu iznimne napore u prilagodbu rasporeda i ostalih aktivnosti kako bi se one u narednim mjesecima mogle održavati na fakultetima. Ono što je svakako velika prednost nizozemske organizacije fakultetskog obrazovanja jesu manje grupe veličine prosječnog razreda (otprilike 30 studenata), što ulazi u odobreni broj sudionika okupljanja u zatvorenom prostoru.

Što možemo očekivati početkom rujna 2021.?

S obzirom na trenutni pad broj novih slučajeva infekcije COVID-19 i otprilike 9.9 milijuna cijepljenih nizozemskih građana (izračun je da svake minute čak 217 osoba primi cjepivo), fakultetske službe predano rade kako bi novu akademsku godinu u rujnu 2021. svi započeli na fakultetu (dakle, ne online). Uz zadržavanje epidemioloških mjera poput nošenja zaštitnih maski i Self-testova, te manjeg broja aktivnosti online, željeni cilj je većinu nastave održavati u standardnom obliku- u učionicama.

Tijekom ljeta svakako će se pratiti razvoj cjelokupne situacije kako bi se pravovremeno donijele ispravne mjere glede ulaska u Nizozemsku, otvaranja zemlje i koraci koji se odnose na održavanje nastave. Sve u svemu, možemo zaključiti kako fakulteti u Nizozemskoj s optimizmom dočekuju novu akademsku godinu i svoje studente u prostorijama fakulteta.

Nizozemski obrazovni sustav u svijetu je poznat kao visoko rangirani sustav usmjeren na razvijanje praktičnih znanja i vještina, obučavanje za moderna zanimanja 21. stoljeća, te uključivost. Navedeno svakako motivira sve veći broj hrvatskih učenika da upravo Nizozemska postane destinacija gdje će nastaviti svoje obrazovanje.

Rotterdam University of Applied Sciences kod svojih studenata prepoznaje  potencijal budućih lidera i stručnjaka koji će unaprjeđivati svijet globalnog poslovanja. S ciljem razvitka tih potencijala, kreirao je preddiplomski studijski program International Business. Ako ste sebe i svoje ciljeve prepoznali u prethodnim rečenicama, odlična vijest je da se još uvijek stignete prijaviti i postati studentom ovog programa. Prijave za studijski program su otvorene do 31.07.2021!

Fontys University of Applied Sciences može se pohvaliti raznovrsnom ponudom studijskih programa poput Marketing Managementa, Electrical and Electronic Engineeringa, International Finance & Control, International Communication Managementa i brojnih drugih. Vaše studiranje na Fontysu bit će usmjereno na kombinaciju teorijskog znanja i praktičnih vještina, te usredotočenost na globalnu perspektivu odabranog područja. Prijave traju do 01.08.2021!

Cilj NHL Stenden University of Applied Sciences jest studentima ponuditi dinamično internacionalno okruženje gdje će naučiti kako inicijalnu ideju pretvoriti u konkretno rješenje ili proizvod. Imajući taj cilj kao svoj glavni pokretač, strukturirani su studijski programi Business Administration, Creative Business and Media Management, Information Technology, Leisure and Events Management i mnogi drugi. Vidite li baš takvo okruženje kao ono gdje biste mogli ostvariti svoje karijerne i osobne ciljeve, odlična vijest je da su prijave za studijske programe otvorene do 15.08.2021.!

Inholland University of Applied Sciences specijalizirao se za razvoj studijskih programa širokog spektra područja: inovacija, businessa, tehnologije i medija. Svojim studentima nudi jedinstven pristup podučavanju na temama održivosti i kreativnosti. Programi poput Creative Business, Business Inovation i Information Technology fokusirani su na razvoj mindseta koji će vaš pripremiti za snalaženje i što uspješnije pozicioniranje na tržištu rada budućnosti. Prijave traju do 01.08.2021.!

Tilburg University, najbolje sveučilište u Nizozemskoj 2016., 2017., 2018. i 2019. godine (prema podacima National Student Survey NSE),  nudi više od 50 diplomskih programa na engleskom jeziku. Programi poput Data Science and Society, Strategic Management: Consultancy, Cognitive Neuropsychology, International Law and Global Governance samo su neki od dostupnih programa na kojima ćete se usko specijalizirati za područje vašeg interesa i pripremiti za buduće karijerne izazove. Na jesen 2021. postanite student/ica na ovom široko poznatom i visoko rangiranom sveučilištu; prijave su otvorene do 01.07.!

Javi nam se za besplatne konzultacije kako bi saznao/la više o modernim studijskim programima nizozemskih sveučilišta čije su prijave otvorene do kolovoza 2021.! Započni novu akademsku godinu u dinamičnom internacionalnom okruženju na studijskom programu koji će te pripremiti za inovativna zanimanja i izazove novog doba!

Sorry, the comment form is closed at this time.